Sledovanie PC

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
priatel
Novice
Novice

Sledovanie PC

Príspevok od používateľa priatel »

Zdravím vás
Som zamestnaný vo firme, v ktorej je s určitosťou používané sledovanie činnosti na pc zamestnancov. Neviem o aký program ide. Systém W7. Som už paranoidný a mám strach si ráno pozrieť súkromné maily prípadne robiť akúkoľvek inú činnosť mimo tvorby v programoch akceptovateľných v prospech zamestnávateľa. Nejde mi ani tak o browsovanie. To by som oželel bez problémov, ale sledovanie činnosti na počítači netýkajúcich sa internetu, je iná káva.
Som už niečo poprečítal na nete o sledovacích programoch ale nenašiel som zmienku o tom, ako sa proti tomuto brániť prípadne brániť tak aby špeh nezistil, že mu poskytujem falošné info. Predpokladám, že nestačí odpojiť sieťový kábel alebo odpojiť sieť(či?) ...neviem ako to funguje. Predsa si to dokáže vypísať spätne info o činnosti konkrétneho PC. Viete mi v tomto nejako pomôcť? Existuje nejaká sofistikovaná ochrana proti sledovaniu? Opakujem nejde mi ani tak o online ako o činnosť na ploche (ale to je asi jedno).
Ďakujem
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Sledovanie PC

Príspevok od používateľa brm »

Ono závisí od toho, akou formou si monitorovaný, aký software, aké zariadenie používa zamestnávateľ na Tvoje monitorovanie. Podľa neviem akého zákona Ťa zamestnávateľ musí upozorniť na to, kde a ako si monitorovaný, takže opýtaj sa zamestnávateľa.

Jediná 100% istota, že Tvoja činnosť na PC nebude monitorovaná (ak nerátame nejakú kameru za Tvojim chrbtom) je využitie nejakej LIVE distribúcie operačného systému.. napr. Ubuntu. Jednoducho tento operačný systém nabootuješ z USB kľúča alebo z CD a môžeš robiť veci bez obáv. Akurát sa znižuje pohodlie práce, pretože to dlhšie trvá a tak.
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Sledovanie PC

Príspevok od používateľa Forsaken »

:D a ake ine programy chces pouzivat okrem tych co sa tykaju netu ?
Napísať odpoveď