Aký internet v mobile ?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Aký internet v mobile ?

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Doteraz fičím len na Easy od Telekomu, s mesačným internetom za 9€ (1GB).
Chcem ale nejaký bez obmedzenia dát, ideálne s čo možnou najvyššou rýchlosťou (ktorú dovolí pokrytie)
samozrejme internet v mobile o Telekomu k mesačným paušálom ... je tzv *NEOBMEDZENÝ* ...teda obmedzený na 2GB :?

Ak niekto riešil niečo podobné, bude rád za každé info. Ideálne keby sa internet zmestil do 15-20€ za mesiac.

http://www.telekom.sk/osobne/internet/mobilny-internet/ - neviem sa dopátrať, či to funguje aj na mobil (klasicky len cez simkartu), alebo len na tablety/notebooky s nejakým USB modemom ?

//autoeditácia príspevku (09 Sep 2013, 14:06)
Volal som teraz na infolinku telekomu a pýtal sa čo mi môžu odporučiť:

Moje podmienky boli len internet bez obmedzenia dát. Doslova som jej povedal, že nechcem žiadny internet, kde mi klesne rýchlosť po prečerpaní 2gb na 64kb/s. Na to mi ponúkla paušál Happy L (je aj XL) kde je "neobmdzený internet". Zas som sa jej opýtal, či naozaj je neobmedzený a plnou rýchlosťou môžem sťahovať koľko len chcem či aj 100giga ale terabajt :lol: ... opäť odpoveď, že môžem :D

No a keď sa pozriem na podmienky: " Pri programoch Happy L a XL bude po prenesení objemu 2 000 MB dát v rámci jedného zúčtovacieho obdobia rýchlosť dátových prenosov (sťahovania aj odosielania dát) do konca príslušného zúčtovacieho obdobia znížená na 64 kb/s. "

Čo za bandu tam sedí, keď nevedia poradiť a nemajú ani páru o tom, čo ponukáju s akými podmienakmi :roll:
Hensym
VIP
VIP

Re: Aký internet v mobile ?

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež som si to zisťoval, no dopátral som sa, že neobmedzený internet do mobilu prakticky asi ani na Slovensku nemáme. Keďže ja nepotrebujem sťahovať ani prezerať videá, a stačí mi mať aktívne notifikácie, tak mi stačí 500mb balíček za 5€ z Tesco Mobile. A mám ho prakticky zadarmo, keďže Tesco ti pri dobití dá dvojnásobok kreditu, tak každý mesiac dobijem za 5€, dostanem od nich 10, z toho 5 okamžite a automaticky ide na internet, a ďalších 5 si pekne prevolám (mne to stačí). Navyše, ceny sú perfektné a do Tesca voláš zdarma.

Neobmedzený ale asi nenájdeš.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja dosť často cestujem a keď mám voľnú chvíľu alebo čakám, tak si pustím telku / kuknem dáke video, poprípade chcem stiahnuť nejakú hru, tak ten limit 1gb viem minúť aj behom pár dní.

Inak čo ponúkajú ten mobilný internet pre notebooky/tablety. To je vlastne USB modem, v ktorom je SIMkarta ?
Možno sa pýtam blbosť, nevyznám sa ... ale nie je teda mobil zároveň aj modemom ? Veď by to malo fungovať na tom istom princípe ...
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Ak máš v pláne ostávať v Telekome, tak poradiť neviem. Najlepšie však vychádza od O2 http://www.o2.sk/pre-vas/internet/internet-na-den za 0,5EUR/400mb v plnej rýchlosti
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Lubenečko napísal: Inak čo ponúkajú ten mobilný internet pre notebooky/tablety. To je vlastne USB modem, v ktorom je SIMkarta ?
Možno sa pýtam blbosť, nevyznám sa ... ale nie je teda mobil zároveň aj modemom ? Veď by to malo fungovať na tom istom princípe ...
rozdiel je asi v tom ze pri mobilnom internete mas na sim karte aktivovane len data, tj. neda sa z nej volat
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

zdravotnik: blbost aby denne platil 50centov, za mesiac by zaplatil viac ako teraz plati. navyse, nemas to vzdy v plnej rychlosti.
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Ak si to prepočítam, tak za mesiac (30 dní) zaplatí max. 15EUR (aj menej, ak napr. budú dni kedy sa nepohne z miesta, kde je wifi) a može stiahnuť max. 12GB. Myslím, že slušné za tie peniaze. Samozrejme je to môj subjektívny pohľad a nikoho nenútim tento názor zdieľať. Nevýhodou je obmedzenie na 400mb za deň, potom klesá rýchlosť na 16 kb/s.
Lubenečko napísal:Ja dosť často cestujem a keď mám voľnú chvíľu alebo čakám, tak si pustím telku / kuknem dáke video, poprípade chcem stiahnuť nejakú hru, tak ten limit 1gb viem minúť aj behom pár dní.

