Začíatok podnikania

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Začíatok podnikania

Príspevok od používateľa begbeee »

Mám v hlave jeden nápad, ktorý som sa rozhodol vyskúšať, ide o vlastne ponuku istého typu podujatia, ale to je v podstate jedno.

Chcem sa opýtať niekoho, kto má skúsenosť, či je možné/bežné dojednať si pri podpise zmluvy exkluzivitu. Rozumej, nieže ja nápad vyklopím, možno i zrealizujem a o týždeň ma nezavolá lebo to skúsi sám (i keď mu to tak dobre isto nepôjde).
Možná exkluzivita zrejme je, ale koľko je taká vhodná doba? Pol roka? Rok? Chápem to tak, že pol roka na tento typ eventu nemože zavolať nikoho iného...
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Začíatok podnikania

Príspevok od používateľa heker »

Exkluzivitu si podpisat na zmluvu mozes. Ale mas to potom ako dokazat a mas peniaze na pravnika, aby si dokazal, ze ide o tvoj napad? Co ak podpises zmluvu s firmou XX a zrazu to iste spravi firma YY, ktora patri kamaratovi firmy XX?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pokaľ podpiše zmluvu, tak je to hadam jedno čo kde spravi ina firma. Jeho dohodu a biznis s dotyčnym to nijako neohrozi.

A pokiaľ ide o to "byť prvy", pravnikov môže mať milion nikdy a nijako nedokaže že bol prvy. Môže mať tak akurat patent na nejaky vynalez či dizajn a zaregistrovany nejaky nazov, nie patent na usporiadanie nejakeho eventu nech by bol akokoľvek originalny.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Presne tak. Nejde o to, čo spraví iná firma, ale v podstate o to, že ak mu ponúknem hru na husliach, tak si povie hm, super to sa mi hodí. Moje vystúpenie bude mať úspech, ale on si povie, šak synovcovho koňa brat vie hrať na husle a spraví to za polovicu a kopne ma do riti... o to ide :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Exkluzivitu si do zmluvy dať samozrejme môžeš. Je to vec dohody.
Napísať odpoveď