Zneužitie osobných údajov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NHISPVM
Star
Star

Zneužitie osobných údajov

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zdravím, bol som sa zaevidovať na úrad práce. No zamietli to, pretože vraj od začiatku tohto roka mám brigádu a poslali ma na sociálku aby som im doniesol kópiu zmluvy o brigadnickej činnosti. Na tom by nebolo nič zlé, lenže ja som žiadnu zmluvu nepodpísal ani som nikde nechodil a takisto som za celý ten pol rok nedostal ani zaplatené. Ak by som nešiel na ten úrad, tak ani neviem, že nejakú brigádu "mám" Všetky údaje o mne sedeli (aj z občianského atď.) Nechápem kto sa k tým údajom dostal a kto podpísal zmlúvu za mňa. Z dôvodu, že už nestíham podať žiadosť do 7 dní, budem platiť pokuty... Takže moja otázka je, čo ďalej. Ako to riešiš a kde ísť ? Mám podať trestné oznámenie na tú firmu ? Z úradu ma poslali na socialku sa spýtať tam, ale nič viac mi ta neprijemna špína povedať nevedela...

Vďaka za rady
Thovt
Star
Star

Re: Zneužitie osobných údajov

Príspevok od používateľa Thovt »

Prečo si sa išiel zaregistrovať na úrad práce teraz, keď už od začiatku roka nikde nerobíš?
NHISPVM
Star
Star

Pretože teraz som skončil vysokú školu ? To je tu momentálne bezpredmetné...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Vypytaj si detaily od uradu prace, ze kde brigadujes a chod tam a popytaj sa detaily na chlapa ci tam este robi atd. Aj ked mi to pride odveci, ze by niekto pod cudzim menom pracoval.
NHISPVM
Star
Star

Neviem vôbec vo veci, či niekto vôbec naozaj pracoval, alebo či len dotyčný bral peniaze, ktoré som ja akože odrobil... Celé mi to príde divné.... Ale asi inú možnosť nemám ako ísť do tej firmy a porobiť tam poriadky
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Neda sa dat nejake oznamenie na policii? S tym, a pripadne s cestnym prehlasenim, ze si nikde nepracoval, by si potom mohol pracovat v pripade ze ta neprihlasia/budu chciet pokutu.

//autoeditácia príspevku (26 Jún 2014, 15:55)
Edit: este ma napadlo, ale nemal si podpisanu nejaku ramcovu zmluvu s nejakou studentskou agenturou alebo tak? Ze ta ako zaregistrovali aj ked si trebars na brigade zrovna nebol.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

ja by som to riesil s uradom, nie s forom hojka. tiez by ma zaujimala aka VS..

- zisti na urade prace co najviac, daj vyhlasenie ze si nikde nerobil, mozno je to chyba ich evidencie alebo podvod. Oni to tiez musia riesit. Ak nechcu (kedze ta raz uz odpalili na socialku), siel by som k zelenym podat trestne oznamenie na neznameho pachatela. Mozno tento doklad by stacil na evidenciu na urade prace. Co je pre teba asi prvorade.

S tou firmou nevyries podla mna nic. Ak robia fakt podvody, rychlo ta odhlasia a budu sa tvarit, ze si tam brigadoval.

Daj vediet, ako si dopadol..
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Uplne staci, ak na socialnu poistovnu donesies cestne prehlasenie, ze si tam nepracoval a ze chces ten pomer zrusit.. Nieco podobne sa stalo mne, pri prihlasovani na urad, mal som tam stale nahlasenu nejaku brigadu, kde som uz davno skoncil a ta firma uz aj medzitym aj zanikla, ale neodhlasili ma.. Musel som podat to cestne prehlasenie na socialku.
NHISPVM
Star
Star

No takže dopíšem info... momentálne stále nič nie je vybavené...

Na úrade mi nič poradiť nevedeli, bol som tam už 4x... Nechápem načo tam robia, keď nič nevedia...

Na sociálke mi povedali, že som registrovaný v Blave a, že oni to zrušiť nijak nemôžu kvôli tomu, že to mám ísť zrušil do blavy, alebo to riešiť cez tú firmu. Jedine čo mi dala, je číslo na nejakú <>. No na tom čísle nikto nedvíha, písal som im aj email... do blavy aj na pobočku v PO, kde mi samozrejme neodpísali... tak som tam zašiel osobne a zistil som, že na tej adrese sa nachádza iba firemný sklad a nič viac... Je to nejaká pofiderná firma... :D

Čo teraz ? Viete niečo ?
Milsa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Milsa »

Išiel by som na políciu. Minimálne sa jedná o podvod a zneužitie osobných údajov. Či je to len priestupok v tomto rozsahu alebo trestný čin, to neviem, ale polícia má páky na to, aby sa to začalo riešiť. Okrem toho, môže byť, že dotyčný zneužil tvoje údaje, tam ho poznajú a ty si tam dobehneš do firmy a nebudú ti veriť. Jednoducho ti povedia, že klamár si ty. Takže začni políciou a polícia tú firmu prešetrí. Okrem toho podaj podnet na inšpektorát práce v Bratislave, nech tú firmu prešetria, kontakt na IP nájdeš na ich stránke. Potom už len čakaj, že ako sa budú veci ďalej vyvíjať.
Napísať odpoveď