Každú noc plný nos - Polypy?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Každú noc plný nos - Polypy?

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Čaute trošku sa nudím tak sa s vami podelím o svoj problém.

Proste ide o to, že celých 365 dní v roku mám v noci plný nos. Zaspať viem, iba ak ležím na jednom boku. Keď ležím na pravom boku, tak mám plnú pravú časť nosa a zase naopak. Či som chorý, či zdravý, či je leto, alebo zima... proste každú noc. Niekedy dokonca aj cez deň. Minulý rok som to už nevydržal a začal som si kupovať sprej do nosa, ale potom som si uvedomil že som sa stal na ňom závislí a rozhodol som sa s tým skončiť.

Tento problém mám už pár rokov. V podstate som si na to už zvykol, ale v dôsledku toho plného nosa veľmi chrápem, čo môže niekomu prekážať.

Myslím si že sú za tým polypy, ale nie som si istý. Viem, že mi to s väčšou určitosťou potvrdí lekár, ale moc sa mi k nemu nechce ísť a najprv by som chcel počuť vaše názory, poprípade skúsenosti.

A keby mi to aj lekár potvrdil, tak by som sa asi bál absolvovať odstránenie polypov, lebo je to vraj veľmi bolestivé. Dokonca bratrancovi ich vyberali a jeho zdravotný stav sa potom vôbec nezlepšil, ba dokonca zhoršil.

Takže ak o tom niekto niečo vie, alebo má/mal rovnaký problém, uvítam každú odpoveď.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Každú noc plný nos - Polypy?

Príspevok od používateľa pryja »

Tak sorry, ja som mala v minulosti taky isty Problem, ale uz po 2 mesiacoch som bola z toho na prasky. Ako to moze niekto vydrzat cely rok? :shock:
Tiez som striedala vela sprejov a kvapiek a nic nepomahalo, doktor ma hned poslal na RTG, ci nemam polypy. Ziadne tam neboli, tak som sla na alergologiu a tam mi povedali, ze mam chronicku alergicku rinitidu a vsetkymi tymi sprejmi som este viac podrazdila sliznicu a ta stale viac opuchala. Dostala som sprej s kortikoidmi (posobia protizapalovo a protialergicky), ktory je len na predpis a za cca tyzden bolo po probleme a mohla som zase normalne spavat.
Takze vrele odporucam navstevu lekara.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Áno celý rok a už niekoľko rokov takto trpím...
Vlastne teraz čo si spomenula tú alergológiu, tak ja si spomínam že pred páru rokmi som ho tiež navštívil kvôli tomu, že som mal veľmi často hlieny, takže som ich akože aj veľmi často musel zakašliavať (len také "uhm-uhm", ak vieš čo myslím). A žiadnu alergiu mi nezistili. Potom som bol pri mori a nejakým zázrakom mi to zmizlo.

Ale môže byť že teraz sa stav zmenil a mám nejakú alergiu. Ďakujem za typ, asi ho navštívim keď sa budem nudiť.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nemusia to byť polypy, môže to byť aj zdeformovaná nosná prepážka. Na to je ORL.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mam podobny problem, spim na bruchu, lebo na chrbte neviem dychat, resp. iba ked mam ruku prelozenu cez hlavu a natahujem si kozu pri nose, aby mi ho tahalo do strany, mam krivu nosnu prepazku, trpi tym moj spanok aj moja chrbtica... da sa to napravit, znamy si nechal sahat kvoli chrapaniu do dychacich ciest a ma to este horsie... clovek sa boji
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Mám to isté. Chodil som po x vyšetreniach, rontgenoch, spirometriách a boh vie čom ešte. Nezistili totálne nič. Až mi raz jeden doktor kukol do nosa a zistil, že jednu dierku totálne zapcháva prepáška, druhá je tým pádom nadmerne zaťažená a preto nefunguje tak ako by mala. Tiež povedal, že ten nos musel byť na 100% zlomený. Dosť ma to zaskočilo, lebo zlomiť si nos bez toho aby som o tom vedel je priveľa aj na mňa. Každopádne mal by som s tým ísť na operáciu, ale vôbec sa mi nechce. Nejako som si na to zvykol, vlastne to ani nevnímam.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ta operacia neni prijemny zazitok, ale vysledok stoji za to, treba si vybrat vhodne zdravotne zariadenie.
A deformacia nemusi byt sposobena urazom, moze to byt aj vyvojova vada, tak ako v mojom pripade.

http://www.hojko.com/post1958642.html#p1958642
http://www.hojko.com/post753783.html#p753783 (vyjadrovanie brat s rezervou, viz. datum prispevku)
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Andi, po tom čo som si prečítal tvoj príbeh mám 100 chutí si svoj problém vziať do hrobu... To by som dal len horko ťažko.
Len zo zaujímavosti... V ktorom meste že si to bol? Viem, že to už bolo dávno, ale zaujíma ma to.

