Anesteticke vedomie
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Anesteticke vedomie
Zdravim,
neviem si vytvorit nazor na veci tohto typu https://www.youtube.com/watch?v=1kOvaXB6_S0 .
V kratkosti na to, ci sa stava, ze clovek vnima vlastnu operaciu, ci je to mozne, alebo je to len balast.
neviem si vytvorit nazor na veci tohto typu https://www.youtube.com/watch?v=1kOvaXB6_S0 .
V kratkosti na to, ci sa stava, ze clovek vnima vlastnu operaciu, ci je to mozne, alebo je to len balast.
-
qwerty-xyz
Re: Anesteticke vedomie
chces vediet pravdu?
tu ju mas napisanu. Pride clovek pred operacku, a doktor sa ho opyta kolko vazi, On povie ze 75 kilo, aj ked vazi rovnych 80, doktorovi sa nic nechce, tak to napise do tabulky, a posle ho dalej, anesteziolog vidi ze 75, pripravi davku na 75 kilovu osobu a hura problem je na svete ....
tieto hovadiny robia povacsine ZENY, popripade ked sa niekto nepozera lubia si vahu prestavit, tym kolieskom dole. aby nevyzeralo ze su az take tluste, ako naozaj su. Anesteziolog namiesa roztok pre vahovo mensiu osobu a potom sa nam ludia preberaju na stole. Kebyze mas 85 kil a nadiktujes ze mas metrak, tak si tam pospinkas tak dlho ze sa mozno uz ani nezobudis.
Preto je set sakra dolezite aby vaha merala kurevsky presne, a aby sa zapisovali presne udaje.
tieto hovadiny robia povacsine ZENY, popripade ked sa niekto nepozera lubia si vahu prestavit, tym kolieskom dole. aby nevyzeralo ze su az take tluste, ako naozaj su. Anesteziolog namiesa roztok pre vahovo mensiu osobu a potom sa nam ludia preberaju na stole. Kebyze mas 85 kil a nadiktujes ze mas metrak, tak si tam pospinkas tak dlho ze sa mozno uz ani nezobudis.
Preto je set sakra dolezite aby vaha merala kurevsky presne, a aby sa zapisovali presne udaje.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Aj keby, ty si pripojeny na pristroje ktore ta monitoruju a ak by si sa zacal preberat, proste ti dodaju mensiu davku nech zasa zaspis a po operacii ta zdrbu ze aku si im dal vahu.
-
Andi_Cibula
Addict
Hmotnosť človeka je len orientačná, takže to je len qwertyho domnienka, chvalabohu že žiaľbohu nesprávna.
Anesteziologické vyšetrenie zahŕňa rapídne viac položiek než je len hmotnosť. 
-
qwerty-xyz
bratm vyssie ako andi, ta ty si hovadinu napisal. ano, pristroje ta monitoruju, ale podla pristrojov spis, .... vedomie sa ti prebrat MOZE, a ty to mozes vsetko vnimat, ale nemozes s tym nic urobit, a preco? lebo tvoje telo nereaguje, CIZE ani pristroje nereaguju na to ze ty vedome vnimas, lebo pristroje meraju zivotne funkcie nie vedomie, to by si musel byt na kazdej opperacii napojeny aj na pristroje ktore meraju mozgovu aktivitu.
az vtedy by sa dalo vycitat, ze aha, tak tohoto rezeme a ten to vnima, lebo telo pod blbou narkozou sa tvari tak isto ako pod dobrou, rozdiel je len v tom ze pri jednej nevnimas v hlave nic a pri druhej sa pozeras ako ta rezu zaziva.

az vtedy by sa dalo vycitat, ze aha, tak tohoto rezeme a ten to vnima, lebo telo pod blbou narkozou sa tvari tak isto ako pod dobrou, rozdiel je len v tom ze pri jednej nevnimas v hlave nic a pri druhej sa pozeras ako ta rezu zaziva.
