Ahojte
Chcel by som sa vás spýtať na váš názor ohľadne stránky http://www.ruegg.sk/new/ .Prosím, hodnotťe hlavne funkčnosť webu a usporiadanie sekcií (aj keď ešte obsah nie je kompletný). Stránka by mala fungovať správne aj na tabletoch a mobiloch, takže vyskúšajte a vaše postrehy mi sem napíšte. design stránky by nemal byť predmetom tejto diskusie, pretože ten sa už nedá meniť.
Váš názor na stránku?
Re: Váš názor na stránku?
Preco to neni v grafike alebo programovani, ked tam vzdy idu taketo temy? Web nehodnotim, ale tvoj pristup hodnotim na znamku 5!
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...pretože nejde o to, ako je stránka naprogramovaná a ani o to, ako je spracovaná po grafickej stránke...každopádne ti ďakujem za tvoje hodnotenie... 
-
audiotrack
VIP
ak nejde o to ako je naprogramovaná ani o jej design, tak nemá zmysel riešiť či sa zobrazuje na každom zariadení dobre
Ani neviem ako hodnotiť je funkčnosť, keď bez kompletného obsahuje pokladám stránku za nefunkčnú (pretože o naprogramovaní sa nebavíme, tak ostáva len jej obsahová funkcia ktorá je tu ale nekompletná).
úvodná stránka:
- na úvodnej stránke mi vadia malé "nadpisy" kategorii. Tie obrázky sú tam moc dominantné a zaniká nadpis, tak moc nie je na prvý pohľad jasné o čo ide. Hlavne keď sú tie obrázky niektoré "nič hovoriace". Napríklad návrh a realizácia majú takmer rovnaké obrázky. Trošku iné okno a koberec navyše. Inak krb, schody, kuch. linka alebo čo to je presne rovnaké. Obrázok komínov by mal mať pozadie, nech nie je jediný biely medzi ostatnými. Nejaká strecha s komínom alebo podobne.
- logo by malo byť klikateľné a prelinkované na index
- nadpisy služby a ponuka mi prídu odveci. Nedá sa tam kliknúť, a chvílu mi trvalo pochopiť že to sú dva bloky. Možno by som to spojil do jedného a nerozdeloval, aj tak je to divno podelené. Napríklad "servis a údržba" je podľa mňa rovnako služba ako ponuka. Cenová ponuka je divne zaradená v službe, už keď v názve je ponuka. Tam to teda aspoň preformulovať na informácie o cenách alebo podobne.
- na každej stránke by mal byť tiež footer
podstránky:
napr. tu: http://www.ruegg.sk/new/?page=navrh je to nejaké rozhádzané. Prečo je medzi galériou a cenovou ponukou taká medzera? Tie vrchné položky sú vedľa seba.
- biely "text" a "video" na bielom podklade je nevýrazné, aspoň nejaké orámovanie.
- na kontakte (http://www.ruegg.sk/new/?page=kontakt) je text maximálne nečitateľný, aj tá mapa splýva s pozadím
ale keď nemáme hodnotiť design, tak toto všetko ignoruj
úvodná stránka:
- na úvodnej stránke mi vadia malé "nadpisy" kategorii. Tie obrázky sú tam moc dominantné a zaniká nadpis, tak moc nie je na prvý pohľad jasné o čo ide. Hlavne keď sú tie obrázky niektoré "nič hovoriace". Napríklad návrh a realizácia majú takmer rovnaké obrázky. Trošku iné okno a koberec navyše. Inak krb, schody, kuch. linka alebo čo to je presne rovnaké. Obrázok komínov by mal mať pozadie, nech nie je jediný biely medzi ostatnými. Nejaká strecha s komínom alebo podobne.
