Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme (a ine cinske obchody)
Čaute,
chcel by som si kúpiť cez AliExpress telefón v hodnote cca 300€. Ako by to potom bolo s chalanmi na colnom úrade ?
Vopred ĎAKUJEM za odpoveď
chcel by som si kúpiť cez AliExpress telefón v hodnote cca 300€. Ako by to potom bolo s chalanmi na colnom úrade ?
Vopred ĎAKUJEM za odpoveď
Pri tejto cene by si v pripade colneho konania platil DPH (20%) a aj CLO (3 - 6%).
clo sa na mobily nevztahuje ...si vynate z colnej povinnosti ci jak sa to vola ...a co je to za telefon ze stoji tolko???
http://www.aliexpress.com/item/OnePlus- ... 9.html?s=p
no majú sklad v Eu, takže by to nemal byť problém
no majú sklad v Eu, takže by to nemal byť problém
Ako dlho trvá refund na Aliexpresse? Nechtiac som objednal sluchátka, ktoré som nechcel, zrušil som objednávku, predajca napísal, že "within a few days" a ani po dvoch týždňoch nemám peniaze s5 na účte.
Mne na prvy podnet nereagovali mozno pol mesiaca, na druhu urgenciu uz reagovali do 3 dni. Zavisi to od predajcu. Akoby dufali, ze ked to "nevyjde" na prvy krat, tak to zakaznik vzda a tym padom to nemusia riesit.
Na koho sa obrátiť v súvislosti s problémami s refundom?
Pri jednej žiadosti o refund mi odpísala "it is aliexpres that return the money to you.you can contact. thank you" druhý poslal screen: ..ale peniaze ani po 3 týždňoch na účte nemám.
Pri jednej žiadosti o refund mi odpísala "it is aliexpres that return the money to you.you can contact. thank you" druhý poslal screen: ..ale peniaze ani po 3 týždňoch na účte nemám.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Kvoli comu ziadas o refund? Pokial viem AX funguje na principe escrow, cize az do momentu, kym nepotvrdis, ze ti tovar prisiel, ma tvoje prachy 3. strana, cize v tomto pripade AX, takze kontaktuj ich.
Dôvod je ten, že som spravil malú objednávku a free shipping mali až od 10 eur, takže mi seller napísal, aby som zrušil s dôvodom "I placed the wrong order" a dostanem refund. Hej, budem písať do AX, ale ak na tom screene píše, že refund completed a na účte ho stále nemám, príde mi, akoby sa niekde stala chyba.
Neviete niekto akou poštou teraz posielajú focalprice.com mobily?
Dik
Dik
Mne jeden prisli 2 svedskou, dalsi svajciarskou a dalsi jeden alebo 2 cez bpost.
A kedy si objednával ? Niečo aj tento týždeň alebo mesiac.
Naposledy pred cca 3 - 4 mesiacmi, obe telefony z focalprice a isli cez bpost. Je to dobre, rychle a na colnici to zadrzat nemozu (vraj), lebo je to akoby posielane z Belgicka.
Presne o to mi ide naposledy som bral tablet šiel cez bpost a o týždeň neskôr čosi iné a už to šlo cez nl post ktorú si už ale colníci prezreli preto hľadám niečo aktuálne ako to posielajú ale diki 
Posielaju mozno podla typu tovaru alebo hodnoty nakupu. Tazko povedat.
Objednal som mobil, ,teraz to poslali ale cez Holandsku poštu. ..
-
viper1993
Medium Professional
Objednavali ste niekto z DX ale cez EU Direct(eud.dx.com)? Ako je to casovo s dorucenim v porovnani s klasickym HK DX(realne skusenosti)? Pokial viem tak sa to posiela z Holandska cez PostNL.
-
Bad.boy
Medium Professional
Objednaval som z Aliexpresu a posielali z ciny cez NL post. Objednane bolo 29.7
12-08-2014 13:03 The item has been delivered successfully
12-08-2014 12:52 The delivery of the item was unsuccessful
08-08-2014 17:58 The item is being processed by customs
08-08-2014 10:09 The item has been processed in the country of destination
07-08-2014 08:50 The item is on transport to the country of destination
06-08-2014 22:01 The item is at the PostNL sorting center
12-08-2014 13:03 The item has been delivered successfully
12-08-2014 12:52 The delivery of the item was unsuccessful
08-08-2014 17:58 The item is being processed by customs
08-08-2014 10:09 The item has been processed in the country of destination
07-08-2014 08:50 The item is on transport to the country of destination
06-08-2014 22:01 The item is at the PostNL sorting center
-
viper1993
Medium Professional
Preco zasielka ktoru cakam z EU Direct, odoslana cez PostNL cize z Holandska skoncila na colnici? Myslel som, ze prave toto ma byt vyhoda DX europskych skladov, ze pokial ide balik z EU tak cez colnicu vobec ani neprejde. Zatial mi ho sice nezadrzali ale vraj je tam.
A nie je to tak, ze kazdy zahranicny balik by mal ist cez colnicu a je jedno odkial je? Pokial Ti ho nezadrzali tak je to ok, najskor Ti v trackingu napise "vystup zasielky z colnice" a na druhy den to mas doma.