Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
JCM01
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa JCM01 »

Tak tak, kamaratka ktora teraz treti krat nespravila => pri cvicisku, kde je casovy limit do ktoreho musis vystupit z auta, podla jej slov auto mala odstavene ale nestihla vystupit a policajt jej to nedal...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

No offence, aj ja som spravil vodičák na druhý krát a chybu si plne uvedomujem, ale ten limit na cvičisku je tuším 10 minút, ak sa nemýlim, a myslel som si, že je absolútne symbolický, pretože nikomu to nemôže tak dlho trvať. Ja, aj so "spolužiakmi", a áno, aj "spolužiačkami" v autoškole sme to dávali za cca 100 sekúnd, tam viac nemáš čo robiť, čiže ak to niekto nedokáže dať za 10 minút, tak by bol v premávke obmedzujúci a možno aj nebezpečný. Ale verím, že to potom už dala a je to okej. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ono sa to zdá, ale ja som robil skúšky v jeseni a pamätám si že zrovna v ten deň nám krásne fúkalo a husto pršalo. Takže pre tých začiatočníkov parkovať s mokrými späťákmi bola nová skúsenosť, s ktorou som sa počas celého kurzu nestretol. Navyše ak as niekto učí napríklad aj podľa čiar a tie zrazu nevidno lebo sú tam kaluže.. A tiež som si myslel že to bude na pár sekúnd, no musel som sa aj povyťahovať z pozdlžneho a na dvakrát tam parkovať (tuším sa môžeš 3x opraviť celkovo). Takže k tomu ešte stres (ak napríklad pred tebou niekto vyletí), a 10 minút ubehne ani nevieš ako
Hensym
VIP
VIP

Jáj, tak to potom aj áno. Čiary neviem, tie som tam ani nemal. Ja som šiel prvý, v horúcom dni, ale zase, cvičisko sme mali prakticky kopci, takže to bolo tiež iné ako rovina. Ale dalo sa. Spravili sme 7 z 10. Jeden chalan cúval do pozdĺžneho, pozeral sa na bočný speťák a riadil sa podľa kuželu, no myslel, že vidí bočný, a to bol stredový, takže stredom nárazníku pekne prešiel ten skutočný bočný kužel. Druhá baba zastala už v tom poslednom, pôvodnom parkovisku, ale zastala tak, že ak otvorí dvere, zhodila by kužel, a nevedela sa napraviť (tam mi rozum zastával, keď už dala cvičisko, toto by mala spraviť aj s páskou cez oči), a ďalšia baba nedotočila slalom. Ale inak všetci to išli relatívne rýchlo. Ale tak v daždi to je určite ťažšie.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Popravde aj mna to zaskocilo, ale neviem, na cas som to ja nikdy nerobil - ked som robil autoskolu este nebol casovy limit, avsak 10 minut sa mi zdalo sakramentsky vela.. A co sa tyka tej baby - teraz si zaplatila druhu autoskolu - nazvyme to skrateny kurz tak sme vsetci zvedavi ako to dopadne :D
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja to mam tiez uz dlhsiu dobu za sebou .. jedine coho som sa bal bolo ze nespravim testy. Nakoniec som to nejakou stastnou nahodou dal na 55. Cvicisko v pohode, siel som prvy, ze nech to mam co najskor zasebou. Policajt sa vonku hral na mobile, instruktor sedel somnou v aute. Mne sice nic nehovoril, ale jedna holka hovorila ze jej pomahal tym ze jej hovoril kedy ma tocit :D ... No a potom sme cakali asi hodinu kym si policajt a instruktori pokavickuju a este jedna baba robila vodicak na traktor :lol: Na jazdach som isiel znova prvy .. samozrejme, hned ako sme vysli z mesta nas zastavili policajti :lol: Malo ist len o beznu kontrolu, no ked uvideli vzadu policajta a instruktor im povedal ze mame skusky, tak nas nechali. Inac v pohode, policajt ako vzdy par pridrbanych poznamok, ale spravil som..