Súhlasím s Qwerym, síce sa do toho ho*no vyznám, ale podľa mna to anestetické vedomie je práve to, že sa všetkým ľuďom a prístrojom javíš ako umŕtvený, ale v skutočnosti môžeš vnímať.
Každopádne som zatiaľ na žiadnej takejto operácií nebol (klop-klop), ale určite pochybujem, že ti dávku dávajú iba na základe hmotnosti, to sa mi zdá až moc naivné.
Každopádne som zatiaľ na žiadnej takejto operácií nebol (klop-klop), ale určite pochybujem, že ti dávku dávajú iba na základe hmotnosti, to sa mi zdá až moc naivné.
Kedysi veľmi dávno na STV išiel podobný ( možno ten istý - nepozeral som YT do konca ) dokument. V skratke problém ten istý, len točili dokument pre to, aby presvedčili príslušné orgány, že anestetické vedomie je veľmi bolestivé. Tam rozprávali o tom, že prístroj, ktorý sleduje, či ste dostatočne "omráčený" existuje, len sa nepoužíva pri väčšine operácií, lebo je veľmi drahý.
Nutnosť operácie, myslím, nikto nespochybní.
Nutnosť operácie, myslím, nikto nespochybní.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Zaujimalo ma, ci to je naozaj realne (lebo ja som sa to dozvedel od frajerky a ona to videla len v tom dokumente) nakolko sa dokument da natocit o barscom. Toto je tema, do ktorej sa vlastne rit rozumiem, tak ci niekto nahodou. Nejdem i do hlavy to, ze clovek neomdlie (kazdy clovek), pri takej davke bolesti, tak ci onak? A dalsia vec, neviete, ci sa nieco podobne nikedy stalo v tomto nasom "skvelom" state?
Btw Paragon, jj, je tam spominany nejaky pristroj BIS (bispectral index), takze mozno to bude to iste.
Btw Paragon, jj, je tam spominany nejaky pristroj BIS (bispectral index), takze mozno to bude to iste.
Z vlastnej skúsenosti - bol som 3x operovaný - ako +- 6 mesačný, 3 a 5 ročný. Nepamätám sa, že by som počas operácie niečo cítil, a žijem. Povedal by som, že obzvlášť v tomto veku treba dávať pozor, na tú dávku, aby dieťa nezaspalo navždy. Tiež si myslím, že Slováci, pokiaľ ich to baví a pristupujú k práci svedomito, sú šikovní ľudia, čiže niet sa čoho báť.
K tomu, či je to reálne: Podľa mňa áno. Dajme tomu, že sa vyrobí milión televízorov - z toho istého materiálu, tou istou výrobnou technikou. Ale žiadne dva nevydržia presne rovnakú dobu, nevykresľujú presne rovnako farby, .... Ľudia sa od seba líšia, ako je aj vo videu spomínané, každý reaguje ináč.
Prečo neupadli do bezvedomia, môžeme len hádať, keď to nevedia ani samotní lekári, ale podľa mňa, tie všemožné látky, čo podávajú oblbnú aj prirodzené reflexy resp. obranné mechanizmy.
Ale je naozaj zaujímavé, že pri takej bolesti ( keď to človek vníma ) sa ani nedostali do bezvedomia, ani nezomreli.
Pre tých čo sa boja, radšej by ste zomreli, alebo pretrpeli hodinu [bude sa zdať ako večenosť (teória relativity) ] a žili spokojne 10-20-30-...-60 rokov?
K tomu, či je to reálne: Podľa mňa áno. Dajme tomu, že sa vyrobí milión televízorov - z toho istého materiálu, tou istou výrobnou technikou. Ale žiadne dva nevydržia presne rovnakú dobu, nevykresľujú presne rovnako farby, .... Ľudia sa od seba líšia, ako je aj vo videu spomínané, každý reaguje ináč.
