Lagy v Arma 2(dayz epoch)
Lagy v Arma 2(dayz epoch)
Zdravím. Mám menší problém v hre Arma 2. Mám grafiku Nvidia GTX 480 a mám asi okolo 13-18fps na HIGH detajloch a keď ich dám na very low tak to vôbec nepomôže a rozlišenie mám 1366x768. Kamoš má Nvidia GT 620 a ide mu to lepšie možno o 5fps a rozlišenie má 1900x1080. Moja otázka je či by sa to nedalo nejako vyriešiť aspoň na tých 30-40fps a prečo ma viac fps (kupovať novú GPU nebudem)?
Ďakujem za pomoc
PS: CPU mám fx 6100 a ovladače sú aktuálne
Ďakujem za pomoc
PS: CPU mám fx 6100 a ovladače sú aktuálne
Re: Lagy v Arma 2(dayz epoch)
s Day Z mam aj ja problemy aj vela dalsich ludi, skus si pozriet toto http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =216291078
rozne nastavenia parametrov neviem presne uz ako to mam ja nastavene ale zlepsilo sa mi to
rozne nastavenia parametrov neviem presne uz ako to mam ja nastavene ale zlepsilo sa mi to
Lenže ja nehrám Dayz Standalone ale Arma 2 Dayz Epoch cez Dayz commander.
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2014, 13:57)
Zistil som že keď hrám armu 2 tak akoby GPU nepracovala na 100%, pretože nieje hlučná ale hreje. Pri BF4 ide GPU Fan na 95% a je hlučný ako vrtulník. A keď dám detaily na very low tak mám asi o 7 +/- fps viac ako keď dám na very high.
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2014, 13:57)
Zistil som že keď hrám armu 2 tak akoby GPU nepracovala na 100%, pretože nieje hlučná ale hreje. Pri BF4 ide GPU Fan na 95% a je hlučný ako vrtulník. A keď dám detaily na very low tak mám asi o 7 +/- fps viac ako keď dám na very high.
jáj sry no ja som mal problem aj v arme 2: Day Z mod a aj v standalone, standalone som nastavil podla tohto, neviem už podla čoho armu neviem to už najsť,
len do googlu som hodil "how to incease FPS arma 2 day z mod" a nejak som to našiel.
len do googlu som hodil "how to incease FPS arma 2 day z mod" a nejak som to našiel.
Skúšal som všeličo a pomohlo mi to max o 4 fps. Keď sa pripojím do hry tak mám 25fps ale keď chvíľu hrám tak to ide dole na 15fps a niekedy až na 9fps a to sa už nedá ani hrať.
//autoeditácia príspevku (30 Jún 2014, 0:38)
Zaujímavé je že GPU usage počas hrania je 15-40% a keď sa pripájam na server tak okolo 60%. Znamená to že GPU nepodáva plný výkon v Arme alebo ju niečo brzdí?
//autoeditácia príspevku (30 Jún 2014, 0:38)
Zaujímavé je že GPU usage počas hrania je 15-40% a keď sa pripájam na server tak okolo 60%. Znamená to že GPU nepodáva plný výkon v Arme alebo ju niečo brzdí?
Arma je narocna na CPU a HDD. Epoch je custom mod uz modnutej veci, nie je to zrovna optimalizovane 
To mi je jasné ale cpu by to malo zvládnuť.
No, cudoval by si sa. 4770k a v meste 27-30 FPS 
Mne to na FX 8350 ide celkom fajn, v meste viem dat niekedy aj 30 FPS a aj to je zazrak, mimo od 40-59. Vela zalezi aj od servera, pokial ma server shitny performance, tak ti klesnu FPS aj ked mas 2 Xeony.
Mne to na FX 8350 ide celkom fajn, v meste viem dat niekedy aj 30 FPS a aj to je zazrak, mimo od 40-59. Vela zalezi aj od servera, pokial ma server shitny performance, tak ti klesnu FPS aj ked mas 2 Xeony.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ved si stiahni widgety a sleduj co sa ti najviac vytazuje
Veď sledujem, CPU max load 67% a GPU keď hrám armu tak 25-50%. A mne príde divné že GPU nepracuje na 100%.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
tak vidis sam je to slabe cpu.cize si ho pretaktuj.grafika s tym nema nic spolocne,mne fici na plny vykon iba na BF3,BF4,watch dogs.ostatne hry iba tak poslabsie
Ako je možné že to je slabé cpu ked ide len na 67%? Nemalo by to byť že keď ide na 100% tak je slabé? Že ho ta hra nedokáže úplne zaťažiť tak ide iba na 67%.
//autoeditácia príspevku (01 Júl 2014, 17:33)
Na inom serveri mam 55-40fps. Ale stale ma zaujima ako je mozne ze kamos ma gt620 a ide mu to niekedy lepsie ako mne. Cpu ma tusim core2quad ale neviem presny model.
//autoeditácia príspevku (01 Júl 2014, 17:33)
Na inom serveri mam 55-40fps. Ale stale ma zaujima ako je mozne ze kamos ma gt620 a ide mu to niekedy lepsie ako mne. Cpu ma tusim core2quad ale neviem presny model.
Ak vychadzam z toho ze dayz sa a ArmA2 mod je kvazi totozny engine a velmi podobna grafika ocakavajme rovnake chovanie....
U mna FX6350 na takte 4,85 GHz, nVidia GTX680 v mestách 15-25fps mimo miest 40-60fps.
Ked som mal AMD HD7790 išlo mi to minimalne rovnako, ak nie lepsie.
Teda zmena grafiky zo 100€urovej na 400€urovu neurobilo ziaden rozdiel.
CPU neviem ake treba na DayZ ale kdesi na forach som cital manika co sa stazoval ze na i7xtreme ma 20fps v mestach
tolko na temu optimalizacia dayz/arma, zjavne nevie vyuzivat zdroje
U mna FX6350 na takte 4,85 GHz, nVidia GTX680 v mestách 15-25fps mimo miest 40-60fps.
Ked som mal AMD HD7790 išlo mi to minimalne rovnako, ak nie lepsie.
Teda zmena grafiky zo 100€urovej na 400€urovu neurobilo ziaden rozdiel.
CPU neviem ake treba na DayZ ale kdesi na forach som cital manika co sa stazoval ze na i7xtreme ma 20fps v mestach
tolko na temu optimalizacia dayz/arma, zjavne nevie vyuzivat zdroje
Dakujem za vysvetlenie. Mne to ide tiez tak podobne. V meste 25-30 a mimo 50-60. Zistil som ze to bolo serverom, pretoze na hentom som mal 10-20 a na druhom 30-60 pri very high detailoch. 
aj v takom Berezine 30+fps na very high? :O
Niekedy to padne na 25 ale inac skoro stale 30 +/- ked som v meste.
Ja som bol vcera zhodou okolnosti v Berezine na takom prazdnejsom servri a zistil som ze tiez mi to tam ide normalne, pmätam si vsak ako by to bolo dneska na jeden urputny hodinovy boj tak 5v10+"okoloiduci" no a ku koncu uz som nebol schopny ani strielat a asi to bolo koli tomu ze uz tam bolo moc mrtvol alebo co nechapem...