Asi prehrievanie
Asi prehrievanie
Pred nejakou dobou som si kúpil vodné chladenie no a dtaktol som procesor. Dnes kolísal prúd tak sa pc vipol a hned zapol ale ja som ho hned vipol ze idem urobyt mensie úpravy s chladením. Nemal som skrinku na tak velký chladič tak som si musel navrtať vlastné diery. Teras som ich len vlastne dohustil. Ale pri opetovnom zapnuti pc sa roztočili chladiče na ma max až sa pc vipol. Potom som sa rýchlo dostal do biosu a nastavil ho na default. Nuž problem sa opakoval len s menším časovím posunom. Ešte mi na grafike druhy ventilátor trochu blbo krúti ale skúšal som zapojiť aj integrovanú grafiku na doske ale to isté. Ja to tipujem na to že odišiel procesor lebo bol kúpený z bazáru ale ešte sa mi nič také nestalo.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Asi prehrievanie
daj foto tých vlastných dier ....
Čiže sa nevieš dostať do operačného systému? Bios Ti ukazuje ten procesor? Doska nejak pípa?
Ano ano pc sa vipol už pred win ako keby na prehriatie. Ale dnes som zobral chladic a ppovisál znova zapojil kable a som aj vo win a chladič sa nejak netočí vyzerá byť v pohode. Ale teras mi lezie na nervy ten ventilátor na grafike dosť divno sa krúti a hučí ako keby bol zadretý. Nechcem grafiku rozoberať lebo sa nevyznám. No tak v pohode nieje ked som ho vipol aby som zapojil integrovanú grafiku tak po opetovnom zapnutí sa vipol. Ale teras sa mi nezdá že by sa chladič na procesore nejak viac točil. A doska oznamuje možnosť zapnutia jadier. A doska nepipa iba raz pri zapnutí pc ako vždy.
-
dobi235
Light Professional
dost pochybujem ze ti to cez hentake dierky dost vzduhu nasaje na chladenie...si tam mal vyrezat stvorcovy otvor a kupit si za 5€ mriezku + mozno nejaky filter....neodchadza ti zakladna doska? pises ze si taktoval procesor...mozno si to prehnal.. aku mas skrinu? mas tam dobre chladenie? ventilator aspon vpredu a vzadu
No ono priechodnosť vzduchu je celkom v pohode podla mňa ono to na fotke vyzerá blbo ale tie dierky sú dosť na husto. Taktoval som to zo začiatku dosť ale potom so zvolnil. A chladenie dosky je dosť blbé. Asus m5a78l-mlx je moja doska.
-
dobi235
Light Professional
to si len myslis.. skrinku aku mas? mas tam dobry airflow? lebo robit taktovanie bez dobreho chladenia je vražda komponentov...najma ked je vonku 35°C
A aké si vlastne mal teploty po nataktovaní? Doska, vga, cpu?
Grafika mala teploty 34_40 procesor na ten som nepozeral často vypadal byť v pohode cca 70 ale v tej tobe som ho nezaťažoval a dosku som neriešil. Ono grafiku som ani netaktoval lebo pri lol bola nestabilná už pri najmenších taktoch. Ale tak dva týždne som hrával nový wolfenstein a do toho bf 3. A pri bf neskôr aj pri lol mi začala sekať hra. Ono moc som teploty neriešil lebo som mal skúšky vlastne dnes padla posledná s nemčiny. A nejak som sa chcel pri pc odreagovať a nie ešte aj pri ňom rozmýšlať. Ono tie seky v lol napr boli 114 fps lajna 78 fps akcia a niekedy raz za dve hodiny 30 fps a seky nie lagy ale seky ako keď máte slabý pc.
-
dobi235
Light Professional
grafika 30-40? nie je to nejako velmi malo? moja 6950 ma v idle do 60°...a procesor 70° je dost...napr na moj AMD 1100t je uvadzana max 62°...
-
hrban
Addict
no ale on vraví, že mal 70°C v idle ak tomu dobre rozumiem, to je dosť veľa na idle. to v burne mohlo presahovať 100°C a to odpeká procesor pomaličky.
-
dobi235
Light Professional
ved pisal ze kupoval vodne? tak 70 by bolo mega vela aj v burne
JJ grafika mala zväčša 40 Sapphire HD 7770 a procák aj menej to bol taký odhad lebo tam som pozeral teploty podľa netu nejak mi to sadlo a potom som neriešil. 55 - 62 sú odporučené na môj procák tak som sa snažil dostať medzi ne.(neviem či som v tedy netaktol max možný pre orientáciu kde by som sa asi mal s taktmi pohybovať ) Nejak mám teras v hlave iné veci ako teploty.