Autorádio-repro
Autorádio-repro
dobry den idem si kupovať toto radio http://www.okaysk.eu/pioneer-mvh-160ui/ a k nemu tieto repro http://www.okaysk.eu/blaupunkt-cahfg1160/ a http://www.okaysk.eu/blaupunkt-gtx-693-de-dark-edition/ chcel by som sa opytať že či sa nič nestane keby dam volume 100% bez zosilnovaca či by mi neodpalilo radio aj ked tam urcite bude poistka....zosik dokupim časom diki za odpovede
Re: Autorádio-repro
Z 50 cm rúry tečie do 220 cm rúry. Ak dáš 50 cm rúru naplno, stále bude v 220 cm rúre rovnako veľa.
Problém vidím skôr ak by to bolo naopak. Aj to by však malo byť relatívne v pohode.
Problém vidím skôr ak by to bolo naopak. Aj to by však malo byť relatívne v pohode.
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
nic sa nestane akurat to sustanie nedokazes dlho pocuvat
no tak radio aj repro su doma ked ho vypnem tlačitkom tak svieti podsvietenie a hodiny na display? je to normalne? bojim sa že vybije baterku takto napajal som ho original cez koncovky iso čo mi trčali z auta mam vw polo 98 variant ... nesedi mi to že zo samice iso kabla čo som dostal k radiu boli v samici na prud len 4 vystupy a samec čo trcal z auta mal 5 kablov zapojenych ...
Ak mas dobre zapojeny REM kabel, tak po vytiahnuti kluca zo spinacky by malo radio zhasnut uplne, v pripade, ze REM kabel zapojeny (dobre) nemas, tak ostane v takomto "standby" myslim, ze uplne sa vypne ked 5-6 sekund podrzis tlacitko vypnut.
Ja mam Pioneer MVH-150UI, co je vlastne ten isty model, len troska inak vyzera a je to rok stary model. Radio vypnes uplne, ak vytiahnes kluc zo spinacky. Predpokladam co ty robis je to, ze mas auto nechane na baterii a stlacas stand by rezim a preto ti radio svieti a ukazuje hodinky, robi to aj mne.
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Staci nastavit v menu radia power save a po vypnuti radia nebude svietit display ani hodiny. Mam to iste radio. Mam problem ze pri prehravani radia mi napr. Expres ide uplne potichu musim dat takmer max aby som pocul a niekedy ide hlasnejsie ale ako keby stichne, zosilneje. Pri prehravani z USB ide bezproblemov.
dakujem za odpovede ešte mam jednu otazku ked k tym repro čo som hore spomenul pridam do zadu tieto http://www.autodax.sk/eshop/reproduktor ... -1601.html tak nebude problem s ničim ? resp. ja si myslim že radio bez zosilnovaca vytiahne z repro RMS vykon a so zosikom už max....ale pytam sa preto lebo radio je 4x50W tie presne su 50W ale tie zadne budu mať rms 120 každy...neubliži to radiu? vdaka 
z toho radia dostaneš RMS vykon aj tak len 15W max 20W, tak pozeraj repro s čo najvyššou citlivosťou nech ich to aspoň ako tak rozhýbe... rádio to neublíži nijak...
jaj vdaka tak tie čo mam teraz v aute maju citlivosť 92dB a tie čo chcem maju 90dB neviem či to je dosť alebo malo...
A aky vyznam ma pocuvat vrieskat nieco v aute? Neni rozumnejsie hladat nieco co hra kvalitne miesto toho plasit citlivost ?
ved ja zas nepotrebujem aby mi vytlakovalo skla ale aby to hralo očosi lepšie ako tie originalne stare a zatial ich mam len v predu tie blaupunkty + vyšky original čo boli v aute na palubovke a hra to super zatial ale chyba niečo vzadu ešte
Hegy - pre mnohých žiadny, len ťažko nájde niečo "rozumnejšie" v tej cene čo by vybudil dostatočne len samotným rádiom, možno ako tak základná rada Hertz-u ale to sme s cenou na dvojnásobku...
muranec3 - v aute sedíš vzadu, že ti tam niečo chýba ? hudbu všade počúvaš zpredu, či už si doma/na koncerte... mal si radšej investovať do lepšieho predku a na zadok sa vykašľať.. tak to robí aj väčšina ľudí čo do toho investujú stovky eur... samozrejme väčšinou už aj s nejakým subwoofrom, ale málokto dáva repro aj dozadu (samozrejme ak nejde o nejaký showcar)
muranec3 - v aute sedíš vzadu, že ti tam niečo chýba ? hudbu všade počúvaš zpredu, či už si doma/na koncerte... mal si radšej investovať do lepšieho predku a na zadok sa vykašľať.. tak to robí aj väčšina ľudí čo do toho investujú stovky eur... samozrejme väčšinou už aj s nejakým subwoofrom, ale málokto dáva repro aj dozadu (samozrejme ak nejde o nejaký showcar)
chapem vacsina aut ma otvory na styroch dverach ale ja ich mam len na prednych kedže to je kombik tak on ma original otvory za zadnymi sedačkami ... tak tam by som chcel odstupom času dať aj tie ovaly
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
chcel by som sa na nieco spytat niekoho kto sa vyzna. chcel by som si vylepsit hudbu v aute. no najlepsie zadarmo
viem ze ma zdissujete ale mam nejaku predstavu ako by som to chcel urobit len som si neni isty ci to tak urobit mozem. mam kombi passat b5 rok 99. vo dverach papierove original repraky a vysky. v kufri subwoofer. v tejto podobe sa to celkom da. nie som mega narocny no rad by som keby som to posunul o level vyssie. zmodernizovat papierove repraky, trosku vylepsit a mohlo by to hrat aj nejako cistejsie. myslim ze sa to pokazit neda. no predok mi hra iba stredy aby mi nedrncali dvere. predstavoval by som si to takto. kedze radio ma nejakych 4x50 a to nie je rms podla mna je zbytocne kupovat nove repraky a napajat ich tam. preto neviem ci sa to tak robi ale kupil by som dopredu mdf kruzky a repraky nejake taketo napr. http://reproduktory-do-auta.heureka.sk/ ... e/#section . tieto repraky by som ale napojil na zosilnovac ktory by som mal v kufri kedze radio ma slaby zosilnovac. na ten kabel zo zosilovaca by som dal aj vyhybku na vysky a vymenil tie co su vo dverach. dvere by som vytlmil molitanom. lepsie ako nic a tie asfaltove ci ake su to platy nechcem davat. moc drahe pre mna. otazka znie nestudoval som skoro nic ale takto by som si to rad urobil podla seba. robieva sa to tak ? alebo nejako inak ?
namiesto všetkého čo si vymenoval si kúp radšej asfaltové pásy na vytlmenie a hneď ti prestane všetko drnčať a aj pôvodné repráky budú hrať zrazu lepšie 
asfaltove pasy sa použivaju ako izolacia medzi repro a dvermi že?
lepí sa to na vnútorný a vonkajší plech dverí pod tapacíre, spravíš tým v podstate ozvučnicu pre reproduktor... stačí dať do googlu "tlmenie dverí" a vyhodí ti o tom všetko čo potrebuješ vedieť vrátane obrázkov