Pozicanie auta z pozicovne na dovolenku k moru
Pozicanie auta z pozicovne na dovolenku k moru
Ahojte.
Chcem sa opytat, ci mate niekto skusenost s pozicanim si auta z pozicovne za ucelom ist na nom na rodinnu dovolenku k moru.
Ci sa takato moznost vyplati. Ak ano, na co si treba dat pozor, na co treba mysliet a tak.
Vdaka.
Chcem sa opytat, ci mate niekto skusenost s pozicanim si auta z pozicovne za ucelom ist na nom na rodinnu dovolenku k moru.
Ci sa takato moznost vyplati. Ak ano, na co si treba dat pozor, na co treba mysliet a tak.
Vdaka.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pozicanie auta z pozicovne na dovolenku k moru
Nevyplati. Zaplatis za prenajom hromadu penazi, plus palivo, plus priplatok za kilometre (ci uz osobitne alebo vo vyssej cene) plus nie z kazdej pozicovne mozes brat auto do cudziny.
Akurát kolega rozmýšľal, že zoberie van a 9 ľudí. Pozerali sme to spolu a výsledok bol teda sklamanie. Neoplatí sa to.
begbeee a co presne ste teda zistili, pls?
No, že keď zaplatí prenájom+PHM (spotreba vanu s 9 ľudmi plne naloženými) + diaľničné tak sa im viac vyplatí ísť na 2 vlastných autách.
Nam ide iba o jedno osobne auto.
Ale teda mam dojem, ze to tiez nebude dobry napad...
Neviem či si správne pamätám, ale cena vanu išla k 70€ na deň len za prenájom a treba si uvedomiť, že je tam iná spotreba, iné poplatky atď a samozrejme platíš aj keď ti auto stojí pred apartmánom. Nehovoriac stres o cudzí majetok.
Aky stres? Beriem auto s havarijnym poistenim a to maju snad vsetky pozicovne.
Co ja viem.. Ja by som to v hlave mal.
-
Fabo
Hardcore addict
No hodne pozicovni ma bud zalohu alebo pripoistenie za poplatok. Plus aj ked mas poistenie v cene, otazka je co sa vztahuje. Hlavne ked vezmes auto do cudziny na tajnaka tak sa stav ze sa z toho poistovna vyvlecie.heker napísal:Aky stres? Beriem auto s havarijnym poistenim a to maju snad vsetky pozicovne.
K tomu priplatku alebo vyssej cene za kilometre - daju sa najst aj pozicovne s mega vyhodnymi podmienkami.. Ja som si obcas pozical auto tiez na dlhsie cesty do zahranicia a som platil 50EUR/den s neobmedzenymi km pricom som jazdil na novom aute, ktore bolo este v zaruke. Ked som sa bal, ci by moje auto taku dlhu cestu zvladlo - toto bola pre mna idealna moznost.
Tak schvalne som napisal do jednej pozicovne - DK auto.
Priklad: Škoda Fabia II+ 1.2 TSi 63kW
Na 9 dni = 234,-EUR / 9x26,- EUR /
Zaloha na poskodenie vozidla / plati sa pri preberani vozidla /: 300 ,-EUR
Cena zahrna: DPH, volne kilometre, cestnu dan, PZP, havarijne poistenie / spoluucast min 166,-EUR, 5% z vysky skody /, dialnicnu znamku SK, servisovanie vozidla, sezonne prezutie, DK AUTO Assistance / zaruku mobility 24h, nahradne vozidlo /
S autom je mozne ist do zahranicia.
Pri priemernej spotrebe na Istriu a naspat cca 120€. Plus este myto...
Priklad: Škoda Fabia II+ 1.2 TSi 63kW
Na 9 dni = 234,-EUR / 9x26,- EUR /
Zaloha na poskodenie vozidla / plati sa pri preberani vozidla /: 300 ,-EUR
Cena zahrna: DPH, volne kilometre, cestnu dan, PZP, havarijne poistenie / spoluucast min 166,-EUR, 5% z vysky skody /, dialnicnu znamku SK, servisovanie vozidla, sezonne prezutie, DK AUTO Assistance / zaruku mobility 24h, nahradne vozidlo /
S autom je mozne ist do zahranicia.
Pri priemernej spotrebe na Istriu a naspat cca 120€. Plus este myto...
Tak to máš cca 400€ na cestu + utopených 300.
To vôbec nie je výhodné, vlastným autom s výletom na Plitvické, 100km do Splitu... cca 200€ a to bolo o triedu vyššie auto ako malá Fabia a benzín, ktorý si bez problémov zapýta 7 litrov.
____
Bottom line is.... Ak idete dvaja vyjde vás to po 200€, ale ak idete 4 tak sa v tej Fabii utrápite.
To vôbec nie je výhodné, vlastným autom s výletom na Plitvické, 100km do Splitu... cca 200€ a to bolo o triedu vyššie auto ako malá Fabia a benzín, ktorý si bez problémov zapýta 7 litrov.
____
Bottom line is.... Ak idete dvaja vyjde vás to po 200€, ale ak idete 4 tak sa v tej Fabii utrápite.
Ak nie je ina moznost nez si poziciat auto (ziadne nemas alebo sa na neho neda spolahnut) tak to je podla mna vpohode cena. Inak sa to financne neoplati a to ani ak to auto bude zarabat. Mali sme na jednu akciu v zahranici pozicany mikrobus (vela prihlasenych ludi, jednym mikrobusom sa to nedalo zvladnut) a po prepocitani nakladov sa zistilo, ze sa viac oplati obmedzit kapacitu akcie nez zhanat dalsie auto.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
nemas nejakeho ochotneho znameho ? ja osobne by som znamemu kludne pozicial auto za nejakych 50e na tyzden ked by uz inak nemal ako.
Takze nepoznas se zena a auto sa nepoziciava?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
asi som velky dobrak. no ked si predstavim seba v takej situaci nieco take by som bral. proste z niekym sa rozumne dohodnut na cene prenajmu ako som spominal mozno tych 50e s tym ze si dohodnut nejake podmienky, mna teraz nic nenapada. ale ak sa to nikomu nepozdava tak nic, ja len hovorim ze ja by som pozicial 
-
RATZINGER666
Darca
tiez by som znamemu pozical, preco nie?
Tak určite záleží aj od skúsností. Skôr požičiaš 35-ročnému tatovi, ktorý ma niečo za sebou, skúsenosti, ako nevybúrenému 22-ročnému týpkovi, ktorý zarobil na prvú dovolenku.
Tiez som pozical kamaratovi na lyzovacku, on mi dal jeho na vymenu, nech mam na com jazdit tie dni. Ziadny problem, len som bol nahnevany, ze som mu dal ciste auto a on mi moje doniesol so spinavymi gumovymi rohozami a nepovysavane, ale to sa casom niekde pri obede ci v krcme kompenzovalo.