SodaStream - rady, problemy (vsetko)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: SodaStream - rady, problemy (vsetko)

Príspevok od používateľa Fuxxo »

sharky-no napísal:tiez som kupoval v nejakej spesl edition aj s flaskami a sirupmi...

a hej je to na pockanie, v hociakom elektre kde predavaju sodastream, doneses prazdnu bombicku a oni ti z pod pultu vytiahnu plnu. a to je cele.
a cena vymeny tej bombicky? to ma zaujima :)
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

7,50€
Fuxxo
Darca
Darca

naplnenie vo zvolenskej slatine 2,7 € ;)
DropDead
Addict
Addict

no ešte lepšie
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Najlepsie je si to plnit sam. Velku bombu s COckom na sodu ma v dielni kde kdo. Len zohnat na to redukciu...hned by som bezal do alzy kupovat sodastream. 7,5€ je proste moc.
Fuxxo
Darca
Darca

wladas napísal:Najlepsie je si to plnit sam. Velku bombu s COckom na sodu ma v dielni kde kdo. Len zohnat na to redukciu...hned by som bezal do alzy kupovat sodastream. 7,5€ je proste moc.
na to potrebujes ku lepsie naradicko, ako len redukciu..
wladas
Redeemer
Redeemer

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co je moc na 7,50? za kolko by si to chcel? za 30 centov?

nam ta napln vydrzi viac nez mesiac, kazdy den aspon liter tej sody vypijeme, keby som to mal prepocitat na mineralky tak sa to sakra oplati. fakt mam pocit ze niektori ludia su zmagoreni internetom, uz zvyknuty ze hudbu/filmy/hry si bez problemov ukradnu zadarmo, tak uz aj v realnom svete len hladaju sposoby ako vsetko oje*** a usetrit...

jediny oje* na sodastreame su tie sirupy, nie je na nich nic specialne, je to uplne obycajny sirup, ktory kupite kdekolvek v potravinach akurat je na nom nalepka ze "sodastream"... ano, skusali sme ich, kupili sme nejake speci balenie novych flasi a boli k tomu 3 sirupy zadarmo, ten akoze kokakola chuti ako nejaka lidl kola a verim tomu ze taky sirup bez problemov zozeniem aj lacnejsie (aj ked som to nikdy nezistoval, nemam zaujem), uz skoro rok nam tie sirupy chytaju prach v komore...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

aacid
Premýšľal si niekedy nad tým koľko stojí Co2? Tebe sa zdá 7,50€ len za náplň dobrá cena?
cca 6kg Co2 stojí 9,5€
Uisťujem ťa že výrobca na plnení bombičiek zarába veľmi dobre až luxusne. Je to podobné ako pri tlačiarni a atramentovej náplne. Pozri ak v Lídli stojí 2 litrová malinovka 0,19€ a v tej cene je započítaný sirup flaša doprava + teda co2 a ja neviem ešte čo všetko. Povedz akú hodnotu má to co2 v tej 2 litrovej náplni keď ešte s tej ceny 0,19 má zisk?
Ty vravíš že ti náplň vydrží mesiac a asi liter denne. To je 30 litrov. Za tridsať litrov sódy zaplatíš 2,85€ v lídli. A v tom máš ešte aj tú 2l flašku. To je veľký rozdiel od 7,5,€ len za plyn.
Pozri ak sa ti zdá je to v pohode tak si to kupuj. Ja osobne vravím že len doplnenie co2 za 7,5€ je fakt veľa.