Prečo neupadli do bezvedomia, môžeme len hádať, keď to nevedia ani samotní lekári, ale podľa mňa, tie všemožné látky, čo podávajú oblbnú aj prirodzené reflexy resp. obranné mechanizmy.
Ale je naozaj zaujímavé, že pri takej bolesti ( keď to človek vníma ) sa ani nedostali do bezvedomia, ani nezomreli.
Pre tých čo sa boja, radšej by ste zomreli, alebo pretrpeli hodinu [bude sa zdať ako večenosť (teória relativity) ] a žili spokojne 10-20-30-...-60 rokov?
-
qwerty-xyz
radsej by som mal spravnu davku anestetik, lebo ked to vezmes oko za oko zub za zub,... tak si mozes zobrat skalpel aj ty, nahodit sialeny vyraz na tvar a v pivnici tvojmu chirurgovi oznamit, ze teraz ho ides rezat ty .....
ono to pretpiet celu peraciu zaziva musi byt doslova a do pismena tazkym mucenim, teda najztazsieho kalibru, lebo bolest citis a nemozes sa branit ? noze by som to dal v pivnici takto panovi doktorovi, garancia 100% ze druhykrat by sa uz nepomylil, taky by bol posraty.
ono to pretpiet celu peraciu zaziva musi byt doslova a do pismena tazkym mucenim, teda najztazsieho kalibru, lebo bolest citis a nemozes sa branit ? noze by som to dal v pivnici takto panovi doktorovi, garancia 100% ze druhykrat by sa uz nepomylil, taky by bol posraty.
-
Andi_Cibula
Addict
Doktor s tým nič nemá, mýliš si to s anesteziológom.
Daj sa liečiť.
Daj sa liečiť.
Ked mi dali davku na uspanie, zrazu som nicim nevedel pohnut. Lekar mi hovori otvorte oci. Ja som nevedel ani slovo povedat ani okom pohnut. Ked nado mnou asi 5x zopakoval otvorte oci, sa mi to podarilo. Nasledne som dostal dalsiu davku a uz som bol mimo..
Uff
qwerty-xyz, si asi videl film ctihodny obcan.. ?
Uff
qwerty-xyz, si asi videl film ctihodny obcan.. ?
-
qwerty-xyz
keby ten cernoch nevyhral, ctihodny obcan mohol byt hodnoteny na vsetkych strankach ovela ovela lepsie ...

-
Michaelo
Hardcore addict
Hold, mne ked menili klb tak som si dal epiduralku + som im povedal, nech mi daju nieco slabsie na spanie, lebo pocuvat i kecy vyse hodinu sa mi nechcelo (plus spalene kosti divne smrdia), prebudil som sa na to jak mi vtlkal do kosti umely klb, tak som sa trochu rozkukal, vsimol som si ze som mal novu v takej pozicii do akej by som ju ja nikdy nedal, no nemal som s tym problem.
Osobne si myslim ze epiduralka je lepsia moznost ako celkova anestezia. Trochu nevyhodou bolo ale jej vpichovanie priamo do chrbtice, hlavne ked sa anesteziolog trafil az na 3ti krat
No hned po vpichnuti mi hovorili lahnite si, hned som zacal cistit ze pomaly nemozem ovladat nohy, stihol som lahnut a tot vsio. Stale som ich ale citil, jak mi ich dvihali a natierali tou oranzovou gebuzinou. Bol to pocit ako keby mi po nohe chodili s valcekom ktory mal namiesto chlpkov ihly. Ale nebolo to nic velmi neprijemne, v pohode sa to dalo.
Ps.: k mojmu prvemu postu, to video som necekol, takze som si splietol o com kecate.
Osobne si myslim ze epiduralka je lepsia moznost ako celkova anestezia. Trochu nevyhodou bolo ale jej vpichovanie priamo do chrbtice, hlavne ked sa anesteziolog trafil az na 3ti krat
Ps.: k mojmu prvemu postu, to video som necekol, takze som si splietol o com kecate.