Mám program,v ktorom užívateľ zadá čísla a chcem,aby to uložilo do napr. test.txt ,nič problematické ,cez ios::out bez problémov..lenže chcem,aby keď užívateľ znova zapne tento program a znova začne písať čísla,tak ich pekne bude dopisovať,cez ios::out nepôjde,keďže ten by obsah test.txt z predošlého spustenia vymazal ,ide to samozrejme cez ios::app ,lenže ja keď mám v tom kóde najskôr ios::out a potom ios::app,tak pri druhom rázy mu vymaže predošlý obsah,ak sa nemýlim,tak neviem ako na to,ďakujem za rady
C++ ; vstup do súboru,ios::app,ios::out;
C++ ; vstup do súboru,ios::app,ios::out;
Hi guys,potreboval by som radu,lámem si s tým hlavu už dlhšie a nič ma nechce napadnúť,nerobím v tom dlho takže nevadí
potrebujem poradiť so vstupom do súboru;
Mám program,v ktorom užívateľ zadá čísla a chcem,aby to uložilo do napr. test.txt ,nič problematické ,cez ios::out bez problémov..lenže chcem,aby keď užívateľ znova zapne tento program a znova začne písať čísla,tak ich pekne bude dopisovať,cez ios::out nepôjde,keďže ten by obsah test.txt z predošlého spustenia vymazal ,ide to samozrejme cez ios::app ,lenže ja keď mám v tom kóde najskôr ios::out a potom ios::app,tak pri druhom rázy mu vymaže predošlý obsah,ak sa nemýlim,tak neviem ako na to,ďakujem za rady
Re: C++ ; vstup do súboru,ios::app,ios::out;
ios::app to spôsobovať určite nebudeC++ official guide napísal:ios::app | All output operations are performed at the end of the file, appending the content to the current content of the file.
Ak máš ešte pred tým zapisovanie len pomocou ios::out bez ios::app, to je koreň problému
Vstup : 1 2
V txt súbore : 1
7274692
1
2
Dal som to len cez ios::app,vážne netuším čo je zle
V txt súbore : 1
7274692
1
2
Dal som to len cez ios::app,vážne netuším čo je zle
- Prílohy
-
- Projekt.rar
- (565 Bajtov) 59 stiahnutí
Tam by som hľadal chybu inde. Celý ten program je napísaný dosť divoko.
Napríklad už táto deklarácia globálnych prmenných je dosť brutal Čudujem sa, že ti to vôbec funguje a nepadá.
Toto je zase trocha komické
Ďalej toto Neviem, kde si sa to naučil, ale napadá ma pri tom len: wtf? Veď predsa
To sú ale skôr kozmetické úpravy. Inak práca so súborom nevyzerá zle. Bordel ti tam robí len to nezmyselne vytvorené pole.
// jo, teraz som si všimol, že ty v každom načítaní (priechode for cyklom) otvoríš súbor, zapíšeš celé pole a zavrieš súbor. To je tiež trocha blbosť, že?
Napríklad už táto deklarácia globálnych prmenných je dosť brutal
Kód: Vybrať všetko
int velkost,i,znamkaMat;
int *pole=new int [i];Toto je zase trocha komické
if (info==1)
{
vsetko();
}
if (info==2)
{
vsetko();
}
for(int i=0;i<=(velkost-1);i++)Kód: Vybrať všetko
for(int i=0;i<velkost;i++)// jo, teraz som si všimol, že ty v každom načítaní (priechode for cyklom) otvoríš súbor, zapíšeš celé pole a zavrieš súbor. To je tiež trocha blbosť, že?
Padá mi to
S tými polami a pointermi to moc neviem,stačí to spraviť aj bez new a delete kľudne? Tá funkcia je ako hovoríš len taký detail... Ak zadá že chce dať 3 čísla ,tj veľkosť=3 ,tak to bude pýtať 4 čísla ,pokial správne rátam....to s tým zavretím súboru som si nevšimol ani
idem to prerobiť ,ale stále neviem kde je tá chyba,žeby bola v tom že to close je ešte vo for???
)
//aha ,ty si myslel v tom na zápis,jasné,to som len skúšal náhodou ,že či nepomôže no,za pokus nič nedáš:D))
for(int i=0;i<=(velkost-1);i++)//aha ,ty si myslel v tom na zápis,jasné,to som len skúšal náhodou ,že či nepomôže no,za pokus nič nedáš:D))
Prečítaj si ešte raz kapitolu o poliach a urob to znovu. A zatiaľ sa hviezdičkám(ukazateľom) skús vyhýbať, všetky tieto základné veci sa dajú urobiť aj bez nich.
Oprav chyby a uvidíš.sliziky napísal:ale stále neviem kde je tá chyba
Okej,mám to,funguje to zatiaľ na 100% ,ďakujem
ofstream subor1;
subor1.open ("matematika.txt",ios::app);
int pole[i];
for(int i=0;i<=(velkost-1);i++)
{
cin >> pole[i];
subor1 << pole[i] << endl;
}
subor1.close();
}Re: C++ ; vstup do súboru,ios::app,ios::out;
Vysvetli mi podrobne tento riadok
int pole[i];Re: C++ ; vstup do súboru,ios::app,ios::out;
Neviem na čo narážaš,normálne som si len pole vytvoril 
Aké veľké?
Keby som ti vedel odpovedať tak ti odpoviem 
A prečo máš v kóde riadok, ktorý nevieš, čo robí?
Viem že by som to asi nemal hovoriť,ale trošku som sa stratil v tom celom,čo takto skúsiť to cez vektor ma teraz napadlo?By bolo asi lepšie 
Najprv by si mal pochopiť polia, až potom skúšaj nejaký vektor
No len si ich ešte pozri... a poriadne.
Som úplne stratený,potom mi to zas začalo niečo so vstupom do súboru vyhadzovať,dačo že subor doesn't have a name type a podobne

O dôvod viac vrátiť sa k teórií a prečítať si, o čo tam vlastne ide 
Ja si akože myslím,teda som si presvedčený že viem o čo ide
Možno sa mýlim,ale tam som mal taký problém,že keď som si vytvoril pole na začiatku tak to nešlo,jedine cez new a delete,tak som ho musel vytvoriť skoro všade
a ja som si s týmto problémom nevedel dať rady,tak som to dopísal tam kde bolo treba(skoro všade) a potom som mal v tom bordel samozrejme 
"Viem, ako to funguje, ale nešlo mi to, tak som spravil niečo, ale neviem čo a ono to šlo, tak som to rozkopíroval a potom som v tom mal bordel"
No to je teda veta... nevieš ako to funguje, len pekne študuj
No to je teda veta... nevieš ako to funguje, len pekne študuj