Problem s podvodnikom
Re: Problem s podvodnikom
Dvere do izieb sa vacsinou otvaraju von z izby cize tie asi tazko vyrazis. Jedine pajser.
wladas
vsetky dvere /okrem Wc/v rodicovskom aj mojom byte sa otvaraju DO izby,mozno ze v inych bytoch je to naopak, to uz neviem.
Vnutorne dvere v ramci bytu nie su koncipovane ako bezpecnostne, takze ich odolnost voci prekonaniu je na stupnici od 1 do 5 asi tak na urovni 0,5
Ale je to z jednej strany dobre ze existuju takyto hajzlici, inac by ludia uplne osprosteli a zhlupli,
kto veri a nepreveruje si ani nic ine nezasluzi.
kvasko
hlavne bacha na doklady, ci len osobne udaje,podvodnik s nimi vie narobit uplne divy na cudzi ukorTakze ak mate nejaku spolocnu pisomnu zmluvu kde mas uvedeny c.OP a Rč tak si nahraty..
vsetky dvere /okrem Wc/v rodicovskom aj mojom byte sa otvaraju DO izby,mozno ze v inych bytoch je to naopak, to uz neviem.
Ale je to z jednej strany dobre ze existuju takyto hajzlici, inac by ludia uplne osprosteli a zhlupli,
kto veri a nepreveruje si ani nic ine nezasluzi.
kvasko
hlavne bacha na doklady, ci len osobne udaje,podvodnik s nimi vie narobit uplne divy na cudzi ukorTakze ak mate nejaku spolocnu pisomnu zmluvu kde mas uvedeny c.OP a Rč tak si nahraty..
gogo956 - ja som si vedomy, ze spravodlivost neexistuje, ale som svojim sposobom idealista(?), ktory proste stale v kutiku duse dufa, ze ludia su normalni, a ze spravodlivost a cest su velmi cenene
. Ja viem, ze to nie je, bohuzial, pravda, je to mozno len moj sen. Za hlupost sa plati, s tym suhlasim, v zivote som sa nenechal dobehnut, lebo si myslim, ze som dost racionalny, triezvo uvazujuci clovek. A preto ani nechcem tie peniaze naspat. Ja chcem, aby sa nedostali do toho dalsi ludia, aby clovek, ktory sa sprava ako hajzel nezil takymto zivotom, aby nevydieral ostatnych a vratil sa na miesto, kam patri (viem, mozno sa nam to nepodari ho tam dostat, ale chcem preto urobit vsetko, co v momentalnej situacii mozem). Je pravda, ze tie dvere su tu vsade zvlastne a vsetky sa otvaraju dovnutra, ale nemyslim, ze sa sem znova vrati, to uz by bol jasny dokaz proti nemu. Ano, ludska naivita je nekonecna, ale to nie je dovod pre to, aby behal dalej na slobode. Nezaujem je tu dost relativny pojem. Niektori sa proste boja a nechcu ohrozit seba a svojich blizkych, co plne chapem, urcite su radi, ze sa takychto ludi zbavia dufajuc, ze tym to pre nich haslo. Pointou je ale zabranit tomu, aby take nieco neprezivali aj dalsi ludia. S dokladmi nam najskor nic nezmoze, ak by aj nejaku kopiu mal. Overovali sme si to pre istotu aj u pravnika. Ano, je dost mozne, ze take informacie bude mat, ale ako som povedal, pravnicka nam sama potvrdila, ze s tym proste nic nezmoze, ze jednoznacne mu to stacit nebude.
wladas - bohuzial, dvere v byte sa otvaraju vsetky dovnutra, az teda na kupelnu a zachod.
wladas - bohuzial, dvere v byte sa otvaraju vsetky dovnutra, az teda na kupelnu a zachod.
