Kontaktne sosovky
Re: Kontaktne sosovky
Dnes sa mi ozvala známa, že by chcela vyskúšať farebné šošovky (zrak má bezchybný, ide jej hlavne o možnosť používať rôzne farby šošoviek). Rovno už chcela niečo objednať z netu, ale odporučil som jej najskôr návštevu nejakej očnej optiky, kde by jej ukázali, čo a ako.. dali nejaké základy s nosením šošoviek. Otázka znie.. viete mi poradiť nejakú overenú očnú optiku v KE, kde by boli ochotní sa jej trochu venovať?

Na jednu akciu by som potreboval aj ja farebné šošovky. Som ale po operácií očí laserom (rok a pol).
Je tu niekto kto je tiež po zákroku a skúsil šošovky ? Aby som si zbytočne niečo nepoškodil
Je tu niekto kto je tiež po zákroku a skúsil šošovky ? Aby som si zbytočne niečo nepoškodil
moj fotrik ich nosil koli praci, kedze pracoval na meracich strojoch v papiernach a bolo tam vlhko..atd... tak ich zacal pouzivat, ale hovoril mi ze ked ich mal dlhsie ako pol dna (mozno viac mozno menej) tak sa mu "hmlilo" v ociach po case...co je na tom pravda?
-
marek carey
Medium Star
Teba skocit k ocnej, nech sa pozrie v akom stave je rohovka po operacii. Podla toho Ti hned povie, ci je bezpecne si davat sosovky 
-
ledenaster
Medium Professional
Zdravim sosovkarov
Dostal som 10% zlavovy kupon zo stranky www.vasesosovky.sk
zlavovy kupon je 5c8a6
Odporucam: najlepsie ceny a velmi rychle dodanie. objednavam uz roky odtial
Dostal som 10% zlavovy kupon zo stranky www.vasesosovky.sk
zlavovy kupon je 5c8a6
Odporucam: najlepsie ceny a velmi rychle dodanie. objednavam uz roky odtial
Tak včera som bol u očnej na aplikovanie kontaktných šošoviek a samozrejme pýtal som sa doktorky ako to je s termálnymi kúpaliskami a športom, ale chcel by som počuť nejaký názor z vlastných skúseností. A ešte taká otázočka, po akej dobe ste sa naučili takmer bezchybne aplikovať šošovky? Dnes som si ich prvý krát sa vkladal a trvalo mi to asi 40 minút, je to normálne zo začiatku? 
so športom je to jednoduché a bezproblémové aspoň pre mňa,jediný raz sa mi stalo žeby mi šošovka pri behaní vypadla,a to už bola veľmi stará takže preto.
inak na začiatku to nasadzovanie aj mne trvalo strašne dlho a bez zrkadla som si to nevedel predstaviť,teraz je to omnoho rýchlejšie,dokopy asi 20s.Je to len o cviku nič sa neboj
inak na začiatku to nasadzovanie aj mne trvalo strašne dlho a bez zrkadla som si to nevedel predstaviť,teraz je to omnoho rýchlejšie,dokopy asi 20s.Je to len o cviku nič sa neboj
jj na zaciatku kludne 30 minut, skoro ma je*lo
Ale to tak po tyzdni dvoch prejde a pojde to ovela rychlejsie. Potom tak ako pise kolega - 20-30 sekund a ides. Ale zo zaciatku rozhodne pocitaj s dlhym casom, lebo oko este nemas navyknute, ked sa k nemu budes blizit so sosovkou, tak sa ti bude snazit zavriet, to je reflex. Neskor ti vdaka sosovkam znecitlivie a teraz si mozem normalne polozit brusko prstu na oko a pomasirovat ho
a ani nemrknem.
A sosovky normalne mozes mat na sebe ked plavas. Aj ponarat sa mozes (so zatvorenymi ocami samozrejme...). Ja v nich plavam pravidelne a pohoda. Neviem si predstavit co by muselo nastat aby mi vypadli
Mozno ked uz su prilis stare, ze ich namiesto mesiaca pouzivas dva, alebo tri.
