Natáčanie videa a lagy
Natáčanie videa a lagy
Mám menší problém. Donedávna som mal starú grafiku ATI Radeon HD4800. Hry išli relatívne v pohode a natáčanie tiež (napr. ME3 - nech sa dialo čokoľvek, 30 fps). Hra sa hrala v pohode - aj napriek iba 30 FPS to vyzeralo plynulo. No nedávno som ju vymenil za nVidia GeForce GTX 660 a veľa sa zmenilo. Hra ide bez natáčania takmer vždy 60 FPS, no keď dám nahrávať klesne na 40 FPS a vyzerá to horšie, ako 30 FPS na starej grafike. Ako keby nezvládala prudké pohyby kamery a proste nestíhala. Nejaké nápady čo s tým?
Intel Core2 Quad CPU Q9550 2,83 GHz
4 GB RAM
nVidia GeForce GTX 660
Windows 8.1 64 bit.
Intel Core2 Quad CPU Q9550 2,83 GHz
4 GB RAM
nVidia GeForce GTX 660
Windows 8.1 64 bit.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Natáčanie videa a lagy
Problem nie je v grafickej karte, ale v procesore a pevnom disku. Nestiha to ukladat po okienkach na disk, riesenim by bol v prvom rade SSD disk, ktory je vykonovo niekde uplne inde a potom by pomohol aj lepsi procesor, pretoze ten tvoj je vykonovo dnes pod priemerom.
Procesor som menil asi 2 roky späť a som s ním spokojný, takže ten tak skoro (snáď) nepôjde preč (aj keď samozrejme na nové procesory nemá). Skôr by som tipoval, že to bude v HDD. Keby som pripojil externý HDD a natáčal priamo naň? Nepomohlo by to?
cez aký program natáčaš?
Bandicam
-
vladenko007
VIP
Musel by si mať USB 3.0 a externý disk z podporou USB 3.0. Externé disky z podporou USB 2.0 zapisujú cez USB len asi 25-30 MB/s. To máš určite rýchlejší ten interný.KrokoSVK napísal:Procesor som menil asi 2 roky späť a som s ním spokojný, takže ten tak skoro (snáď) nepôjde preč (aj keď samozrejme na nové procesory nemá). Skôr by som tipoval, že to bude v HDD. Keby som pripojil externý HDD a natáčal priamo naň? Nepomohlo by to?
Aký máš vlastne interný HDD? 5400 alebo 7200ot?
Externý má podporu 3.0, no na pc nemám žiaden port 3.0. Otáčky sám neviem, už je to dávno, čo som kúpil ten HDD, ale zrejme 7200.
-
hojko
Site Admin
Disk v pocitaci bude urcite rychlejsi ako ten externy. Ako pisem, nevyriesis to ziadnym lacnym sposobom. Riesenie je v SSD disku, pripadne vo vykonnych klasickych diskoch (trebars WD RE4 by bol krok vpred, WD Velociraptor...) a v lepsom procesore.
-
Michaelo
Hardcore addict
Uplne mu postaci vykonnejsi CPU (teda ak ten disk co ma nie je uplny srot), no to by musel kupit CPU, dosku a kedze nove dosky su DDR3 tak aj nove RAMky. K SSD: Ak nahravas hry vo vysokej kvalite, tak ten SSD zaplnis veeeeelmi rychlo a ked uz kupis SSD tak nan nahodis samozrejme OS, a ak vzdy po par hodinach nahravania nechce kopirovat videa na iny disk.... Taktiez, pri takomto CPU by mu extremne nepomohol ani SSD.
Este skus pouzit program Action! od Mirillis (stiahni si 30 dnovy trial, nie cracknute verzie, tie maju problemy s ciernou obrazovkou).
Este skus pouzit program Action! od Mirillis (stiahni si 30 dnovy trial, nie cracknute verzie, tie maju problemy s ciernou obrazovkou).
-
hojko
Site Admin
Rozhodne mu nepostaci kvalitnejsi procesor, kedze ak to nahrava v nekomprimovanej forme, tak FullHD v rozliseni 1920x1080px a 24 okienkach za sekundu ma 190MB/s a to urcite bezny disk nedokaze zapisat, okrem toho treba mysliet na to, ze ten disk este aj cita (operacny system, samotna hra nacitava mapku, textury...). V pripade, ze by to rovno nahraval komprimovane, tak samozrejme to je uz vyslovene o procesore.
Idem vyskúšať ten Asction!, uvidíme čo urobí. Procesor mi ťahá zatiaľ všetky hry na high/ultra, takže ten meniť nebudem. Ale nechápem, pri starej grafike mi hra (Mass Effect 3) išla 40-50 FPS, pri natáčaní 30 FPS a video vyzeralo plynulo. Nebude stačiť aj teraz, že dám lock na 30 FPS?
-
Michaelo
Hardcore addict
Skus dat lock na 30FPS, uvidis. A nemal si pri starej karte aj nastavene nizsie detaily v hre?
Nespomínam si, že by som menil detaily, jedine žeby to urobila automaticky.
//autoeditácia príspevku (01 Júl 2014, 18:02)
Tak, skúsil som lock na 30 fps. Hra sa už hýbala normálne, no výsledné video sa nedá v plynulosti porovnať so starými videami. Netuším prečo, no staršie vyzerali lepšie.
//autoeditácia príspevku (01 Júl 2014, 18:02)
Tak, skúsil som lock na 30 fps. Hra sa už hýbala normálne, no výsledné video sa nedá v plynulosti porovnať so starými videami. Netuším prečo, no staršie vyzerali lepšie.