neuznali mi reklamaciu, podat odvolanie?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
apple1
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

neuznali mi reklamaciu, podat odvolanie?

Príspevok od používateľa apple1 »

zdravim, mam telefon htc one v a kedze mi uz koncila zaruka tak som ho dal reklamovat z dovodu ze musim silnejsie pritlacit na tlacidla na ovládanie hlasitosti a nie vzdy mi presiel subor cez Bluetooth. mobil mi vratili z dovodu ze to je mechanicka vada lebo mobil mi spadol a mam puknute sklicko aj poobijane rohy. lenze tie tlacitka mi nefungovali skor nez mi ten mobil spadol. v orangei mi povedali ze mozem podat odvolanie mam podat?
rados915
Guru
Guru

Re: neuznali mi reklamaciu, podat odvolanie?

Príspevok od používateľa rados915 »

Mal si telefón reklamovať vtedy, keď ti tie tlačidlá nešli a nie pred koncom záruky. Odvolanie si podaj, ale zamietnu ti ho myslím. Ak niečo nefunguje alebo sa to pokazí, tak sa to reklamuje hneď.
apple1
Expert
Expert

tie tlacitka aku možu mat vadu ze musim silnejšie stlacat? nebude to len zanesene? lebo 80 eur sa mi zda dost vela za taku blbost
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V ktorom servise ho Orange reklamoval? Ak to bolo VSP Data, skús napísať jeho riaditeľovi na email p. Jindrich Zitek: [email protected]
Je dosť ochotný riešiť problémy s reklamáciami, možno Ti vysvetlí bližšie Tvoj problém, navrhne možnosti: http://androidforum.cz/vsp-data-cz-zaru ... 11795.html
apple1
Expert
Expert

presne, je to VSP Data ...vďaka brm skusim napisať
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

bez sance na uspech si myslim. ked mas prasknuty display a poobijane rohy mozes sa rovno rozlucit s tym, ze sa s tebou bude niekto zaoberat. keby si to dal na reklamaciu hned ak si nemal poobijany telefon tak by ti to bez problemov spravili

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2014, 15:51)
si zober, ze VSP prestali opravovat vytopene CAT B15 hoci vyrobca deklaruje, ze su vodotesne. Netusim ako si odvôvodnili resp. dokazali to, ze telefon bol vo vode dlhsie ako 30minut a vo vacsej hlbke ako 1m ale je to tak
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

napisem vam moju skusenost, s kamaratovym telefon xperia active. dal ho reklamovat z dovodu, ze nepocuje v sluchadle. v servise mu vymenili sluchadlo za nove, tak frcal v pohode dalej.. 2 tyzdne na to isiel na dovolenku do chorvatska a tam na vylet do solnej jaskyne, kde treba preplavat asi 5 min vo vode.. sak telefon ma s IP57, tak isiel.. vsetko ok, prisiel na dom, ze ide pozriet na mobil a uz sa zarosila predna kamera a vedel kolka bije :) tak som mu napisal ziadost o reklamacku ja. Jednalo ssa konkretne o servis PPI ETC (alebo tak nejak). Som im vysvetlil, ze ako do telefonu zatieklo a tu chybu davam im, ked opravovali prvy krat telefon. Lebo predtym sluchadlo vymenili, ale nikde som nevidel vysledok testu vodotesnosti, ktory su servisaci, neviem ci povinny, ale mali by ho robit pri zasahu do zariadenia, ked je vodotesne.. telefon prisiel z reklamacky o 3 tyzdne a vymenili vsetko okrem zadneho krytu. ten mal kamarat kupeny svoj vlastny... cize zaver toho, radsej v servise vymenili 95% telefonu za novy, ako robit test vodotesnosti, respektive ho robit nevedeli, tak taky telefon ani nemali opravovat..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

jasne, ze je jednoduchsie vymenit suciastky a odbavit telefon za 10 minut ako sa s nim drbkat a davat ho do vanicky s vodou a sledovat co sa stane :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak nemyslim ze ten test pozostava iba zo sledovania co sa stane, ale zase nasledneho rozobratia a skumania suciastok
btw. polozil som do nadobky s vodou galaxy s5 a rozblikal sa displej, po vytreti do sucha a restartovani to uz bolo v pohode
apple1
Expert
Expert

no takže napisal som riaditelovi a dostal som vynimku že mam poslať telefon a opravia mi tlačidla, nefunkčnosť bluetooth pravdepodobne bude SW vada ale ajtak si chcem telefon flashnuť. čo ma zasa štve je to že pošlem tam telefon a budem mesiac naň zasa čakať práve teraz keď ho najviac potrebujem kvoli navigacii. čo myslite oplati sa mi posielať pre tlačidla telefon alebo nie? rozmyšlam že či ho nerozoberem a pozriem na tie kontakty. Dostal som ponuku že mi za 14 eur vymenia bateriu a za 80 opravia displej tak bateriu by som si dal vymeniť.
brm
Darca
Darca

Ja čo posielal mobil na reklamáciu do VSP Data do Čiech cez kuriéra tam aj späť (v rámci záručného servisu je kuriér grátis), tak do 14 dní som mal mobil doma "opravený". Keď som do VSP Data poslal mobil cez obchod (Datart), mobil som mal doma do 21 dní. VSP Data je rýchly servis, aspoň tá česká materská firma.. najdlhšie trvá preprava mobilu. Neviem, ako je na tom bratislavská pobočka.
apple1
Expert
Expert

možem poslat cez kuriera aj ked nesom plnolety? a je to zdarma ak je to zaručna oprava tak?
brm
Darca
Darca

Áno, ak si sa dohodol, že Ti to opraví v rámci záručného servisu, máš nárok na prepravu zdarma. Vek podľa mňa nebude hrať rolu..
http://services.vspdata.cz/new/case-new/
Vyplníš formulár, do 1-2 pracovných dní Ti zavolá kuriér UPS, že si ide po mobil, dáš mu ho.. a potom čakáš na kuriéra UPS, až Ti ho doručí. Priebežne môžeš sledovať stav svojej zákazky tu:
http://services.vspdata.cz/new/case-info/
Napísať odpoveď