Spamovanie websupport blacklist

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mambuska
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Spamovanie websupport blacklist

Príspevok od používateľa mambuska »

Ahojte uz dlhsie riesim problem vo firme s mailami. Hostujeme na websupporte. Presli sme k nim asi pred 3 mesiacmi z active24. No a hned plno problemov. Neprechadzali maily, vracali sa nam, popripade nas hadzalo do spamu. Samozrejme som tento problem riesila s nimi. Odpoved? ich mailovy server
( kam idu maily) ci co to je na blackliste, hovorim ale sak mne neprechadzaju uplne inym firmam na inych kontinentoch, blbost, potom ze my sme na blackliste, tak akoze problem vyrieseny. Jasne ze presiel tyzden a opat ten isty problem. Websupport chybu odstranil: sme na blackliste a takto to ide stale dokola. posledna odpoved uz bola ina: u nas chyba neni. No a ja sa mozem zblaznit, neviete mi poradit kde moze byt problem? Maily ktore odosleme skoncia bud v smape alebo sa vratia ci vobec neprejdu a cela firma je hore nohami, za chvilku asi zosediviem:-D Vopred dakujem za rady.
:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Spamovaniem websupport, blacklist

Príspevok od používateľa audiotrack »

a tie maily posielate ako? Z nejakého vášho programu (vašej stránky, automatické odosielanie..) alebo cez websupporťácke rozhranie? Prípadne cez nejakého mailového klienta, mobil a pod?
mambuska
Amateur
Amateur

Re: Spamovanie websupport blacklist

Maily odosielame bud cez outlook, popripade niektori to maju sparovane s gmailom a cez webove rozhranie minimum. :-)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Aku mate IP adresu s ktorej to odosielate? Platite si ako firma za pevnu IP alebo za nejaky cely rozsah? Ked posielas zo svojej osobnej adresy z domu a z firmy tak ako to vyzera? Ide to poslat z oboch miest alebo len z domu?
Posli sem ked tak vypis co sa ti vrati po odoslani mailu? Vzdy je ten isty alebo je ich viac?

S najvacsou pravdepodobnostou je IP adresa ktoru mate listovana na blacklistoch ... nie len na jednom ked sa vam to vracia s celeho sveta s roznych domen. Tento problem vam Websupport ani nebude moct pomoct vyriesit a ked ti povedia ze u nich problem neni, tak to znamena ze oni vas neblacklistuju a ani neblokuju.

Bohuzial za reputaciu IP adresy si moze pouzivatel a nie poskytovatel. Rozne blacklisty maju rozne sposoby ako sa na ne dostat a ak sa nachadzate na viacerych tak to rozhodne nie je bezdovodne.

Jednina moznost je skusit si od nich vypytat iny rozsah IP adries alebo inu IP adresu s ktorej posielate tie maily. Ale to pomoze len v pripade ze ste naozaj blacklistovany na zaklade IP.

Popripade ak mate moznost skuste na odosielanie mailov pouzit iny pripojny bod na pripojenie k Inetu ktory bude mat inu IP.
mambuska
Amateur
Amateur

Ahoj, odosielame cez ip adresu od websapportu. Risiela som to s nimi a dali mi informaciu ze: V logoch sa nachadza vyse 12,000 riadkov, co nekoresponduje priamo s poctom emailov, ale vidime tam veeelmi vela spamovych sprav.
Log odoslanej posty za posledne dva dni najdete na tejto adrese http://ekolas.sk/ekolas.sk.log.

Praveze ja sa tomu nerozumiem a neviem jak tuto situaciu vyriesit, aky moze byt dovod ze odosielame tolko spamov a nevieme o nich? vcera som dala prekontrolovat vsetky mailove konta esetom a nasli sa nejake virusy aj priamo v mailoch, je mozne ze to mohlo byt z toho? stale nas dava do spamov , ked odosleme mail:-(

//autoeditácia príspevku (23 Máj 2014, 9:31)
Poslem presne vyjadrenia aby som to zle nenapisala:

1.Vacsinou tam byva dovod, preco sa email nepodarilo dorucit co by nam velmi pomohlo v analyze.
V logoch sa nachadza vyse 12,000 riadkov, co nekoresponduje priamo s poctom emailov, ale vidime tam veeelmi vela spamovych sprav. Naozaj mate zaujem o vypis takehoto logu?