Takze ma kopie vasich dokladov resp. osobne udaje a ty si myslis ze sa stym nedaju robit podvody?? Robia sa denne, nieco malo o tom viem, aj to ze kopec ludi ktori si nebrali ziaden uver ho teraz musia splacat,nemaj naivne predstavy onasom pravnom systeme 
Skor by som povedal, ze je riziko, ze nejake udaje bude mat, s istotou to tvrdit nebudem. Dostal ich z toho dovodu, ze spociatku, ked sme si o nom mysleli, ze je normalny, tak sa snazil sprostredkovat pracu mojmu bratovi. Zo zaciatku to vyzeralo doveryhodne, ale potom z toho boli postupne natahovacky, "sef" spolocnosti s nim zacal komunikovat vyhradne SMS-kami a ziadnym telefonatom, co je logicke, ze seriozna firma by toto nespravila a bolo tam toho proste viac. Jasne, ze nam to hned uz bolo podozrive a doslo nam, ze ziadna praca neexistuje a vsetko vymysla on za pochodu od sefa, cez neho az po zamestnankynu, ktoru mal brat v praci nahradit. Preto tam skrz tohto moze byt urcite riziko. Len si myslim, ze keby tie udaje MAL a CHCEL ich zneuzit, tak to uz davno urobi, vzhladom na jeho obrovske financne problemy a tak. Nemyslim si, ze v tomto pripade som naivny. Ano, mam mozno menej skusenosti/informacii ohladom toho ako ty, ale neviem si predstavit celkovo priebeh toho, ked by musel sfalsovat aj jeho podpis a neviem co. Mam pocit, ze moze mat tak akurat jeho zivotopis, kde neviem, co za vsetky udaje daval.gogo956 napísal:Takze ma kopie vasich dokladov resp. osobne udaje a ty si myslis ze sa stym nedaju robit podvody?? Robia sa denne, nieco malo o tom viem, aj to ze kopec ludi ktori si nebrali ziaden uver ho teraz musia splacat,nemaj naivne predstavy onasom pravnom systeme
V istých veciach (hlavne v prípade takýchto namachrovaných arogantných "právnických" machrov) by mohlo dobre poslúžiť obyčajné zvieracie násilie. Veď vôbec nejde o to, aby bolo priamo (dokázateľne) jasné, že za tým stojíte vy. Myslím, že by mu rýchlo spadol hrebienok a ešte by aj tých 300 evry vyplatil.
-
Jaccobinho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Čo sa týka dokladov - každopádne odporúčam ich výmenu, používa sa na to taký trik, aby to bolo len za 4,50 € - dať si do OP zapísať krvnú skupinu. V systémoch potom bude starý OP evidovaný ako neplatný. Minimálne banky si takto platnosť dokladov overujú.
Jaccobinho
nie je to celkom jedno,z pravneho hladiska je urcite lepsie nahlasit na policiu stratu resp kradez OP o com dostane clovek doklad. A nasledne moze poziadat o vydanie noveho.
nie je to celkom jedno,z pravneho hladiska je urcite lepsie nahlasit na policiu stratu resp kradez OP o com dostane clovek doklad. A nasledne moze poziadat o vydanie noveho.
Hughito ma uplnu pravdu, neviem preco sa snazis vymysliet extra prefikane sposoby ako mu prejst cez rozum ked by sa mu zislo hned v prvy den zlamat nohy. Ak trpis utkvelou predstavou ze si Sherlock a on Moriarty tak sa prebud do realneho sveta.
hughito, Gangy - s tym plne suhlasim, ze v jeho pripade by to najskor stacilo, ale obaja sme nekonfliktne typy a kamaratov do toho nechcem tahat, je to predsa len nas problem. Ja sa tu nepotrebujem hrat na Sherlocka, Gangy. Ide mi len o to, aby v tom nepokracoval, tie peniaze su druhorade, nevidim dovod v tom, aby sme to nedotiahli dalej, pokial nas to nestoji ziadne vyrazne usilie. Nejake dokazy uz mame, akurat teraz kvoli istym veciam cakame.
Doklady sa najskor menit nebudu, s bratom som sa o tom rozpraval a najskor nebude mat k nicomu dolezitemu pristup.
Doklady sa najskor menit nebudu, s bratom som sa o tom rozpraval a najskor nebude mat k nicomu dolezitemu pristup.
kvasko
takze "najskor nebude mat k nicomu dolezitemu pristup"
Vies co je Tvoj problem? ze si sa este zjavne nenaucil rozlisovat veci podstatne od veci nepodstatnych.
