Byvanie v BA v podnajme, tipy a triky?
Byvanie v BA v podnajme, tipy a triky?
Zdravim, od buduceho roku ideme viaceri studovat do BA a tak sme si povedali, ze by sme sli do podnajmu. Nikto z nas s tym vsak skusenosti nema a Bratislavu pozname len tak zbezne preto nevieme na ake lokacie sa zamerat, comu sa vyhybat etc.
Predbezny strop na osobu co sa byvania tyka je 150 eur cize sa snazime hladat nieco do 750 eur aj s energiami. Lokacie nad ktorymi sme uvazovali su: Karlova Ves, Ruzinov, Stare Mesto, vo vseobecnosti nieco blizsie k centru. Vacsia cast nas ide na FIIT (uvidime kolko sa udrzime) cize v tom pripade by bola vyhodnejsia asi skor ta Karlova Ves ale 2 idu na chem. fakultu STU.
Kde hladat taketo byty? Predbezne som to pozeral na reality.sk len mam obavy, ze ako beru studentov a teda ci vobec je vacsina prenajimatelov ochotna prenajat byt studentom.
To su zatial vsetky otazky. Hlavne co teraz potrebujeme je zistit kde a v akych cenovych kat. sa pohybovat.
Predbezny strop na osobu co sa byvania tyka je 150 eur cize sa snazime hladat nieco do 750 eur aj s energiami. Lokacie nad ktorymi sme uvazovali su: Karlova Ves, Ruzinov, Stare Mesto, vo vseobecnosti nieco blizsie k centru. Vacsia cast nas ide na FIIT (uvidime kolko sa udrzime) cize v tom pripade by bola vyhodnejsia asi skor ta Karlova Ves ale 2 idu na chem. fakultu STU.
Kde hladat taketo byty? Predbezne som to pozeral na reality.sk len mam obavy, ze ako beru studentov a teda ci vobec je vacsina prenajimatelov ochotna prenajat byt studentom.
To su zatial vsetky otazky. Hlavne co teraz potrebujeme je zistit kde a v akych cenovych kat. sa pohybovat.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Byvanie v BA v podnajme, tipy a triky?
roommates.sk
pripadne na FB je skupina "Byvanie v Bratislave"
Zalezi vela od toho, ci chcete kazdy vlastnu izbu atd. Lokalita je uz na vas, ci chcete hlavne dostupnost blizko skoly, alebo blizko mesta a tak.
Za vlastnu izbu rataj 170eur+ ..Spolocne idu po 150eur. Bohuzial celkovo byty netusim cenovo a hlavne nepises, kolky chcete do daneho podnajmu. 5ti?
pripadne na FB je skupina "Byvanie v Bratislave"
Zalezi vela od toho, ci chcete kazdy vlastnu izbu atd. Lokalita je uz na vas, ci chcete hlavne dostupnost blizko skoly, alebo blizko mesta a tak.
Za vlastnu izbu rataj 170eur+ ..Spolocne idu po 150eur. Bohuzial celkovo byty netusim cenovo a hlavne nepises, kolky chcete do daneho podnajmu. 5ti?
Osobne som problem s neochotou prenajat byt studentom riesil tym, ze som si prenajal byt na seba s tym, ze dalsie zmluvy s ostatnymi som si riesil uz sam. Jednalo sa o vacsi 2i nedaleko polusu cenovo za 500 s energiami.
No ja vždy hľadať izbu pre seba sám, takže stránky typu:
roommates.sk
spinkaj.sk
spolubyvanie.sk
Skúsenosti hovoria o tom, že tieto sú najlepšie a dáva sa tam najviac inzerátov.
Potom sa samozrejme oplatí byť na FB v skupinách ako Bývanie v Bratislave alebo pre teba skôr BÝVANIE A REALITY v Bratislave.
Odporúčanie: keď zháňate aj celý byt, skúste poriešiť bez RK, lebo tá vás zbytočne ošklbe o stovky eur.
roommates.sk
spinkaj.sk
spolubyvanie.sk
Skúsenosti hovoria o tom, že tieto sú najlepšie a dáva sa tam najviac inzerátov.
