Zaevidovanie na urade prace

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Quest
Novice
Novice

Zaevidovanie na urade prace

Príspevok od používateľa Quest »

Ahoj,
mam otazku - Tento rok som skoncil SOS s maturitou, nasledne som mesiac pracoval na zmluvu. Tento tyzden som v praci skoncil. Mam sa evidovat na urade prace (do 7dni) aby som si sam nemusel platit zdravotne poistenie a podobne ?? Alebo do septembra nemusim, ci ako to je ?
Dakujem
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zaevidovanie na urade prace

Príspevok od používateľa beardie »

vitaj na fore
Absolventovi strednej školy stačí podať žiadosť o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie do 7. septembra daného kalendárneho roku, nakoľko aj preňho platí 7 dňová lehota, ale absolvent strednej školy je považovaný za nezaopatrené dieťa do 31. augusta a rodičovi ešte za toto obdobie patrí prídavok na dieťa. Absolvent strednej školy si však žiadosť môže podať aj skôr, bezprostredne po vykonaní maturitnej skúšky, ak o to má záujem. V takomto prípade rodičovi nepatrí prídavok na dieťa.
http://www.upsvar.sk/sluzby-zamestnanos ... e_id=92514
Quest
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Quest »

Ano, toto som cital. Ale zaujima ma, ci sa to nemeni pre to, ze som uz pracoval. Lebo po skonceni pracovneho pomeru sa musim zaevidovat do 7 dni, ak si nechcem sam platit zdravotne poistenie a podobne...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

IMHO tym ze si nastupil do prace, stratil si statut studenta, ktory ti "plati" do toho 31ho augusta, takze podla mna sa uz musis zaregistrovat.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Tiež si myslím, že je to tak, ako píše Fabo. Ale myslieť znamená hovno vedieť, a tak by som sa na tvojom mieste šiel radšej spýtať priamo na úrad, alebo tam zavolaj.

Viem, že na to by si zrejme prišiel aj sám, ale lepšie mať istotu, ako sa spoliehať na rady nekompetentných.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

pinco napísal:Tiež si myslím, že je to tak, ako píše Fabo. Ale myslieť znamená hovno vedieť, a tak by som sa na tvojom mieste šiel radšej spýtať priamo na úrad, alebo tam zavolaj.

Viem, že na to by si zrejme prišiel aj sám, ale lepšie mať istotu, ako sa spoliehať na rady nekompetentných.
kompetentny uradnik na UPSVaR :D :D :D Pinco to je oxymoron... nie vazne, na danovych uradoch a podobne su vacsinou strasne hlupi zamestnanci, vacsinou ovladaju zo zakonov este menej ako obcania, ktori si tam pridu po radu...

Cize v maji si skoncil strednu skolu, ale nastupil si hned do prace na TPP. Pracoval si jun (1mesiac) a v skusobnej dobe ta vyhodili. Podla mna si tiez stratil status studenta dnom nastupu do prace. Od maturity po nastup do prace zdravotne za teba zaplati stat, ked si pracoval tak zdravotne za teba zaplati zamestnavatel a dnom ukoncenia pracovneho pomeru si musis hradit poistne sam alebo do 10dni ist na urad prace. Pripadne aj neskor, ale potom si tie vynechane dni musis doplatit.
Ziskat znova status studenta mozes az zapisom na studium, neda sa to prerusit ani samovolne obnovit.

Ja som minule takto musel platit 1 den. Lebo hlupa teta na studijnom si myslela, ze august ma 30dni a dala mi ukoncenie 30.8.
Napísať odpoveď