- logo by malo byť klikateľné a prelinkované na index
- nadpisy služby a ponuka mi prídu odveci. Nedá sa tam kliknúť, a chvílu mi trvalo pochopiť že to sú dva bloky. Možno by som to spojil do jedného a nerozdeloval, aj tak je to divno podelené. Napríklad "servis a údržba" je podľa mňa rovnako služba ako ponuka. Cenová ponuka je divne zaradená v službe, už keď v názve je ponuka. Tam to teda aspoň preformulovať na informácie o cenách alebo podobne.
- na každej stránke by mal byť tiež footer
podstránky:
napr. tu: http://www.ruegg.sk/new/?page=navrh je to nejaké rozhádzané. Prečo je medzi galériou a cenovou ponukou taká medzera? Tie vrchné položky sú vedľa seba.
- biely "text" a "video" na bielom podklade je nevýrazné, aspoň nejaké orámovanie.
- na kontakte (http://www.ruegg.sk/new/?page=kontakt) je text maximálne nečitateľný, aj tá mapa splýva s pozadím
ale keď nemáme hodnotiť design, tak toto všetko ignoruj
Zaujímavá stránka, ale keďže chýba obsah, ťažko ju hodnotiť, keďže polovica vecí nefunguje. Pri kliknutí na cenový návrh mi vybehne Video a Text.. čo s tým?
Obrázok pri návrhu je len nejaký výstup zo softwaru a obrázok pri realizácii je ten istý interiér, no už v skutočnosti zrealizovaný. Nie zlý nápad, ale zišlo by sa to viac odlíšiť.audiotrack napísal:Napríklad návrh a realizácia majú takmer rovnaké obrázky.
-
audiotrack
VIP
ach tak
No pre mňa ako človeka čo nerobil nikdy žiaden návrh ani realizáciu sú to rovnaké obrázky. A teda budú rovnaké aj pre 95% návštevníkov. V tom návrhu by som teda, ak je to tak ako píšeš, odfotil s celým programom. Nech vidno to návrhové zobrazenie, IDE, nejakú reálnu prácu. Prípadne skicu na papier. Alebo opačne - zamerať sa na tú realizáciu a dať tam fotku z toho ako to montujú. Nejaký montéri, zpolovice hotové a niečo ešte nedokončené a podobne. Takto sa mi zdajú príliš podobné.
Ja hodnotim velice pozitivne foto servisu

Ja osobne neznášam stránky, čo majú v sebe nejaký frame so scrollbarom. Nedá sa to spraviť normálne? S kolieskom je to otravné, neviem si predstaviť, ako sa to bude ovládať na tabletoch. Design nie je responsive, takže na mobilných zariadeniach sa zobazí, ale user bude musieť scrollovať do strán, škuliť alebo zoomovať.
Logo si sprav ako anchor na home.
Toho tepleho kominara by som dal prec odtial
//Skusil som to teraz na S4. Na sirku do pol displeja mam to horne menu v dolnej polovici mam to kontextove okno, ktore si neviem pohodlne nacentrovať na stred, lebo je tam ten sprosty frame a scrolluje mi ho. Potom popri scrollovani vybehnem prstom omylom von z toho frameu cim sa aktivuje scrollbar browsera a hodi ma to na patu stranky.
Na vysku to kontextove okno je do polovice displeja vratane horneho menu, druha polovica je prazdna alebo tam je ten banner "ohnive dni". Nic moc teda..
Logo si sprav ako anchor na home.
Toho tepleho kominara by som dal prec odtial
//Skusil som to teraz na S4. Na sirku do pol displeja mam to horne menu v dolnej polovici mam to kontextove okno, ktore si neviem pohodlne nacentrovať na stred, lebo je tam ten sprosty frame a scrolluje mi ho. Potom popri scrollovani vybehnem prstom omylom von z toho frameu cim sa aktivuje scrollbar browsera a hodi ma to na patu stranky.
Na vysku to kontextove okno je do polovice displeja vratane horneho menu, druha polovica je prazdna alebo tam je ten banner "ohnive dni". Nic moc teda..