Potom sa samozrejme oplatí byť na FB v skupinách ako Bývanie v Bratislave alebo pre teba skôr BÝVANIE A REALITY v Bratislave.
Odporúčanie: keď zháňate aj celý byt, skúste poriešiť bez RK, lebo tá vás zbytočne ošklbe o stovky eur.
Tu máš ten link na tu FB grupu o ktorej je reč - https://www.facebook.com/groups/218435168276989/ Denne tam vidím kopu inzerátov, čiže určite niečo nájdete. Ešte doplním portál bazoš, ja som si terajší byt kde bývam našiel na bazoši. Aiden, pokiaľ viem, tak niektorí vlastníci bytov si vyslovene neželajú, aby si k nájomnej zmluve robil ešte ďalšie podnájmy...
-
audiotrack
VIP
len toto môže byť problém, ak mu na to prídu. Lebo vlastne prenajímaš prenajaté ďalej, čo je vo väčšine nájomných zmlúv zakázané. Takže radšej sa s majiteľom rovno dohodnúť koľkí tam budete, ako riskovať že vás hocikedy všetkých môže vyhodiťAiden napísal:Osobne som problem s neochotou prenajat byt studentom riesil tym, ze som si prenajal byt na seba s tym, ze dalsie zmluvy s ostatnymi som si riesil uz sam. Jednalo sa o vacsi 2i nedaleko polusu cenovo za 500 s energiami.
Majitel o tom samozrejme vedel, iba nechcel viacere ciastkove platby za byt, delenu zodpovednost a tak podobne. Cize takto to islo cele na moje triko s tym, ze ostatni boli v zmluve uvedeni ako dalsie osoby, ktore mozu vyuzivat byt.
-
nejakymarko
Addict
Tak momentalne byvame so spoluziakmi v novom meste niekde na polceste medzi centralom a polusom
V trojizbovom byte je nas 5 a platime za byt vrtatane energii 680€ s tym, ze to co bude za rok ako nedoplatok ide na nase triko.
Co sa tyka byvania, ak chcete zhanat cely byt, skusil by som kludne napr. aj reality.sk (da sa tam vybrat len sukromna inzercia, pripadne najdu sa aj inzeraty, kde naklady na realitku hradi inzerent).
Vo vseobecnosti plati, ze ak chcete nejaky slusnejsi byt za lepsi peniaz, zhanajte uz teraz, lebo vela studentov konci v podnajmoch a na zaciatku leta je viac volnych bytov, ako keby ste zacali hladat v polovici augusta. Ceny budu uplne niekde inde a aj ponuka bude znacne obmedzena. (2 roky po sebe som bol prve dva tyzdne semestra bezdomovec
)
Tak vela stastia pri hladani a ak mozem odporucit, radsej nejaku "odlahlejsiu" polohu kde idu dobre spoje MHD, ako nejaku "lukrativnu" kde vsetko, co nebudes mat v pesej dostupnosti budes preklinat, ze sa je tam tazko dostat.
V trojizbovom byte je nas 5 a platime za byt vrtatane energii 680€ s tym, ze to co bude za rok ako nedoplatok ide na nase triko.
Co sa tyka byvania, ak chcete zhanat cely byt, skusil by som kludne napr. aj reality.sk (da sa tam vybrat len sukromna inzercia, pripadne najdu sa aj inzeraty, kde naklady na realitku hradi inzerent).
Vo vseobecnosti plati, ze ak chcete nejaky slusnejsi byt za lepsi peniaz, zhanajte uz teraz, lebo vela studentov konci v podnajmoch a na zaciatku leta je viac volnych bytov, ako keby ste zacali hladat v polovici augusta. Ceny budu uplne niekde inde a aj ponuka bude znacne obmedzena. (2 roky po sebe som bol prve dva tyzdne semestra bezdomovec
Tak vela stastia pri hladani a ak mozem odporucit, radsej nejaku "odlahlejsiu" polohu kde idu dobre spoje MHD, ako nejaku "lukrativnu" kde vsetko, co nebudes mat v pesej dostupnosti budes preklinat, ze sa je tam tazko dostat.
Sorry, ale cely den som nebol doma.
