cistenie slnecnych okuliarov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
samuraj17
Amateur
Amateur

cistenie slnecnych okuliarov

Príspevok od používateľa samuraj17 »

ahojte, mam jednu otazocku.

Vlastnim slnecne okuliare Ray-Ban s gradalnymi sklickami a neviem, ci by som na ich vycistenie mohol pouzit tie navlhcene obrusky znacky W5 (su to obrusky urcene specialne na cistenie okuliarov, ale ja mam pocit, ze len dioptrickych tak preto sa pytam).

Vyrobca (Ray-Banov) v prirucke uvadza len to, aby sa na cistenie nepouzival lieh alebo rozpustadla.. Slecna v predajni ked som ich kupoval mi povedala, ze mozem si spravit raz za cas jarovu vodu a pretriet ich nou.

Tie W5 obrusky mam uz overene na dioptrickych okuliaroch a som s nimi velmi spokojny, predsa len lepsie odmastia a vycistia sklicka ako cista voda...

Popripade - co používate na cistenie tychto slnečných okuliarov vy?

Za kazdu radu dakujem! :)
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: cistenie slnecnych okuliarov

Príspevok od používateľa brm »

Vlastný dych + tá handrička, čo je určená na cistenie skiel.. ale sú to obyčajné polarizačné okuliare, neviem, čo znamená gradálne sklo a nechce sa mi hľadať.

Ak v príručke uvádzajú, že nepoužívať lieh a rozpúšťadlo, tak si pozri zloženie tých W5 obrúskov, čo je na nich napísané. Ak tam nie je lieh alebo rozpúšťadlo, tak by som do toho šiel..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

gradálne sklo je tónované, s rôznym stupňom priepustnosti svetla hore a dole. So zložením toho skla to nemá nič spoločné, tak čo sa týka čistenia, sú tam rovnaké zásady ako pri hociktorých iných slnečných okuliaroch
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

S tym liehom/rozpustadlom to skor bude kvoli antireflex uprave. Cistim rovnako ako brm - handricka z mikrovlakna a vlastny dych.
Ak uz by som musel pouzit chemiu, siahol by som po Veplus, ktory pouzivam aj na cistenie sosoviek objektivov. Handricky W5 nepoznam, no ak su urcene pre cistenie dioptrickych okuliarov, ktore bezne pouzivaju antireflex upravu, tak by som v tom problem nevidel tiez.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja cistim vodou, dychom alebo aj utierkami. Zatial ziadny problem. Dolezite je vsadit na makku handricku.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

tiez mam slnecne Ray-Bany a cistim ich cistou vodou a handrickou, ktoru som k nim dostal.. neviem ako vam, ale ja ked pouzijem vlastny dych a tu handricku tak to len rozmazem po celom sklicku a nevidim nic :D ale v pripade, ze to pokvapkam cistou vodou a trosku pocucham, vycistia sa suprovo :) cize no problem

inak tie W5 na diop. pouziva otec, cital som na krabicke, ze su vhodne na displeje, televizory, sklicka okuliarov (neuviedli akych, iba ze sklo aj plast) a pod., ale nedocital som sa nikde, ze obsahuju nejaky alkohol alebo rozpustadlo tak zrejme by sa dali pouzit tiez :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tie W5 inak bežne používam na dioptrické okuliare s antireflexnou vrstvou a zatiaľ v pohode. Pozeral som, či niekde nemajú zloženie, ale nikde som nič nevidel. Podľa mňa budú vlhčené len nejakou vodou.. takže v pohode.

:)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Núdzovo čistím dychom a tričkom :D Inak sa snažím používať tie W5 handričky, tie pomáhajú super. Nosím dioptrické okuliare.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pouzivam tiez w5,dole na obale je napisane zlozenie: parfum, sodium benzoate.
Podla mna je to na dany ucel uplne v pohode.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

tak tak.. W5 utierky pouzivam tiez uz viac ako 4 roky.. utieral som s nimi polaroidy a bez problemov, teraz ozzie a tiez bez problemov.. v baleni je ich 50ks, balene vo vodotesnom baleni po 1ks, cize vydrzia vlhke viac nez dost, pokial ich clovek nenecha ugrilovat na slnku ;)
Napísať odpoveď