Predaj nápadu
Predaj nápadu
Neviete my poradiť kto alebo ktorá firma by mala záujem o odkúpenie nápadu v segmente mobilných telefónov???
Re: Predaj nápadu
ziadna, oni su s napadmi uz tak daleko, ze to co pride o 3 roky ako novinka, bolo vymyslene uz minule vianoce
mozes si to skusit dat patentovat, ale zaplatis si za to, pockas si na to a nakoniec mozno aj tak zistis, ze uz to ma patentovane niekto iny
mozes si to skusit dat patentovat, ale zaplatis si za to, pockas si na to a nakoniec mozno aj tak zistis, ze uz to ma patentovane niekto iny
patent ??? ...clovek co ma ucil na skole mal nieco co bolo hodne patentu ...akurat ze globalny patent na X rokov by vraj stal par milionov € ..aj mal sponzora co by patent zaplatil akurat ze chcel 100%zisku
- a neviem co si vymyslel ja osobne si nic ine okrem kodu neviem realne inovativne predstavit
- a neviem co si vymyslel ja osobne si nic ine okrem kodu neviem realne inovativne predstavit
par milionov eur asi tazko, blbost ... ak by som chcel niekomu predat "napad" tak ako by tento napad mohol byt obchodovatelny, pokial by nebol nejak adminstrativne zadokumentovany (napr. patent). Logicky pred kupou by som sa s tym napadom musel najprv oboznamit, a ked som s nim uz oboznameny, tak nebudem zan platit. Preukazat pred sudom, ze som "ukradol napad" .. neviem si predstavit ako by to v praxi navrhovatel chcel spravit
Dá sa to spraviť.. oboznámiš ho so svojim patentom, ale iba s výsledkom a nie so spôsobom, ako si k tomu výsledku došiel. Môže sa potom uzavrieť zmluva, po podpise ktorej podáš aj ten spôsob - samozrejme s nejakou klauzulou, zárukou, že ak to nebude podľa očakávania, že budeš musieť vrátiť peniaze a zároveň druhá strana tento nápad nesmie ďalej rozvíjať. S tým by sa už dalo oháňať na sude.sliaCan napísal:Logicky pred kupou by som sa s tym napadom musel najprv oboznamit, a ked som s nim uz oboznameny, tak nebudem zan platit. Preukazat pred sudom, ze som "ukradol napad" .. neviem si predstavit ako by to v praxi navrhovatel chcel spravit
len pouzil si slovo patent. modelova situacia bola, ze sa bude predavat napad, nie patent
co si napisal sa da aplikovat, ale skor by som si to v praxi vedel predstavit na nieco, co by som oznacil za dielo (podla autorskeho zakona)
takze, de facto by sa tu uz rozlisovali tri pojmy
napad
dielo
patent
co si napisal sa da aplikovat, ale skor by som si to v praxi vedel predstavit na nieco, co by som oznacil za dielo (podla autorskeho zakona)
takze, de facto by sa tu uz rozlisovali tri pojmy
napad
dielo
patent
vsetko je to to iste, predavas mi napad, skontrolujem si ci to nie je patentovane aby som nekupoval nieco uz vymyslene a nakoniec to nemohol pouzivat
ak mi predavas dielo...tak defacto to iste
ak mi predavas dielo...tak defacto to iste
Ked kontaktujes firmu a nechces aby ti ukradli napad, tak sa podpisuje NDA mluva (Non-disclosure agreement) a mas to zaistene