Soviet: hej 5ti planovali sme byt na izbach tak, ze 3 (chalani) najednej a 2 (baby) na dalsej a rozmedzie sme mali do tych 150.
Aiden: Audiotrack uz otazku, ktoru by som ja chcel polozit po precitani tvojho postu, teda ci to nie je problem po pravnej stranke to zariadit takto uz polozil ale tiez sme to asi planovali dat na jedneho cloveka tu zmluvu. Ja si myslim, ze vo vseobecnosti by nemal byt problem ak mu normalne objasnime situaciu.. vsetci sme nefajciari, ja si na rusenie nocneho kludu velmi nepotrpim skor ma to otravuje. Cize myslim si, ze by sme nemali mat problem ak najdeme niekoho seriozneho.
hughito: Hej vsimol som si, ze viacero inzeratov je propagovanych sloganom: bez provizie pre RK, netusil som, ze tie provizie sa pohybuju az v takychto cislach, skusim sa teda teraz viac zamerat na tu sukromnu, vdaka
Skolacik: tiez urcite preferujem lokalitu, kde bude nejaky shop v blizkosti a podobne zalezitosti
a hej ja to chcem tiez zacat riesit co najskor aj ked ostatni sa do toho zatial nejako nehrnu.. 
A vo vseobecnosti, ako to funguje, ak by sme si uz nasli nejaky byt teraz tak nastup mame (myslim) v septembri. Je mozne to nejako zarezervovat alebo budeme musiet uz platit aj povedzme za jul/august?
Soviet: hej 5ti planovali sme byt na izbach tak, ze 3 (chalani) najednej a 2 (baby) na dalsej a rozmedzie sme mali do tych 150.
Aiden: Audiotrack uz otazku, ktoru by som ja chcel polozit po precitani tvojho postu, teda ci to nie je problem po pravnej stranke to zariadit takto uz polozil ale tiez sme to asi planovali dat na jedneho cloveka tu zmluvu. Ja si myslim, ze vo vseobecnosti by nemal byt problem ak mu normalne objasnime situaciu.. vsetci sme nefajciari, ja si na rusenie nocneho kludu velmi nepotrpim skor ma to otravuje. Cize myslim si, ze by sme nemali mat problem ak najdeme niekoho seriozneho.
hughito: Hej vsimol som si, ze viacero inzeratov je propagovanych sloganom: bez provizie pre RK, netusil som, ze tie provizie sa pohybuju az v takychto cislach, skusim sa teda teraz viac zamerat na tu sukromnu, vdaka
Skolacik: tiez urcite preferujem lokalitu, kde bude nejaky shop v blizkosti a podobne zalezitosti
A vo vseobecnosti, ako to funguje, ak by sme si uz nasli nejaky byt teraz tak nastup mame (myslim) v septembri. Je mozne to nejako zarezervovat alebo budeme musiet uz platit aj povedzme za jul/august?
-
nejakymarko
Addict
To asi zalezi od dohody.
My sme zatial vsetky byty brali tak, ze sme ich zaplatili a takmer hned sa aj stahovali, lebo uz zacinal, alebo prebiehal semester, ale kamosi co si zhanali byt, nasli v starom meste, tak mali podpisanu z mluvu s tym, ze nastup maju o dva mesiace, cize to asi zalezi na dohode s tym, kto ti bude prenajimat, pripadne s RK.
My sme zatial vsetky byty brali tak, ze sme ich zaplatili a takmer hned sa aj stahovali, lebo uz zacinal, alebo prebiehal semester, ale kamosi co si zhanali byt, nasli v starom meste, tak mali podpisanu z mluvu s tym, ze nastup maju o dva mesiace, cize to asi zalezi na dohode s tym, kto ti bude prenajimat, pripadne s RK.
Ja teraz riesim nieco podobne. Ale mam v plane si prenajat byt sam, cely pre seba, nejaky jednoizbovy.
Lokalita by pre mna bola idealna asi Petrzalka. Byvali ste takto niekto? Co som pozeral davenjsie (pred rokom a viac), tak ceny sa pohybovali defaultne na tych 400 EUR/mesacne aj s energiami. Da sa pripadne vyjednat aj menej, alebo to je uz podla vas "dobra cena" ?