A sosovky normalne mozes mat na sebe ked plavas. Aj ponarat sa mozes (so zatvorenymi ocami samozrejme...). Ja v nich plavam pravidelne a pohoda. Neviem si predstavit co by muselo nastat aby mi vypadli
mne vypadla keď už mala cez mesiac (možno mesiac a pol) a prudko som zabrzdil pri behu v hale
Co sa tyka vody, pohoda...napriklad ja so sosovkami aj surfujem v mori...co znamena ze sa par krat aj ''periem'' pod vlou
A nestalo sa mi aby vypadla.
Takže dnešné večerné vyberanie mi netrvalo 30 minút ale ani nie 5 minút, na druhý pokus som to dal v pohode. Ranné vkladanie bude asi horšie, ale hádam to trocha zrýchlim. Môžu sa používať mesačné šošovky aj po uplynutí doby? Nebudem to moc presahovať ale nič sa nebude diať keď miesto 30 dní ich budem nosiť 40? A ešte jedna otázka, dnes sa mi zdali oči unavené a suché, stačí na takýto stav kvapnutie nejakých zvlhčujúcich kvapiek? Nemôže to posunúť alebo vyplaviť šošovku?
-
marek carey
Medium Star
Vela ludi nosi dlhsie ako treba a pri dobrej starostlivosti par dni hore dole nic neurobi, ale sam uvidis, ze ti potom budu neprijemne a zle cez ne vidiet.
A co sa kvapiek tyka, tak nemas peroxidovy roztok, ja si kvapkam do oka aj ten ked nemam kvapky. Ked mas sosovku dobre v oku tak neexistuje ju vyplavit.
A co sa kvapiek tyka, tak nemas peroxidovy roztok, ja si kvapkam do oka aj ten ked nemam kvapky. Ked mas sosovku dobre v oku tak neexistuje ju vyplavit.
mesacna sosovka znamena, ze je robena na to, aby si ju mal kazdy den 12 hodin na sebe po dobu 30 dni. Co asi nebudes mat. Takze kludne mozes aj dlhsie. Ja to nosim min. 1,5x dlhsie a vyberam a zahadzujem ich az ked citim ze mi v nich neni dobre. To proste budes citit - viac ta to bude rezat v ociach, viac krat budes mrkat...vtedy treba zahodit.
Dnes sa mi stala sprostá vec, ráno som si vložil šošovky a v pravom oku ma hrozne pichalo, tak som zatvoril oči a povedal si, že som to nejako podráždil. Prestalo to, išiel som na promócie a tam ma to chytilo, celé promócie som si pretieral oko, ale len jedno... neviete čím by to mohlo byť spôsobené?
to moze byt x veci. Mozno si si sosovku vlozil naopak. Mozno tam bola nejaka mala necistota, nejaky kus mihalnice...atd. Preto doporucujem vzdy mat blizko vodu na sosovky a nadobu na ne aby si si to mohol vybrat a vycistit. Cize mat take doma, v praci, u priatelky, v aute...atd.
-
marek carey
Medium Star
Ak si ju dobre cistil a aj tak rezala tak asi bola naopak.
Je to riadne p**** inak, očná vraví že nech si položím šošovku na bruško ukazováka a že podľa tvaru to zistím a dnes som to skúšal, tak či tak vyzerá šošovka úplne identicky.
-
lowmanek
Light Professional
To, že mám šošovku naopak vždy spoznám podľa "rozmazaných" okrajov pri nose... 
-
marek carey
Medium Star
to na zaciatku tak dobre neuvidis, ale po case hned. ked ju mas dobre tak mas z toho krasnu misku, a ked naopak tak je deformovana, hlavne v strede a na okrajoch to uvidis.
ako je to s vysetrenim zraku na kontaktne sosovky ked si ich chcem kupovat z netu? nosim sosovky ale uz dlho som nebol na prehliadke a chcel by som navstivit sukromnu ambulanciu ale neviem ci mi spravi vysetrenie ked si ich chcem kupovat sam a nie od nich pretoze je to lacnejsie.