Radsej si nechas povodny Op pritom jeho vymena by ta stala iba cca 30€ a budes riskovat zneuzitie udajov ktore moze ist do trochu inych sum. Uz mi je uplnejasne preco si sa dostal do tejto situacie..
takze "najskor nebude mat k nicomu dolezitemu pristup"
Vies co je Tvoj problem? ze si sa este zjavne nenaucil rozlisovat veci podstatne od veci nepodstatnych.
Radsej si nechas povodny Op pritom jeho vymena by ta stala iba cca 30€ a budes riskovat zneuzitie udajov ktore moze ist do trochu inych sum. Uz mi je uplnejasne preco si sa dostal do tejto situacie..
gogo956
Mozno sme sa plne nepochopili, lebo som to zle napisal. Rozpraval som sa o tom s bratom ako som pisal a dospeli sme k tomu, ze NEMA nic, co by mohol pouzit. Ma maximalne informacie, ktore uviedol v zivotopise a tam nedaval veci, ktore by sa dali zneuzit. K ostatnym informaciam sa nemal ako dostat, v nasej izbe nebol na 100%, aby ich vobec nejako mohol ziskat. To skor my mame viac jeho osobnych udajov ako on nasich. A ano, som ochotny niest toto "riziko", vzhladom na to, ze mam predsa len viac informacii ako je tu uvedenych, takze nie, nie je ti jasne, preco sme sa dostali do tejto situacie. Ja si vazim tvoje rady, ako aj rady vsetkych ostatnych, ale kedze som si to cele prezil a tu som to nerozpisoval uplne dopodrobna, lebo by to bolo na dlho, tak si myslim, ze viem vyhodnotit lepsie, co je pre nas hrozba a co nie. Plne chapem, na co chces poukazat, ale doklady menit nebudeme.
Mimochodom, v poslednom case sme zas o trosku pokrocili. Zacal splacat nam, aj jednemu panovi, ktoremu je dlzny daleko viac. Obaja to mame pre istotu podlozene papiermi, keby nahodou prestal. Neverime, ze to cele splati, tak aby sme mali aspon nieco na ruke.
Mozno sme sa plne nepochopili, lebo som to zle napisal. Rozpraval som sa o tom s bratom ako som pisal a dospeli sme k tomu, ze NEMA nic, co by mohol pouzit. Ma maximalne informacie, ktore uviedol v zivotopise a tam nedaval veci, ktore by sa dali zneuzit. K ostatnym informaciam sa nemal ako dostat, v nasej izbe nebol na 100%, aby ich vobec nejako mohol ziskat. To skor my mame viac jeho osobnych udajov ako on nasich. A ano, som ochotny niest toto "riziko", vzhladom na to, ze mam predsa len viac informacii ako je tu uvedenych, takze nie, nie je ti jasne, preco sme sa dostali do tejto situacie. Ja si vazim tvoje rady, ako aj rady vsetkych ostatnych, ale kedze som si to cele prezil a tu som to nerozpisoval uplne dopodrobna, lebo by to bolo na dlho, tak si myslim, ze viem vyhodnotit lepsie, co je pre nas hrozba a co nie. Plne chapem, na co chces poukazat, ale doklady menit nebudeme.
Mimochodom, v poslednom case sme zas o trosku pokrocili. Zacal splacat nam, aj jednemu panovi, ktoremu je dlzny daleko viac. Obaja to mame pre istotu podlozene papiermi, keby nahodou prestal. Neverime, ze to cele splati, tak aby sme mali aspon nieco na ruke.
tak to je pokrok ze zacal platit, mozno si naozaj uvedomil ze je najvyssi cas prestat robit blbosti. 
S tym Op som len chcel zdoraznit ze tento a podobne osobne doklady /dokonca len udaje z nich/ su lahko zneuzitelne a ludia by si mali na ne davat zvyseny pozor
S tym Op som len chcel zdoraznit ze tento a podobne osobne doklady /dokonca len udaje z nich/ su lahko zneuzitelne a ludia by si mali na ne davat zvyseny pozor
Toho sa nebojim, ze by sa on uvedomil. Myslim si, ze akurat si je vedomy, ze sa proti nemu spojilo viac ludi, ktori nieco uz v rukach maju a on nechce ist naspat do basy, tak sa nas snazi tymto zbavit. Dost pochybujem aj o tom, ze by nam to cele splatil, zatial zaplatil splatku za prvy mesiac, som zvedavy ci uz pri druhom neprestane
.