Lokalita by pre mna bola idealna asi Petrzalka. Byvali ste takto niekto? Co som pozeral davenjsie (pred rokom a viac), tak ceny sa pohybovali defaultne na tych 400 EUR/mesacne aj s energiami. Da sa pripadne vyjednat aj menej, alebo to je uz podla vas "dobra cena" ?
Ja ti neviem, ale keby som bol student v Bratislave, tak by som urcite minimalne prve dva roky byval radsej na internate (ak by sa mi ho podarilo dostat). Je to neporovnatelne lacnejsie s bytom, aj s internatmi napriklad v Prahe, Brne,..
Ked je pri penazoch tak preco nie? Ma svaty pokoj od vsetkych.
-
nejakymarko
Addict
Zas co sa tyka internatov, suhlasim.
Nejde vzdy len o svaty pokoj vs. studentsky zivot.
Ale hlavne na zaciatku dobre padne, ak sa potrebujes s niekym poradity ohladom zadani a pod, ze nemusis chodit cez pol mesta + ziskas znamosti, spoznas novych ludi a viac zapadnes do studentskeho kolobehu. Podla mna.
Nejde vzdy len o svaty pokoj vs. studentsky zivot.
Ale hlavne na zaciatku dobre padne, ak sa potrebujes s niekym poradity ohladom zadani a pod, ze nemusis chodit cez pol mesta + ziskas znamosti, spoznas novych ludi a viac zapadnes do studentskeho kolobehu. Podla mna.
-
Fabo
Hardcore addict
Zas tie Bratislavske intraky, to by som radsej byval pod mostom.
Asi sa najdu aj lepsie, ale zase aka je sanca ze prvak dostane OK intrak. Ked to porovnam s tym co som napr. ako prvak dostal v Prahe, tak to bolo luxusne byvanie.
Asi sa najdu aj lepsie, ale zase aka je sanca ze prvak dostane OK intrak. Ked to porovnam s tym co som napr. ako prvak dostal v Prahe, tak to bolo luxusne byvanie.
v Ruzinove som za jednoizbove videl pytat aj dvojnasobok...cize podla mna je 400 Eur celkom dobra cena, pokial to nie je byt v pentagoneFrco napísal:Ja teraz riesim nieco podobne. Ale mam v plane si prenajat byt sam, cely pre seba, nejaky jednoizbovy.
njn aj petrzalka ma svoju "odvratenu" cast od slnka inak dobre byvanie hlavne ked nemas auto tak vsade zastavky a veskere obcianske vybavenie
V Petrzalke sa da byvat uplne v pohode,zalezi samozrejme aj na oblasti kde konkretne. Najlacnejsie vychadzaju prenajmy v Devinskej n.Vsi alebo v Podunajskych Biskupiciach,Vrakuna-ale tieto oblasti uz maju horsie dopravne spojenie a aj kriminalita je tam vyssia ako inde. Ale pokial clovek dobre vyberie tak sa urcite ze da.. Intrak ma vyhody okrem ineho aj v tom ze teplu vodu ci elektrinu mas pausalne,zatial co na private platis vsetko podla realnej spotreby,takze sa treba pripravit na nedoplatky.
Budem mat 3 spolubyvajucich na tej istej fakulte a odbore. Bol som na brnenskom intraku a dost ma to zarazilo a to mi bolo povedane, ze oproti BA su na tom ovela lepsie.
Dalsi dovod moj preco idem na privat je potravinova alergia - potrebujem normalne zariadenu kuchynu.
Dalsi dovod moj preco idem na privat je potravinova alergia - potrebujem normalne zariadenu kuchynu.
-
Fabo
Hardcore addict
To sa da aj na podnajme... zalezi od zmluvy. Ja som mal energie v cene, pausalne. Sice to bolo trochu drahsie nez priemer, zas som mal klud.gogo956 napísal:ntrak ma vyhody okrem ineho aj v tom ze teplu vodu ci elektrinu mas pausalne,zatial co na private platis vsetko podla realnej spotreby,takze sa treba pripravit na nedoplatky.