Inak čo ponúkajú ten mobilný internet pre notebooky/tablety. To je vlastne USB modem, v ktorom je SIMkarta ?
Keď som bol na byte, kde nebol ešte internet, tak som to riešil kúpou usb modemu (Huawei E220)a klasickej simky od O2, kde som využíval vyššie zmienený O2 internet na deň.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

zdravotnik: frajerka to mala, a s tym ze ked si pri wifi neminies ani cent je super. no vyrazne pomalsie jej nacitavalo stranky ked prezerala web, nehovoriac o pokryti ktore cim dalej od blavy sme boli tym mensie az ziadne nebolo ..
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

To už je moc "komplikované" a stále veľmi obmedzujúce 400mega/deň. Navyše aj doma už by som to vedel využiť, pretože maximum našej linky pre internet je Turbo 2 (reálne sťahuje 500kb/s) tak s internetom v mobile mám doma rýchlosť sťahovania okolo 900kb/s .. čo je už celkom pekné navýšenie.

//autoeditácia príspevku (26 Nov 2013, 15:08)
Funguje ešte niekomu to čo mne s EASY FREE ? po skončení 7 dňového internetu zdarma mi stále ide plnou rýchlosťou ? Od včera som im už tak stiahol cez 35 giga ... sťahujem už len z princípu :lol:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

pride ruzovy panter a urobi ti vazektomiu za to :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

konečne mám doma internet s normálnym uploadom. Naviac poteší aj dvojnásobná rýchlosť sťahovania :lol:
Som zvedavý, či narazím na nejaký FUP limit pri 200-300gb ... :D
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nemáte niekto info, či O2 plánuje zvýšiť rýchlosť po pre čerpaní dát? Teraz je tam tuším rýchlosť 16kbps, a to je dosť strašne.
Milsa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Milsa »

O2 má neoficiálne po prečerpaní rýchlosť 48 kbps. Viem to naisto z vlastnej skúsenosti, meral som to. Toto ale neplatí pri dennom internete, kde po prečerpaní 400 MB rýchlosť vraj klesá na 16 kbps, čiže tak ako je to naozaj aj písané v cenníku (toto ale overené nemám, testovala to MobilMaina.sk). Rýchlosť 48 kbps je teda iba pri minutí dátového balíčka na mesiac. Môžem potvrdiť, že na surfovanie to stačí, ale čakanie na zobrazenie stránky už poznať a niekedy je to nepríjemné. Samozrejme cenníkovo vždy rýchlosť klesne na 16 kbps a treba s tým počítať, že keď si O2 zmyslí, tak to na tých cenníkových 16 kbps skutočne môžu zmeniť. V každom prípade, na Internet ale odporúčam Easy kartu, tam je táto ponuka:
- po dobití do 10 € balíček 500 MB na týždeň, po prečerpaní 64 kbps (mám otestované)
- po dobití od 10 € balíček 1000 MB na týždeň, po prečerpaní 64 kbps (nemám otestované)
- 2 GB za 9 € (najnižšia cena na trhu) na mesiac, po prečerpaní 64 kbps (mám otestované)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Do nedávna som mal funfon, ten mal na papieri napísanú rýchlosť po pre surfovaní 128kbps. Či je to tak ozaj, neviem potvrdiť, no bol to oproti o2 dosť citeľný rozdiel. Rozmýšľam že si prenesiem číslo do funfonu kde je internet na pol roka zadarmo s fupom 500mb. Alebo pôjdem do T-Mobile a skúsim ich neobmedzený.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zvysit urcite nie..pred par mesiacmi bola znizovana zo 128
Hensym
VIP
VIP

Ak by zvýšili rýchlosť po prečerpaní na 1 megabit, alebo aspoň 500 Kb, tak ich chválim všetkými desiatimi. Sťahovanie by bolo stále skoro nereálne, ale surfovanie by bolo relatívne plynulé. So 16-mi kilobitmi je skoro nereálne aj to surfovanie. Kým sa odošle správa na Skype, prídu dve ďalšie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak skypeovat na znizenej rychlosti nie je chytre pan kolega :D
taky whatssup,fcb messenger a pod. funguju bez problemov, taktiez emaily (pokial neotvarate 20mb prilohy) a na to je urcena ta rychlost
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

akurat mam 64kb lebo som precerpal 2giga, este 5 dni vydrzim, ale keby to bolo viac tak to si fakt kupim ten dalsi balicek 1GB za 3€ plnou rychlostou, opera aj now browser mi weby zvladaju ale chrome nema sancu, tak isto messenger bez sance, jedine viber, feedly a tapatalk, gmail v pohode...16kb si neviem a ani nechcem predstavit
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Treba preckat tuto "temnu datovu dobu" - tak ako to bolo kedysi s SMSkami a MMSkami. Dopyt po datach je obrovsky a neustale rastie, takze je iba otazkou casu, kedy sa bude dat plynule neobmedzene brazdit po nete bez akychkolvek datovych obmedzeni pri priatelnej rychlosti a cene :)
Hensym
VIP
VIP

guess.whoo: Ale ja myslím správy, nie hovor. :D Viem, že zo spomenutých IMs žerie najviac, ale pointa je v tom že znížená rýchlosť má byť za účelom bežnej komunikácie a zamedzeniu sťahovania (to citujem operátorov), a ono to nestačí ani na IM.
Napísať odpoveď