2.Ospravedlnujem sa za nedorozumienie - log o ktorom s predchadzajuech sprave hovoril bol log prichadzajucich mailov do Vasich schranok. My sme tie emaily praveze identifikovali a su tam chybove hlasky, preco neboli dorucene do Vasej schranky. Log odoslanej posty za posledne dva dni najdete na tejto adrese http://ekolas.sk/ekolas.sk.log.

3. neevidujeme ze by ziadna Vasa adresa sposobovala problemy, prave naopak - niekto sa snazi dorucit velke mnozstvo spamu Vam. Nase filtre to uspesne zachytia a taketo spravy sa Vam nedorucia do schranky. Prijem posty nema s odosielanim posty spojenie, tj. bezohladu na to, kto Vam co posiela, odosielat mozete stale rovnako ;-)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

ahoj,
Napis presnu IP s ktorej to odosielate prosim. Dobre bude ked websupportu posles presnu spravu ktoru ti tie maily vracaju o tom ze to bolo nedorucene.
Ked im specifikujes problem musis byt co nejdetailnejsia. Ja ti tu realne nepomozem a tie logy ma nedonutis citat :D.

Postupuj takto pri hlaseni poruchy u websupportu:

1, Zisti si kedy(cas) a kde(mailovku kde to posielas a skade to posielas) si posielala spravy ktore sa ti vratili ako nedorucene a vytiahni si s nich chybovu hlasku(ten mail co sa ti vratil). Vsetky tieto udaje im posli s tym ze sa ti nedaju posielat maily. Co najdetailnejsie informacie im poskytnes tym lepsiu a presnejsiu odpoved dostanes.

2, Zbezne s tych logov vidno ze vasa IP by nemala byt blokovana, aj ked mozno som to pozrel zle tu adresu preto si pytam od teba celu. Zbadal som tam problem len s nejakymi mailami do tatrabanky. Sami ti tiez napisali ze problem s IP nevidia a ze hlavneevidiju vela spamu smerom k vam anie od vas.
Posli im to co som ti pisal vyssie a pockaj si na odpoved. Mozno bude problem u vas vo firme a mal by to riesit niekto kto sa tomu rozumie a nie ty ked pises ze o tom nemas sajnu. Zozente si niekoho kto sa vam na to moze pozriet a chape tomu lebo postu neodoslete nikdy.
mambuska
Amateur
Amateur

Dakujem moc za odpoved, vsetko som im poslala, pre prichadzajucu spravu k nam ktoru nemohli dorucit bola chyba v tom ze predmete spravy zadal cislo objednavky a veeela vykricnikov!!!!!! a namiesto dobry den , dava pozor objednavka !!!!!, coz mu odoslat ani neslo, v chybovej sprave bolo :
Diagnostic-code: smtp;554 5.7.1 Service unavailable; Client host
[213.81.152.80] blocked using dnsbl.sorbs.net; Currently Sending Spam See:
http://www.sorbs.net/lookup.shtml?213.81.152.80

Takze predpokladam ze chybu spravil on , ze ho diagnostikovalo ako spam :-)

a pre spravy ktore my odosielame, tam nas hadze do spamu taktiez, bez chybovej hlasky, hmm tak uvidime ci to pretrva alebo nie,tam viem ze predmety aj text spravy su normalne pisane :-D
Maily su odosielane z :
odchadzajuca posta: smtp.websupport.sk port 465 a IP adresa ak som dobre nasla by mala byt: 195.210.29.63

Na firme sa neodosielaju letaky ani nic podobne vo velkom mnozstve, este jedna otazocka co by mohla byt pricina toho ze nas dava do spamov? moze to byt aj nejaky virus na ktory sme klikli? alebo nieco podobne?

