Jazdenie na 4-kolke.
Jazdenie na 4-kolke.
Chcel by som sa opýtať že či na štvorkolku mi stačí vodičský preukaz B1.Uvažoval by som o 4kolke Gladiátor x8 ktorá má 46 KW no v techničaku pred odblokovaním 14,6.Čítal som že na vodičak B1 je maximum 15 kw. Mohol by som na nej jazdit po ceste kedže je v techničaku 14,6 ?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Jazdenie na 4-kolke.
na B1 nie je pre spalovaky vykonove, iba hmotnostne obmedzenie... takze jazdit na nej mozes, nech bude mat kilowattov, kolko chces...
takže je to jedno aku ma kubaturu a kolko kw ? len treba dodržať tu hmotnosť ?
-
RATZINGER666
Darca
ano, vsetko troj- a stvorkolesove nad 50ccm a do 550kg
B1
Trojkolesové a štvorkolesové motorové vozidlá a pásové motorové vozidlá zo skupiny B, ktorých maximálna rýchlosť je väčšia ako 45 km/h. S akýmkoľvek druhom pohonu alebo so spaľovacím motorom s objemom väčším ako 50 cm3. Pohotovostná hmotnosť týchto vozidiel nesmie presahovať 550 kg (pri pohone elektromotorom sa nezapočítava hmotnosť akumulátorov). Vodičské oprávnenie podskupiny B1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny B1.
vek:16
B1
Trojkolesové a štvorkolesové motorové vozidlá a pásové motorové vozidlá zo skupiny B, ktorých maximálna rýchlosť je väčšia ako 45 km/h. S akýmkoľvek druhom pohonu alebo so spaľovacím motorom s objemom väčším ako 50 cm3. Pohotovostná hmotnosť týchto vozidiel nesmie presahovať 550 kg (pri pohone elektromotorom sa nezapočítava hmotnosť akumulátorov). Vodičské oprávnenie podskupiny B1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny B1.
vek:16
B1
- motorové vozidlá so štyrmi kolesami, ktorých prevádzková hmotnosť je 350 kg až 550 kg bez hmotnosti batérií v prípade elektrických vozidiel, najväčšia konštrukčná rýchlosť presahuje 45 km/h, zdvihový objem valcov motora presahuje 50 cm3 v prípade zážihových motorov, najväčší čistý výkon je väčší ako 4 kW v prípade iných spaľovacích motorov alebo ktorých najväčší trvalý menovitý výkon je 4 kW až 15 kW v prípade elektrického motora.
Ja som našiel toto.A sú tam spominane aj KW.
- motorové vozidlá so štyrmi kolesami, ktorých prevádzková hmotnosť je 350 kg až 550 kg bez hmotnosti batérií v prípade elektrických vozidiel, najväčšia konštrukčná rýchlosť presahuje 45 km/h, zdvihový objem valcov motora presahuje 50 cm3 v prípade zážihových motorov, najväčší čistý výkon je väčší ako 4 kW v prípade iných spaľovacích motorov alebo ktorých najväčší trvalý menovitý výkon je 4 kW až 15 kW v prípade elektrického motora.
Ja som našiel toto.A sú tam spominane aj KW.
-
RATZINGER666
Darca
no ved ano
-v pripade spalovakov vykon vyssi ako 4kw
-v pripade elektrickych 4 az 15kw
hore aj uvadzam, ze to plati pre spalovaky
-v pripade spalovakov vykon vyssi ako 4kw
-v pripade elektrickych 4 az 15kw
hore aj uvadzam, ze to plati pre spalovaky
Ďakujem pekne veľmi ste mi pomohli.Ešte by som sa chcel opýtať či mate nejake skusenosti s 4kolkou gladiator x8.
-
RATZINGER666
Darca
no je to cina, takze toho moc cakat nemozes.... ale vraj na cinu ma celkom slusne spracovanie
tak mi už jeden gladiator mame ale z8 a niesu s nim zatial nijake problemy.
-
RATZINGER666
Darca
moze byt, ale v pripade vsetkych cinskych znaciek je to nevyspytatelne... ale x8 su urcite kvalitnejsie s lepsimi jazdnymi vlastnostami
neviete o nejakej autoškole kde sa dá urobiť ten vodičský preukaz B1 ? a ako dlho sa robí ?
-
RATZINGER666
Darca
z akeho si mesta?
Snina,ale už som si našiel autoškolu v Snine ktora poskytuje B1.A neviete ako dlho sa robí b1 ? A na akom vozidle budem robiť ten vodičak ?