//autoeditácia príspevku (10 Júl 2014, 15:08)
Ja to mam tiez uz dlhsiu dobu za sebou .. jedine coho som sa bal bolo ze nespravim testy. Nakoniec som to nejakou stastnou nahodou dal na 55. Cvicisko v pohode, siel som prvy, ze nech to mam co najskor zasebou. Policajt sa vonku hral na mobile, instruktor sedel somnou v aute. Mne sice nic nehovoril, ale jedna holka hovorila ze jej pomahal tym ze jej hovoril kedy ma tocit :D ... No a potom sme cakali asi hodinu kym si policajt a instruktori pokavickuju a este jedna baba robila vodicak na traktor :lol: Na jazdach som isiel znova prvy .. samozrejme, hned ako sme vysli z mesta nas zastavili policajti :lol: Malo ist len o beznu kontrolu, no ked uvideli vzadu policajta a instruktor im povedal ze mame skusky, tak nas nechali. Inac v pohode, policajt ako vzdy par pridrbanych poznamok, ale spravil som..
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

ja som robil vodicak aj na traktor aj na auto, tiez na 17 rokov :) v podstate som sa isiel uz len naucit teoriu lebo jazdit som vedel, mame doma 2 auta a ucil som sa soferovat uz priblizne od 10 rokov a stale som trenoval na dvore (mame celkom velky pozemok) pohynanie, smyky ( :mrgreen: ), cuvanie medzi stromy a podobne veci, cize na to som uz bol vcelku pripraveny .. na traktore som az taky zbehly nebol, traktor doma nemame, ale mam sklony k hospodarceniu tak sem-tam ma zobral niekto do traktora a posoferoval som si, cize som sa toho nebal, ved princip je ten isty. (a este co to stary 'majorik' :D ) na prvej teorii nam instruktor dokladne vysvetlil znacky, krizovatky, vseliake znacenia a porozpraval rozne dopravne situacie, bavilo ma chodit na teorie kedze nas instruktor tiez rad povtipkoval a obcas aj zanadaval :psssst: na nasledujucej teorii mi povedal, ze budem mat hned po hodine jazdu, tak som sa uz tesil. ked sme isli k autu, spytal sa ma - vies soferovat? povedal som mu, ze ano a on na to - dobre, tak dnes si dame okruznu mestom :D ja som ostal trochu zaskoceny, ze vsetci co u neho robili vodicak isli najprv na cvicisko alebo na trenazer a mna hned poslal do mesta :D jazda prebehla v pohode, ziaden kiks ani zdochnutie motora ani nic podobne, vlastne sa mi nic take nestalo na ziadnej jazde co som mal, comu sa velmi tesim, predsa len to potesi ak vas po kazdej jazde instruktor pochvali alebo vam povie, ze ste uz hotovy sofer :) to ma len dalej nutilo stale sa snazit hlavne sam pre seba, aby zo mna nebol sofer akych je kopu a s ktorymi sa stretavam od kedy jazdim stale viac a viac - niektori soferi fakt 'nemaju' ani smerovky ani budiky, ked po meste chodia 20-25 a neuvedomuju si, ze obmedzuju premavku a ako naschval sa tiahnu celym mestom prave vtedy, ked vy potrebujete ist niekde na koniec mesta do obchodu :roll:

skusky som mal 24.4.2014, dva dni po 17. narodeninach .. cez Velku noc som sa drvil testy, vedel som, ze to uz vsetko ovladam, ale proste som si nevedel povedat uz dost a testy som robil stale, este aj den pred skuskou az do noci.. instruktor nam dal ospravedlnenky na stredu (v stvrtok som mal skusky), vsetci ostali doma, ale ja som isiel do skoly lebo nemal som sa ani z coho uliat ani sme nepisali ziadnu pisomku a hned ked som prisiel zo skoly tak zase som sadol do testov :mrgreen: testoval som cca od 16tej do nejakej 23tej .. potom som isiel spat (ked sa to tak da nazvat, skor som len driemal) a par minut pred stvrtou rano som sa zobudil a uz som proste nemohol spat .. do 7. som bol asi 5x na velkej, proste stres jak hovado :D nie som stresmen co sa tyka napr. skoly alebo podobnych inych veci, ale pri takychto veciach, ktore chcem sam od seba velmi spravit, pri tych mam toho stresu na rozdavanie :lol:

ale co sa uz tyka samotnych skusok, prebiehali celkom v pohode, ked som uz dostal svoje C,D,T testy a presiel som si otazky ocami, hned mi odlahlo pretoze vsetky som vedel so 100% istotou, ze ktora-ta moznost je spravna. po odovzdani som mal samozrejme trochu strach, ze co-ak :D ale policajt mi po nekonecnych cca 10 minutach priniesol prihlasku kde bolo napisane s cervenym perom 55b - prospel tak to bol super pocit :smt059 potom mi este policajt povedal, nech ho pockam dole pri tych a tych dverach, ze este pojdeme na konstrukciu (je to dodatkova skuska pre tych, co robia VP na traktor). z toho som uz stres nemal, tam boli v pohode otazky a kazdy to spravil, tak som dufal, ze nebudem zla vynimka :D vytiahol som si dve obalky a otazky som mal - elektricke spotrebice v motorovom vozidle a druhu - poruchy, zavady v svetlach a svetelnych zariadeniach .. tak som o tom trosku pokecal, dokopy som tam nebol ani 2 minuty a so spokojnym vyrazom ma poslal k instruktorovi na kuzelky. kuzelky som dal v pohode, este pocas autoskoly som na nich cca 10x bol a ani raz som ziaden kuzel necuchol, chvalabohu to tak dopadlo aj na skuskach .. no musim uznat, ze nohy sa mi triasli, ale to je normalne :D na traktore to je pohoda-lahoda, uplne lahucke .. a kedze ta moja autoskola mala cvicisko v dedine za mestom, tak jazdu som mal uplne primitivnu, policajt ma dal ako prveho soferovat a isiel som z tej dediny do mesta - cca 5km po novej, uplne rovnej ceste bez jedinej prekazky do mesta, tam som spravil jedno male kolecko cez dva kruhace a cez svetelnu krizovatku, zaparkoval som pri policii a ked mi policajt povedal (citujem) 'tak, mlady pan vodic, gratulujem vam k uspesnemu zvladnutiu zaverecnej skusky, zajtra si mozete prist vybavit svoj VP'. na to mi zagratuloval aj instruktor a tusim som od tej radosti po vystupeni z auta ani nepozdravil, bol som proste stastny ako som uz davno pred tym nebol, neskutocny pocit :D samozrejme hned som obvolal rodinu a kamosov aby som sa pochvalil :D

ale tak to bolo super, ze sme mali pohodoveho policajta, ktory posobil sympaticky a nespraval sa ako kat :D

o to viac sa z toho tesim, ze vsetko som dal na prvykrat tak ako to ma byt, ziadna protekcia ani nic podobne, som sam so sebou velmi spokojny :)

vsetkym, co to este nemaju za sebou, prajem GL, hlavne nestresovat ako ja :mrgreen: :)
Hensym
VIP
VIP

DEVZY: Ak s tebou na cvičisku sedí inštruktor, musí aj policajt, nie?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Dnes som šiel pred autoškolou a ich auto dávalo smerovku aj pred vjazdom do kruhového objazdu. Vychádzal vždy z prvého možného výjazdu, takže smerovka bola skôr informatívna pre druhých vodičov čakajúcich na vjazd.