Dakujem moc za odpoved:-)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

otázka, pre publikum, ak sa používa STMP protokol a klient, nezobrazuje sa IP odosieľateľa ako IP adresa PC z ktorého je to odoslané ? Potom ak je ich firemná IP v blackliste, tak to bude hádzať do spamu.
mambuska
Amateur
Amateur

Akurat mi z websupportu poslali link na prezretie mailu, hodila som ho tam a vyhodilo mi, vid priloha...
Prílohy
test.jpg
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

čo sa týka toho casa-cblplus to je nejaký čínsky spam block, ten netreba moc riešiť. Horšie je to s tým sorbs. Ale tuším sa dá dostať z ich blacklistu, treba ich kontaktovať. Následne ti odpovedia prečo ste v blackliste a snáď to doriešite.
mambuska
Amateur
Amateur

Dakujem, tak ich skusim kontaktovat:-)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

každopádne treba aj zistiť ako ste sa na blackliste ocitli. ono tie výkričníky v predmete nebudú asi jediný dôvod, keď už teda budeš kontaktovať tie blacklisty, zisti aj prečo ste tam a teda čo robiť aby ste sa tam neocitli znovu.
mambuska
Amateur
Amateur

ďakujem ešte raz za rady a naozaj som fakt zvedavá aký je ten dôvod no:) ale každopádne sa teším, že sa na to došlo a že opäť viem dačo nové:-DDD
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Len tak zo zaujimavosti (usudzujem, ze WS to ma nastavene a ze "You're properly authenticated je prave to), mate spravne nastavene SPF? U mna Google dlho blokoval moju server IP, samozrejme ze nebola v ziadnom verejnom blackliste. Podarilo sa mi to vyriesit az pouzitim mail relayu (ineho serveru), DKIM, SPF a ziadosti na Gmail nepomahali. Niekedy to je boj na dlhe trate.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lenže tá IP adresa v tom blackliste naozaj je :D kontroloval som to :D
mambuska
Amateur
Amateur

Numline1 napísal:Len tak zo zaujimavosti (usudzujem, ze WS to ma nastavene a ze "You're properly authenticated je prave to), mate spravne nastavene SPF? U mna Google dlho blokoval moju server IP, samozrejme ze nebola v ziadnom verejnom blackliste. Podarilo sa mi to vyriesit az pouzitim mail relayu (ineho serveru), DKIM, SPF a ziadosti na Gmail nepomahali. Niekedy to je boj na dlhe trate.
Pfuu toto je uz tazky kaliber na mna, totiz nerozumiem sa tomu, do tejto problematiky som sa zasvetila az ked nam prestali fungovat maily, tak hladam v clankoch, forach a atd co sa da.. :smt017 :smt017
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

SPF je vec, ktora sa nastavuje v DNS serveroch (vo WS adminovi to mas pri MX zaznamoch tusim), v podstate to urcuje zoznam povolenych IPciek mailserverov, ktore mozu odosielat e-maily pre danu domenu. To by malo byt ale nastavene OK, WS s tym nikdy nemal problem.

DKIM je uz trosku narocnejsia vec, zalozena na podpisovani e-mailov DKIM hashom, pricom verejny kluc sa taktiez uklada do DNS zaznamov. Nasledne server prijemcu vie zistit, ci bola sprava legitimne poslana zo serveru, ku ktoremu je priradena domena alebo sa jedna o spoofing.

Mail relay je uz posledna moznost v pripade krajine zufalstva, v podstate sa vtedy zo serveru neodosielaju e-maily priamo na server prijemcu, ale spravia si este jeden krok cez server(y) niekoho, kto nie je v blackliste a ten server ich odosle prijemcovi.
mambuska
Amateur
Amateur

Ahojte opat sa vraciam k tejto teme, kedze stale mame vo firme problemy. Momentalne riesim to ze maily neodchadzaju spravne alebo ako to nazvat. Odide, dojde potvrdenie o doruceni a dotycny si mail nenajde. Asi ma z toho picne uz neviem ci si zo mna robia srandu alebo je toto vobec aj mozne. Prosim ak mi v tomto viete poradit, asi vas aj vystiskam :-D
Napísať odpoveď