Produktivita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Produktivita

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Okej, môj momentálne asi najväčší problém je, že nevidím za sebou žiadne výsledky. Zdá sa mi, že pracujem málo, a ak pracujem, tak pracujem neefektívne, neorganizovane. Hlavnou príčinou je asi to, že sa púšťam do veľa vecí naraz a výsledok je, že žiadna z nich neni spravená poriadne, prípadne vôbec dokončená. Táto "taktika" ma stojí dosť peňazí a čo je horšie, ešte viac času. Momentálne som dospel do takého štádia, že som sa rozhodol väčšinu svojich úloh delegovať a zaplatiť za ich zhotovenie niekomu inému, aby som mal toho čo najmenej na krku. Problém je, že ak by sa mi aj toto podarilo, asi by som okamžite dostal ďalší nápad a bol tam kde som bol predtým. Ak teda hľadám platenú pracovnú silu, hľadám takú, ktorú si môžem dovoliť. Ale takmer nikdy to nie je to, čo by som očakával. Čakám len to, že človek spraví niečo, na čom sa dohodneme, pri veľkom kuse naivity aj trochu lojality a potešenie z práce. Viem, že hľadám v lacnejších vodách a tak nemôžem čakať zázraky, ale to ozaj všetci študenti majú rodičov, ktorí im dotujú piatkové večery? Ako to teda vyriešiť? Už som dávnejšie čítal pár článkov o GTD, ale vidím, že to nedodržujem. Nechcem počuť, že nemám robiť presne to, čo teraz robím, to viem aj sám. Rád by som počul buď vaše osobné rady, nejaký systém, ktorý používate vy. Predpokladám, že nie som prvý ani posledný s takýmto problémom. Nejaké články/knihy, ktoré vám pomohli, kľudne aj v angličtine. Problém je, že nechcem "stratiť" zase neviem koľko času čítaním kníh, najmä tých nie najlepších. Už i tak čítam dosť, sebavzdelávam sa, aspoň sa snažím teda. V práci takisto, mám mierne vedúcu funkciu (team leadra) a cítim, že mi chýba organizácia, ktorú mám paradoxne zabezpečovať. Čo teda chcem?
-naučiť sa organizovať si prácu (aj doma)
-naučiť sa pracovať efektívne/využívať čas na maximum
-naučiť sa dodržiavať to!
-naučiť sa motivovať ľudí (aj svojich aj v práci)

Kde začať?
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Produktivita

Príspevok od používateľa gogo956 »

je to otazka stanovenia si priorit
Napísať odpoveď