//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 10:36)
http://elektro.hyperinzerce.cz/domaci-v ... 8eKqfl_vng
Nabízím na prodej šikovně vyrobenou přechodku, díky které ušetříte nemalé peníze. Výměna lahve na sodastream vás vyjde na 200,- a při domácím plnění vás to bude stát POUHÝCH 20Kč a to je podstatná úspora peněz. Já osobně si takto plním lahve více než 2 roky. Nabízím k prodeji přechodku, která se nasazuje na CO2 láhev, nebo svářečskou lahev a umožnuje si doplnit sodastream lahve CO2. Přechodka je vyrobena z duralu, s rektifikačním šroubkem aby to sedělo na všechny typy lahví a s těsněním.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

ta bombicka ma napisane ze vydrzi 80L a zda sa mi to realny udaj.. tiez nemam problem zaplatit 7.50 za bombicku nez riesit nejake homemade srandy pre usetrenie zopar penazi mesacne...
vladenko007
VIP
VIP

Je mi úplne jedno len sa zamýšľam nad tým že: Obchodník si povie poďme predávať ľuďom balenú sódovú vodu je to skvelý biznis. A potom si povie poďme spraviť ešte väčší biznis. Dáme im to bez flaše, kúpia si za vlastné stroj, použijú vlastnú vodu, budemem im predávať aj co2, celé si to musia sami zmiešať a to celé si predstavte ešte za vyššiu cenu.
Jedna vec je na tom dobrá že si môžeš kedykoľvek spraviť sódovku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ty mas kolko rokov prosim ta, ked ocakavas ze bude niekto nieco predavat za vyrobne naklady? respektive este lepsie za nakup surovin...
chipsy vies ake su predrazene? ved si zemiak stoji nic, tak preco si kupovat chipsy? a videl si uz niekedy v obchode balenu vodu bez bubliniek? ved to je voda, obycajna voda, jeden kubik ti vodaren preda za euro a oni si dovolia predavat jeden a pol litrovu flasu za 50 centov...
a ani nezacinajme s restauraciami, oni ti predaju salat za 5 eur a pritom si mozes za par centov kupit semiacka a vypestovat si ho uplne sam...

ja neplatim 7,50 za stlaceny plyn, ja tych 7,50 platim za to ze mam jednoduchy pristroj, ktory mi spravi sodu, nemusim kupovat balene vody, neprodukujem tolko plastoveho odpadu a mam tu vodu vzdy k dispozicii. tiez tych 7,50 platim za komfort, ze sa mina napln, tak pri najblizsej navsteve obchodneho centra bombicku zoberiem, vymenim a zase len strcim do sodastreamu. platim za to ze nemusim niekde doma skladovat otrasnu obrovsku bombu (ako ta z tvojho linku), s ktorou treba behat bohvie kam to plnit.
wladas
Redeemer
Redeemer

aacid napísal:tiez tych 7,50 platim za komfort,
A presne o tomto to je. Vyrobca presne vedel co za to pytat - kolko bude ochotny zakaznit zacvakat.
Zarabam v 4-cifernom cisle a aj tak sa mi to zda VELA za taky prd konford. Ale ako sa hovori proti gustu...
To ze ty asi byvas v 70m2 bytovke a tu "skaderu, velku" bombu nemas kam dat sice chapem, ale to neznamena ze to tak maju vsetci. Ked je priestor tak su aj moznosti...
vladenko007
VIP
VIP

aacid pre tvoju informáciu rokov mám dosť na to aby som to vedel rozumne posúdiť. (39)

Tiež nemusíš preháňať že predávať za výrobné náklady. Prosím ťa výrobca má na tom možno aj 10 násobok ak nie viac. A taktiež ja ťa k ničomu neprehováram. Rob si čo len chceš, len ber na vedomie že nie každému táto cena vyhovuje a nájde sa veľa ľudí ktorí si pomôže napríklad tou redukciou.
A to prirovnanie máš blbé nehnevaj sa platíš fakt len za plyn a veľa. Ono logicky to má byť tak že keď si kúpiš balenú vodu tak tá má byť najdrahšia a keď si ju zhotovuješ sám mal by si to mať lacnejšie. Tak je to vždy pretože výrobca napríklad nepotrebuje plničku lebo si to plníš sám a aj stroj si musíš kúpiť.
Taktiež sa dá kúpiť sódovková fľaša a tie bombičky z plynom ťa vyjdu lacnejšie a taktiež máš komfort môžeš si spraviť sódu kedy chceš.
A ja považujem za pohodlnejšie plniť si doma pretože nemusíš nikam chodiť. Keby si zadal v google SodaStream a našiel pár diskusii o tomto zistil by si že nie som sám komu to vadí ale kopec ľudí nadáva na vysokú cenu výmeny.
Na záver: Pozri ak máš na to peniaze kľudne si dopraj koľko chceš. Ja ti nezávidím ale prosím ťa neodcudzuj ľudí ktorí s týmto nesúhlasia. Dôvodov môže byť veľa. Len ma udivuje ako sa niekto môže pohoršovať nad niekym kto sa snaží troška šetriť. :?
DropDead
Addict
Addict

