Zobudiť PC cez net
Zobudiť PC cez net
Ahoj,
zvažujem kúpu nového nbooku, potrebujem aby mal okrem iného takú feature, že sa bude dať zobudiť nejakým spôsobom cez internet, prosto nadiaľku.
Existujé také niečo? A ak áno, po akej veci/vlastnosti/označení/.. sa mám v technických spečifikáciách obzeráť?
ďakovala
zvažujem kúpu nového nbooku, potrebujem aby mal okrem iného takú feature, že sa bude dať zobudiť nejakým spôsobom cez internet, prosto nadiaľku.
Existujé také niečo? A ak áno, po akej veci/vlastnosti/označení/.. sa mám v technických spečifikáciách obzeráť?
ďakovala
Re: Zobudiť PC cez net
Wake on LAN, fajn to poznám, ale myslel som že je to funguje len LAN a nie WAN. Potrebujem to zapnúť cez internet, nie len cez LANku.
Takže teda funguje to aj WAN?
Stačí aby som sa poobzeral po NB s WOL funkciou?
Takže teda funguje to aj WAN?
Stačí aby som sa poobzeral po NB s WOL funkciou?
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
http://www.revolutionwifi.net/2010/11/w ... s-lan.html
Precitaj si hlavne cast s obmedzeniami (limitations).
Precitaj si hlavne cast s obmedzeniami (limitations).
ked sa dostanes za router, tak si v LAN, aky mas router?slay napísal:Takže teda funguje to aj WAN?
Hejsa hopsa, nekomplikujme to. Prechodne sa zdržujem na viacerých miestach, takže by bodlo univerzálne riešenie. Momentálne musím NB nechávať stále zapnutý aby som sa naň dokázal odkiaľkoľvek pripojiť. Často je zapnutý napr. týždeň úplne zbytočne. Potrebujem nový, takže ma napadlo, či jestvuje niečo, nejaká matičná, ktorá drží sieťovku v nejakom režime, že ten počítač viem zapnúť na diaľku.
Na diaľku myslím, ja som v Bangladéši a počítač niekde v Bratislave normálne cez neviem nejaký Tcomácky net alebo čo. Dajme tomu, že je v stave hibernácie. A ja ho chcem naďiaľku zobudiť. Neviem či toto WakeOnLan dokáže. Ja nie som sieťar, ani sa nerozumiem veľmi do HW, takže chcem skôr jednoduchú laickú odpoveď ano/nie než link na článok, ktorý vyprodukuje ďalšie otázky.
Takže simple, je také riešenie áno/nie? Ak áno aké, ak nie, tak škoda. To asi potom asi skúsim hodiť mobil na klávesnicu a keď naňho prezvoním tak sa rozvibruje a niečo stlačí aby sa zobudil kompík
Len to je také sedlácke riešenie. Určite musí v roku 2014 existovať to čo chcem.
Na diaľku myslím, ja som v Bangladéši a počítač niekde v Bratislave normálne cez neviem nejaký Tcomácky net alebo čo. Dajme tomu, že je v stave hibernácie. A ja ho chcem naďiaľku zobudiť. Neviem či toto WakeOnLan dokáže. Ja nie som sieťar, ani sa nerozumiem veľmi do HW, takže chcem skôr jednoduchú laickú odpoveď ano/nie než link na článok, ktorý vyprodukuje ďalšie otázky.
Takže simple, je také riešenie áno/nie? Ak áno aké, ak nie, tak škoda. To asi potom asi skúsim hodiť mobil na klávesnicu a keď naňho prezvoním tak sa rozvibruje a niečo stlačí aby sa zobudil kompík
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
WoL to dokáže, ale musíš mať do booku pichnutý kábel. Ohľadom WoWL: nie všetky wi-fi karty dokážu zapnúť PC ak spí, to si už budeš musieť zistiť. Ak to stále budeš chcieť mať cez wi-fi, budeš musieť kúpiť niečo takéto http://www.amazon.com/NETGEAR-WNCE2001- ... B003KPBRRW
slay: tvoja poloha je irelevantna, ide o umiestnenie notasu
takze ak je notas stale na 1 mieste, WoL fungovat bude, len je treba vybrat vhodne riesenie pre tvoj konkretny pripad
takze ano, da sa to, aj cez tcomacky net
takze ak je notas stale na 1 mieste, WoL fungovat bude, len je treba vybrat vhodne riesenie pre tvoj konkretny pripad
takze ano, da sa to, aj cez tcomacky net
No ja som toto uz davnejsie riesil. Problem s tymto neni vobec ak je dane zariadenie priamo na nete - verejna IP.
Akonahle je za routerom (NAT) tak konecna. Da sa to nejako poriesit ale moc komplikovane to bolo na mna. Ked ale routuje samotny provider (co nieje tento pripad) tak riesenie uz asi neni ziadne.
Akonahle je za routerom (NAT) tak konecna. Da sa to nejako poriesit ale moc komplikovane to bolo na mna. Ked ale routuje samotny provider (co nieje tento pripad) tak riesenie uz asi neni ziadne.