poistenie auta - dovolenka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

poistenie auta - dovolenka

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Plánujem ísť autom na dovolenku, no nemám havarijné poistenie.
Preto hľadám nejaké krátkodobé poistenie na túto cestu. Viete poradiť nejakú lepšiu spoločnosť - ideálne pokiaľ máte vlastné skúsenosti. Čo sa oplatí a čo zas nie ...
nech to je aj drahšie, ale v prípade problému sa môžem spoľahnúť, že mňa a auto dopravia domov :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: poistenie auta - dovolenka

Príspevok od používateľa hojko »

A co vlastne chces??? Bud to havarijne poistenie mas alebo nemas. Mal si ho, zrusil si si ho, ak si spominam dobre na tvoju temu, teraz mozes lutovat. Viac s tym nespravis. Niektore poistovne maju asistencne pripoistenie auta v zahranici, ale neviem, ze ci sa to neda len k havarijnemu poisteniu. Kam sa chystas, ze sa tak bojis o auto???
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zakladne asistencne sluzby mas napriklad v Uniqe aj k PZP: http://www.uniqa.sk/home/sluzby/asisten ... y/auto.php
Ine poistovne to asi maju tiez, podmienky mozu byt samozrejme ine. Zakladom je, ze ti pomozu vybavit formality, odtah a ubytovanie. Na rozdiel od havarijneho poistenia si ale uz musis opravu platit sam. Takze si pozri ci mas k PZP nejaku asistencnu sluzbu, pripadne si pozri cestovne poistenie a zisti ake su ceny pre pripoistenie auta. Najlepsie bude zavolat do poistovne kde mas PZP a CP ci je vobec taka moznost a potom si to najst v zmluvnych podmienkach a overit ci nie su nejake vynimky a obmedzenia, ktore ti do telefonu zabudli spomenut.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Chystám sa k moru, klasika niekam z tradičných destinácií ... nemám auto črep, ktoré by nemalo zvládnuť. No strašia ma niektoré tie príspevky kto koľko zaplatil za odťah z cudziny :) preto ak by to malo stáť dajme tomu 50-80€ tak by som to vzal. Stačil by odťah, žiadne dodatočné drobné podmienky ...

jediné, čo som stihol teraz večer nájsť, bola JEFTA (150€). Zajtra si teda asi obvolám poisťovne. Niektoré ale viem že majú limitované km, napr 200km od hraníc SR. A to mi je tak na dve veci :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Prepac, ale ty si myslis, ze zaplatis 15 eur ako za cestovne poistenie a zrazu v tom mas havarijne poistenie auta? Takto to nefunguje, bud rocne alebo nic. Mozes si dat rocne poistenie, dat si stvrtrocnu platbu a po dovolenke odhlasit na den auto, tym ti zanikne poistka a auto na dalsi den opat prihlasis.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Jemu ale nejde o opravu samotneho auta ale vyriesenie problemov okolo nepojazdneho auta.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak tak, nehľadám žiadnu náhradu havarijného poistenia. Taktiež nečakám cenu 15€.
Ako som písal, stačil by odťah + odvoz na Slovensko.

http://jefta.sk/index.php/produkty/js24 ... ka-produkt

presne niečo takéto, ale bez tých ďalších služieb, ako mechanik, dovoz pneu ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Lubenecko: odtah by ti stacil? tak ak si ochotny zaplatit vyjazd odtahovky, tak Ti mozem kolegu poslat... ale ak to ma byt kdesi v chorvatsku, tak rataj, ze to lacne nebude...

...ale rataj iba vytiahnutie na odtahovku navijakom, kdesi z priekopy Ta to nevytiahne...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Lubenecko chce ale poistenie, ci?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nie, on chce mat v pripade poruchy automobilu zaisteny odtah na Slovensko... a to v nejakej normalnej cenovej relacii...

...vies, ma naftoveho Taliana :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Zaistený odťah formou "poistenia" :D ... tak by to mohlo byť najpresnejšie :D Síce... sme na Slovensku a ťažko by to u nás asi prešlo keby to stálo 50€. To by každý volal, nech ho prídu v rámci poistenia odtiahnuť domov, pretože sa mu "pokazilo" auto ... :D

Neviem čo je lepšie... mať poistenú túto situáciu Jeftou za 150 s tým, že sa možno nič nestane, vrátim sa mojim autom domov a teda 150€ vyhodím do luftu. Alebo sa dohodnem s niekým kto má odťahovku ... kde v prípade prúseru zaplatím isto cez 250-300€, no na druhú stranu ušetrím, ak sa vrátim bez problému :)

Odišla mi tryska pred pár dňami. Repasoval som len tú chybnú. Ostatné by malo byť ok, čo sa týka zvyšných trysiek alebo čerpadla. No ten pocit už tam stále je :) (áno viem, ten pocit tam mal byť hneď, kedže mám taliana :D )

Ale aj napriek tomu, bola to prvá taká oprava, čo som za tie dva roky najazdil cez 70-80tisíc km.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

pozri sa po autokluboch, poskytuju tiez asistencne sluzby a za celkom slusne ceny
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preco tolko stresujes??? Mne to pride ako vyhodenych 150 eur za Jeftu, nic viac a nic menej. Ked sa ti ma auto pokazit, tak sa ti pokazi hocikedy a to kludne 50 metrov od domova alebo 1500 kilometrov za hranicami. Ja by som to vobec neriesl a povedal spolucestujucim kamaratom, ze ak sa nieco stane, tak sa budu pekne podielat na pripadnej odtahovke, resp. servisu. Ked sa im nepaci, tak nech zoberu auto oni.
Napísať odpoveď