Každopádne sa s tebou teším, že sa ti stav zlepšil. Veľa ľudí také šťastie nemalo a aj práve to ma odrádza.
mirak2 napísal:mam podobny problem, spim na bruchu, lebo na chrbte neviem dychat, resp. iba ked mam ruku prelozenu cez hlavu a natahujem si kozu pri nose, aby mi ho tahalo do strany, mam krivu nosnu prepazku, trpi tym moj spanok aj moja chrbtica... da sa to napravit, znamy si nechal sahat kvoli chrapaniu do dychacich ciest a ma to este horsie... clovek sa boji
Ja na bruchu alebo na chrbte zaspať neviem vôbec. Viem zaspať iba ak spím na boku a ruku mám preloženú cez hlavu pod vankúšom. V noci sa neustále pretáčam zo strany na stranu aj kvôli tomu, že väčšinou mám upchatú tú stranu nosa, na ktorom boku ležím. A samozrejme každé jedno ráno sa zobúdzam s plným nosom!!!

Napríklad aj teraz ležím na chrbte pri telke s noťasom na stehnách a už dýcham len pravou stranou nosa! No ale čo už, neprajem tento pocit naozaj ani najhoršiemu nepriateľovi.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nemocnica Bojnice, povestná svojím mäsiarskym prístupom. Do nej už nevkročím.

Inak ten zákrok odporúčam, stačí si vybrať zariadenie s dobrou povesťou vo väčších mestách. Bol to 1000% posun vpred.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Takže hodím sem update aj keď to možno veľa ľudí nebude zaujímať.

Konečne som sa odhodlal, išiel na kontrolu a CT vyšetrenie ukázalo že mám v nosovej dutine cysty, takže ma 21. júla čaká operácia. Vraj to nie je veľmi vážne, stretávajú sa s tým celkom často a operácia vykonávaná v celkovej narkóze vraj trvá asi hodinku.

Takže kto má podobný problém, odporúčam ísť na ušno-nosno-krčné (alebo ako sa to presne volá).
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

fuu ale vas je. Pridavam sa.. ak si vyfuknem nos, do minuty je opat plny, nasledne to uschne :/.. hlavu musim mat pri spanku vyssie, vtedy nechrapem. (noo na operaciu fakt nie...)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

plusminus: Co alergia, bol si na testoch, skusal si volnopredajne lieky na alergiu???
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ta operácia je naozaj prospešná, odporúčam.
Teda pre toho kto má nejakú deformáciu.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

plusminus napísal:(noo na operaciu fakt nie...)
Tiež som si povedal, že určite nechcem ísť na operáciu, ale na druhej strane keď mi to má konečne pomôcť a keď si pomyslím že (keď sa operácia vydarí) konečne budem môcť normálne spať a plnohodnotne dýchať, toľko snáď vydržím, aj keď 2 dni v nemocnici nebude príjemný zážitok.

Na tvojom mieste by som určite išiel k lekárovi aby si presne vedel čo to môže byť (polypy / cysty / zdeformovaná prepážka {aj mne povedala, že ju mám trošku krivú} / alergia / nosné mandle...)

Poprípade by ti mohli pomôcť lieky, ktoré mi predpísala doktorka (tabletky Omarit a sprej do nosa [nie taký čo ti ho uvoľní, ale proti zápalu] Mometasone Sandoz). Mne to nepomohlo vôbec, prvý deň ma z nich akurát neskutočne bolela hlava, ale kto vie... možno tebe to pomôže.
yankee
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa yankee »

Aky vyznam ma pre teba rozoberat na fore svoj zdravotny stav, chod k doktorovi bez ohladu na to ci sa operacie bojis alebo nie, zdravie mas len jedno, tak nestracaj cas pisanim na fore, tu sa nevyliecis.

edit: ale aby som nepisal zbytocne... skus si vyplachovat nos vincentkou, normalne snupat ju cez nos nech ti ho precisti
Napísať odpoveď