Byvanie v BA v podnajme, tipy a triky?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Byvanie v BA v podnajme, tipy a triky?

Príspevok od používateľa gogo956 »

Fabo
takze ten clovek co ti prenajimal byt mal v zmluve ze platite iba pausal za energie bez ohladu na realnu spotrebu? tak to bol dobry naivka,aby raz pri inych podnajomnikoch nebol dost prekvapeny.. :wink:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Veru, moze sa najst nejaky exot co neha cely den tiez horucu vodu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

presne. Alebo si tam donesie mobilnu klimu spotreba 4kW/h a bude ju pouzivat skoro furt,cele leto..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Zmluva bola na rok, takze podla realnej spotreby a ceny by sa s tym potom hybalo, ale nemal som fakt v zmluve nic o tom ze by som doplacal na energie. Ono by to bolo aj blbo realizovatelne, ked bolo v dome spolu 10 ludi, kazdy s vlastnou zmluvou.
gogo956
Redeemer
Redeemer

O to horsie pre prenajimatela.Ked tam byva desat ludi tak je spatne temer nemozne zistit kto mohol urobit tu extremnu spotrebu,je to jedno ci by islo o elektrinu alebo teplu vodu. On sa spoliehal na to ze budete ferovy,co je sice fajn postoj,ale obcas to v zivote takto priamo nevychadza. Osobne som pocul viacero pripadov ked takto na teplej vode urobili nespolahlivi podnajomnici velke nedoplatky.
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

ake lokacie (v sirsom zmysle) su inak idealne pre studentov? Samozrejme, ze sa to z casti odvija od skoly, na ktorej studujete ale plus minus? Co som cital tak Mlynske Nivy je hl. lokacia studentov. Co ine? napr Karlova Ves?
wladas
Redeemer
Redeemer

Hej, Karlovka ma dobre spoje MHD ale je to dost betonova dzungla.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Podľa mňa je to jedno v istom zmysle. Ide aj o pozíciu školy, ale hlavne, ako trafíš spoje. To s tou poznámkou o betónovej džungli akosi nepoberám - čo by iné akože mal chcieť v BA? :D Však si nehľadá byt, ktorý ide kupovať, ale obyčajný blbý nájom.

Henten smer je fajn (Karlovka) je fajn, lebo je tam dobré električkové spojenie. Dlháče, tam už počítaj s prestupmi (práve na tie električky), ale tak dá sa, fungoval som tak dva roky a Dlháče sú fajn, taká pokojná časť a pôsobí novšie. Dúbravka, spoje platí to, čo pre Karlovku, ale je to už relatívne dosť ďaleko - ale aspoň má človek čas si napr. čítať v MHD. :)

Začiatok Petržalky je dosť dobrá časť - spoje fajn a rýchle smerom do centra. S ostatnými destináciami skúsenosť nemám.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

iWin napísal:ake lokacie (v sirsom zmysle) su inak idealne pre studentov? Samozrejme, ze sa to z casti odvija od skoly, na ktorej studujete ale plus minus? Co som cital tak Mlynske Nivy je hl. lokacia studentov. Co ine? napr Karlova Ves?
Zalezi na skole kde studujes. Ak niekde na Prirodovedeckej fakulte, MatFyze (a este tretia skola je myslim vedla nich), tak idealny intrak v takom pripade je internat Druzba vedla Botanickej Zahrady. Odtial to mas do skoly tak 10 minut peso, nepotrebujes ani spoje. Je to vcelku kvalitny intrak, urcite o triedu lepsi nez hocico v Mlynskej doline. Je tam aj ovela vacsi klud, co moze byt vyhoda (na ucenie) aj nevyhoda (menej akcii a party), zalezi od uhla pohladu.
Druha volba pre tieto skoly je mat internat niekde v Mlynskej doline (Atriaky, manzelaky...). Odtial to mas peso tak 20 minut. Z Mlynskej doliny na tieto skoly nechodi ziadny bus priamo, max sa mozes odviezt dve zastavky k STV/ZOO a odtial peso, cize si skratis cestu mozno o desat minut max.
Privat je potom idealny niekde na zaciatku Dlhych Dielov, pripadne v takych rodinnych domoch, ktore su okolo Lafranconi.

Nikde som tam sice nikdy nebyval, kedze som z Bratislavy :D ale kopec mojich spoluziakov ano a vsade som min. raz spal a isiel odtial do skoly po nejakych akciach, takze tolko moje skusenosti :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Druzba sa tvari oproti ostatnym intrakom v Mlynskej ako nieco nobl ale v skutocnosti to nie je az tak super,hlavne ked mas stranu otocenu na Lafranconi tak v lete od hluku clovek aj ohluchne pri otvorenom okne o spanku ani nehovoriac. Najlepsie su atriaky pretoze tam to najviac zije, da sa tam lozit z jednotlivych buniek inde,zurky..
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

...a najviac sa tam kradne. Asi kazdy druhy spoluziak/spoluziacka ma zlu skusenost s intrakmi, ze im tam nieco ukradli. Takze to lozenie z bunky do bunky take terno nie je. Atriaky boli super z mojho pohladu Petrzalcana :D Prisiel som tam, nadrbal sa, zabavil sa, uzil si ked sa dalo a idealne taxik a rychlo domov. Lebo ked som tam raz za cas spal tak zobudit sa do tej spiny...nic moc teda :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

U rodicov som byval na Dlhacoch teraz byvam v Karlovke, byval som aj v Petrzalke, musim povedat ze kvalita byvania bola v vsetkych pripadoch velmi dobra, najlepsie to je asi v Karlovke z hladiska kludu a nieje to tam tak nasekane relativne asi najlepsie parkovanie, na elektricku to mam z brany na 2 zastavky 3 minuty peso. A hned pri dome mam zmrzlinu :D
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Frco napísal:...a najviac sa tam kradne. Asi kazdy druhy spoluziak/spoluziacka ma zlu skusenost s intrakmi, ze im tam nieco ukradli. Takze to lozenie z bunky do bunky take terno nie je. Atriaky boli super z mojho pohladu Petrzalcana :D Prisiel som tam, nadrbal sa, zabavil sa, uzil si ked sa dalo a idealne taxik a rychlo domov. Lebo ked som tam raz za cas spal tak zobudit sa do tej spiny...nic moc teda :D
Zase je otázka, kde na Atriákoch. Lebo na tých stredných blokoch bývajú telocvikári, ktorí sú fakt prasatá a robia bordel. Ja som ale býval na bloku D (nad Eatom), okná som mal von z Mlynskej, mal som pod nimi len stromy a nejaké záhradky a nemal som problémy ani s hlukom, ani s kleptomanmi, ani s ničím iným.

..to už sme ale trošinku od témy :)
cerovnica
Novice
Novice

Príspevok od používateľa cerovnica »

ja jsem zas spokojena s dúbravkou. není to nejblíž ale je tam celkem klid.
wladas
Redeemer
Redeemer

Hegy - tu zmrzlinu by som ja bral ako nevyhodu :)
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

no 2 z nas su na FIIT, 1 baba UK nieco s BIO tusim(kazdopadne je to viac menej v tom istom areali ako som tak pozeral na google maps) a dalsia na STU chemickej fakulte.

Karlovka it is, then! :)
Napísať odpoveď