mimochodom dnes som to počítal...
najbublinkovejšia sóda je v lidli (pitná voda perlivá) - ovšem len ak sú číre fľaše a nie tie modré - tie číre majú neskutočne veľké a mnoho bubliniek - jedna sóda 0,22€ a teraz si zoberme napríklad sodastream aj s edíciou alebo sirupom za napríklad 66€
66/0,22=300 ...takže máme 300 2L sód - ja pijem dvojlitrovú niekoľko dní...je to dosť, ak si predstavíte, že to je 600L - a teraz si počítajme - sodastream niečo stojí; výmena CO2 niečo stojí; môže sa rozbiť fľaša, tak treba kúpiť novú; treba sirup tu, sirup tam a zrazu máme omnoho viac

a naozaj, ja som už vytriezvel..toľko peňazí za to, že mi tam mechanika pustí do fľaše s vodou CO2...nehorázna zlodejina - samozrejme, ak by som neriešil cenovky, tak mám všetko doma kvalitné zariadenia za často viac peňazí, lebo môžem a chcem mať kľud a dajme tomu, že ak by som mal suseda, čo má autodielňu alebo hocičo, tak mu prisahám bohu dám a on mi to za pár sekúnd naplní a mám pokoj

ja sa skôr pokúsim nejako vydolovať sifónku :) no ak ste pozreli, čo som linkoval, tak 43€ za sifónku 2l ? to už by som naozaj radšej sodastream :lol:
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ok, nejdem sa uz hadat. len k tvojmu zaveru, pokial nemam na nieco peniaze, tak si to nekupujem, proste si nekupim sodovac za 70 eur ked nemam peniaze na vymenu bombiciek.

poznam cloveka co ziskal nejake peniaze, kupil si mercedes ml brabus. po par mesiacoch som ho stretol v jeho starej mazde, ked som sa opytal preco, povedal ze ten brabus strasne zerie, takze ho ma odstaveny na dvore...

DropDead:

to je zase take porovnavanie... mas uplnu pravdu, clovek, ktory je odkazany na najlacnejsie lidl bublinkove vody by si nemal kupovat sodastream. rovnako ako clovek co ma ledva na elektricenku by si nemal kupovat ten mercedes.
DropDead
Addict
Addict

pozor "najlecnejšie lidl bobulinkove vody" je dosť nesprávny názov - tých sôd som poskúšal od desiatky výrobcov z desiatok obchodov a ak majú v lidli tie číre saguaro, tak aj keby sa spojili bublinky všetkých sôd sveta, tak by na tú saguaro nemali...nenávidím veci, čo napíšu, že sú perlivé, no oničom malé bublinky, ktoré po vypití polovice fľaše už nie sú
wladas
Redeemer
Redeemer

aacid - uz som spominal ze u mna nieje problem ze na to jednoducho nemam ale ze je to PREDRAZENE. Aj Bill Gates ked dojde do potravin tak kuka na ceny.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Preco stoji ta nahradna bombicka na 80l 24.90€? Pozeral som to v Metre a Nay a vsade to stalo tolko.
vladenko007
VIP
VIP

Lebo výrobca nevie čo má od rozkoše robiť. :) Ale vážne. Je to pre nich veľmi dobrý biznis. Mne sa to zdá celé predražené včetne aj toho stroja.
Napísať odpoveď