Nie je to ale náhodou proti predpisom? Smerovku môžeš dať len keď vychádzaš z kruháču. Nevravím, že je to zlé,... ale podľa mňa by na to mal ten inštruktor dbať. Čo som si všimol tak celú tú dobu (dva kruhové a nejaká križovatka) - inštruktor s niekym telefonoval ... chabé venovanie sa žiakovi.
Hensym
VIP
VIP

Mňa to tiež tak učili, a stále to tak robím. A odceňujem, keď tak robia aj ostatní.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Hlavne pri malých kruháčoch je to strašná kravina lebo nevieš, či ju ešte nevypol alebo už z kruháča vychádza. Čím viac ľudí to tak robí, tým menej si si istý, že môžeš do kruháča vojsť a o to viac áut stojí a čaká.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Hensym napísal:DEVZY: Ak s tebou na cvičisku sedí inštruktor, musí aj policajt, nie?
netusim, ale ako hovorim, instruktor bol somnou v aute a policajt stal vonku ...
Hensym
VIP
VIP

94jakub napísal:Hlavne pri malých kruháčoch je to strašná kravina lebo nevieš, či ju ešte nevypol alebo už z kruháča vychádza. Čím viac ľudí to tak robí, tým menej si si istý, že môžeš do kruháča vojsť a o to viac áut stojí a čaká.
Ako "ešte nevypol"? Proste, ak bliká smerovka, už ide von, viac neriešim. Je jedno, či obišiel celý kruháč a až teraz ju zapálil, alebo mu svieti, pretože doňho práve vošiek a mal ju už pred kruháčom - ak vidím auto s blikajúcou smerovkou v kruháči, mám voľno - idem. Ak by ma trafil, je to jeho chyba, aj keď asi by som to nikomu nedokázal, bez kamery.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Hensym: keď vchádzaš do kruháča a nevychádzaš hneď prvým možným výjazdom (hlavne na veľkých kruhových) tak nemáš mať čo zapnutú smerovku, je to aj v zákone :) iná je situácia keď je kruhový objazd menší, iba s jedným pruhom čiže medzi vjazdom a prvým výjazdom je krátka vzdialenosť, v tom prípade, že tým prvým výjazdom chceš výjsť, tak smerovku kľudne hoď už tesne pred vjazdom do kruháča .. inak pokiaľ nevychádzaš smerovka v kruháči nemá čo robiť, tak ako písal kolega vyššie, mätie to ostatných čo idú za tebou a tým pádom sa premávka spomaľuje. A pri vjazde doň detto - smerovka vypnutá.
Hensym
VIP
VIP

Ja viem. :roll:
Veď hovorím, že iba v situácií keď vychádzam z prvého výjazdu.
Son-Gohan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Son-Gohan »

Ja som si myslel ze som dodrbal test, aj 24hodin pred skuskami som dal len 6z10 testov,nakoniec LTT 51b, krizovatky neboli problem skor tie klasicke chytaky, jazda v pohode dialnicou sice trochu dlhsia a supol som namiesto 2ky 4ku ale rychle som to zbadal a dal do poriadku mal som stastie ze to bol dizel, co ale chcem povedat ze vela z vas ma plne gate zo skusok a po nich sa raduje ze ma vodicak
ale vazeny az vtedy zacina realita a zodpovednost... :?
vase kiksi uz instruktor neopravi
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

No ja som sa bal prvej jazdy po skuskach viac ako skusky samotnej..
Slashed
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Slashed »

ja som mal pri instruktorovi vela krat stres a casto som chyboval ... teraz ked sadnem do auta tak som viac taky uvolneny samozrejme snazim sa vsetko naokol sledovat
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ja som prve jazdi po autoskole jazdil len s otcom. Aj tak mi to 2-3 krat skapalo, uplne ine auto. Kks sa ani nezda, ze uz su to 4 roky.
kvasko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kvasko »

Snad kazdy mal stres prve jazdy po autoskole. Predsa len je to nieco nove a uz vedla mna nesedi nikto s pedalmi, kto by to vedel zachranit :). Ja som mal stres aj pocas autoskoly, aj ked som nerobil skoro ziadne chyby. Riesil som to zuvackou tesne pred jazdou. To mi velmi pomahalo :). Po autoskole som bol ale vyklepany este viac, si pamatam ako som si planoval cestu, ked som niekam v meste isiel, aby ma nic neprekvapilo. Ale to ,nastastie, uz preslo a teraz si uz soferovanie vyslovene uzivam. Zatial teda bez vyraznejsich kiksov a nehod. Klop, klop.
Napísať odpoveď