Rezerva na Megane
Rezerva na Megane
Zdravím.Nevie niekto prosim vás kolko dojdem km na rezerve ? Auto mám Renault Megane 1.9 D 47KW r.v. 1998
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rezerva na Megane
To kolko dojdes km nezalezi iba od objemu rezervy, ale vo velkej miere aj na style jazdy a plno inych faktoroch (tlak v pneu, naloženie kufra a plne obsadené vs prázdne auto, zapnutá/vypnutá klíma...)
-
hojko
Site Admin
Radsej natankovat ako jazdit na rezerve a znicit cerpadlo.
V zásade by si mal prejsť viac ako 50 km, ale v zásade č. 2 by som nespoliehal, že je to viac ako 80-100 km.fRoLiQ napísal:Zdravím.Nevie niekto prosim vás kolko dojdem km na rezerve ? Auto mám Renault Megane 1.9 D 47KW r.v. 1998
-
audiotrack
VIP
pri tomto megane by mala mať rezerva (teda v čase kedy sa rozsvieti kontrolka) okolo 10 litrov paliva. Takže do tých 100 kilometrov by mohol dať, ak nejazdí ako zviera a bude mať šťastie na optimálnu premávku
Nedá mi nespýtať sa, či tým vážne môžem poškodiť čerpadlo? Mám benzíňáka no inak ako na rezerve ani nejazdímhojko napísal:Radsej natankovat ako jazdit na rezerve a znicit cerpadlo.
-
Digital
Guru
čerpadlo je chladené palivom, keď ti odlieva a čerpadlo ťahá ako besné tak sa ničí ako každé iné vodou/palivom chladené čerpadlo bez vody/paliva. Ďalší problém je, že ti naťaháva nečistoty, ktoré sa usadzujú v nádrži.bindo011 napísal:
Nedá mi nespýtať sa, či tým vážne môžem poškodiť čerpadlo? Mám benzíňáka no inak ako na rezerve ani nejazdímmálokedy.
-
hojko
Site Admin
bindo011: Pri benzine narobi problem katalyzator a lamda sonda, nie je to lacna oprava. Pri diesloch je to este horsie, tam cerpadlo nema tlak a do rampy prudi malo paliva. Okrem toho, ze to moze poskodit palivo, tak to moze narobit este vacsie skody. Radsej natankovat za mesiac 1x50 eur ako 5x po 10 eur.
NIektorí ľudia ale nedokážu zrátať svoje výdavky. Tankujú po 10€ šesť-sedemkrát za mesiac a utešujú sa ako málo míňajú na benzín, alebo to vidíš aj na mobiloch, väčšinou majú kreditnú kartu a pretelefonujú viac peňazí za menej "muziky" ako na paušále.
-
hojko
Site Admin
Chapem ciastocne ludi ako su studenti a podobne, ze pocas brigad a nepravidelneho vyplacania im je tazko natankovat plnu nadrz, preto radsej v malej sume. No nechapem ludi, ktori dostanu vyplatu 1000 eur a aj tak budu tankovat po 10 eur kazdych neviem kolko dni, tak ako moj kamarat, hoci vie, ze vyjazdu urcite aspon jednu plnu nadrz, kedze jazdi denne do roboty a z roboty, potom kade-tade beha. No aj tak nenatankuje plnu nadrz nikdy.
-
Scorpion90
King
Neni lepsie si raz dotankovat do plna, a potom postupne dotankovavat napr. po 10 €?
-
RATZINGER666
Darca
...to je idealne, ale naozaj malokto to takto robi...
A preco to tak je lepsie?
-
RATZINGER666
Darca
ved hore to mas rozpisane...
Kde? Ja som mal na mysli toto
// jaaaj jasne, riesenie pre toho studenta
Toto mi nedava logiku preco by to malo byt lepsie nez natankovat ked mam napr dojazd 120km alebo tesne jak zacne svietit rezerva.Scorpion90 napísal:Neni lepsie si raz dotankovat do plna, a potom postupne dotankovavat napr. po 10 €?
// jaaaj jasne, riesenie pre toho studenta
-
audiotrack
VIP
1. prípad - si na rezerve, natankuješ za 10, jazdíš chvíľku, si zase na rezerve, natankuješ za 10, chvíľku jazdíš, si zase na rezerve .... => často jazdíš na rezerve
2. prípad - si na rezerve, natankuješ plnú, jazdíš chvíľku, natankuješ za 10, chvíľu jazdíš, natankuješ za 10 .... => nejazdíš na rezerve
rozdiel je v prvotnej investícii, potom si dotankuvávaš rovnako za 10 po rovnakom počte km. Akurát nejazdíš na rezervu. Samozrejme, ako píšeš že tankovať pri dojazde 120km pred zasvietení rezervy.. to je to isté. Len reč bola o študentovi čo tankuje za desinu lebo nemá peniaze, a radšej častejšie menej, ako raz vela
2. prípad - si na rezerve, natankuješ plnú, jazdíš chvíľku, natankuješ za 10, chvíľu jazdíš, natankuješ za 10 .... => nejazdíš na rezerve
rozdiel je v prvotnej investícii, potom si dotankuvávaš rovnako za 10 po rovnakom počte km. Akurát nejazdíš na rezervu. Samozrejme, ako píšeš že tankovať pri dojazde 120km pred zasvietení rezervy.. to je to isté. Len reč bola o študentovi čo tankuje za desinu lebo nemá peniaze, a radšej častejšie menej, ako raz vela
-
Scorpion90
King
Druha vec je, ze mna to v tych casoch lakalo vyjazdit co najviac, ked uz som mal plnu nadrz 
To je uplne klasika. Daco podobne aj s kreditom. Foter dobije za 15€ ze mas to na mesiac, viac nedostanes. A typek si to minie za tyzden a potom do konca mesiaca suchoty. Ja som si to vedel ako seplak prerozdelit 
Díky za rady a vysvetlenie chalani. Čil po výplate radšej zainvestujem viac € do benzínu, nech mám zásobu jak píše Audio a potom len dotankovávať, v podstate jak to robím teraz, len s tým rozdielom, že nebudem jazdiť s trochou benzínu v nádrži, no s dvomi trochami
. Zišlo by sa aj nejaké aditívum alebo také niečo, do nádrže, nech mi odtiaľ zmizne voda, pretože pochybujem, že niekto tú nádrž dakedy čistil. Predtým som to riešil tak, že som nalial tak 2-3 deci 99% etanolu to nádrže, ktorý by teoreticky tú vodu mal naviazať na seba a ako taký, je potom miešateľný s benzínom.
-
tacosi
Moderátor
Neda mi neopytat sa. Kolkokrat mesacne tankujes ?
Nemavas vyplatu kazdy mesiac,(cize si nemozes dovolit natankovat len 1 alebo 2x full) ale mas € len sem tam parkrat do mesiaca?
Ci to takto tankujes len kvoli pocitu,ze nedas naraz viac €,alebo ako ?
Nemavas vyplatu kazdy mesiac,(cize si nemozes dovolit natankovat len 1 alebo 2x full) ale mas € len sem tam parkrat do mesiaca?
Ci to takto tankujes len kvoli pocitu,ze nedas naraz viac €,alebo ako ?