Nechcem skoro ziadnu babu
Nechcem skoro ziadnu babu
Neviem cim to je, ale odkedy sa so mnou rozisla moja priatelka, tak uz sa mi nejak ani nechce balit nejaku babu. Ked si predstavim, ze to cele mam absolvovat s nejakou odznova, spoznavat niekoho uplne od nuly, vobec nejak na to ani nemam chut. Pritom babu by som chcel mat, ale uplne som stratil chut nejaku zacat riesit. Je to mozno kus absurdne, ale neviem co so sebou robit. Su to uz takmer 2 roky co sme rozideni s ex a stale trva tento stav. Odvtedy uz boli nejake pokusy. Bol som s par babami na rande a aj som videl, ze maju zaujem, ale stroskotalo to vzdy kvoli mne, lebo ja som nemal zaujem a nerobil som nic preto, aby z toho bolo nieco viac.
A dalsia vec, ze furt ich porovnavam s byvalou a vzdy to skonci pri tom, ze si poviem, ze ex sa mi ovela viac pacila a bolo mi s nou lepsie. Ako sa toho pocitu zbavit ? Ako to vyriesit ?
A dalsia vec, ze furt ich porovnavam s byvalou a vzdy to skonci pri tom, ze si poviem, ze ex sa mi ovela viac pacila a bolo mi s nou lepsie. Ako sa toho pocitu zbavit ? Ako to vyriesit ?
-
qwerty-xyz
Re: Nechcem skoro ziadnu babu
what the hell???? to si normalny? to si vravis chlap? DVA ROKY ???? si sa zosalel snad.
mazaj vonku, diskoteky, chaty, hocico, tolko zien po svete beha a ty sa dva roky utapas za byvalou? to je aka brutalna strata casu, ty vole, no ja som po prvej kvikal pol roka? a potom davaj rad za radom zeny, aj zo vztahu do vztahu, sak nemas nekonecne vela casu, zi zivot pokym mozes.
ja nechapem ako niekto nemoze mat chut, co si gay?
ja nechapem ako niekto nemoze mat chut, co si gay?
LOL, nie som gay ... a nehovorim, ze by som nemal chut, hovorim o nejakom tom vaznejsom vztahu
A kto ťa vlastne núti do trvalého vzťahu? Ak sa ty sám na to necítiš, tak proste si zatiaľ užívaj život bez vzťahu a neber to ako nejakú nutnosť. Mať vzťah len preto aby som mal, je podľa mňa hlúposť.
No jasne, ze ma nikto nenuti do vztahu, ale chcel by som mat nejaku babu pri sebe, ktora by ma mala rada. Ale ked si predstavim ten proces zoznamovania sa, namotavania a podobne, tak sa mi vobec do toho nechce. A pritom, tuto fazu som mal vzdy najradsej, lebo to bola najvacsia sranda.
Ak potencionálne partnerky stále porovnávaš s bývalou, tak najskôr sa musíš zbaviť myšlienok na ňu.. asi ju ešte stále máš v hlave (vedome alebo podvedome).
Možno si tých randení presýtený, preto sa ti do toho nechce.
To, že je bývalá bývalou má tiež nejaký dôvod, zas si ju toľko neidealizuj (jasne, po rozchode sa môže stať, že človek na tie konflikty trochu pozabudne a vidí len to lepšie, ale kým nedostaneš expriateľku z hlavu, nepohneš sa ďalej).
Ešte mi napadlo, spíš si zoznam
a
tej bývalej priateľky, aby sa ti ľahšie zabudlo. A vždy, keď zas budeš nejakú potenciálnu priateľku porovnávať s bývalou, spomeň si na tie mínuska a neťahaj minulosť do nového vzťahu 
To, že je bývalá bývalou má tiež nejaký dôvod, zas si ju toľko neidealizuj (jasne, po rozchode sa môže stať, že človek na tie konflikty trochu pozabudne a vidí len to lepšie, ale kým nedostaneš expriateľku z hlavu, nepohneš sa ďalej).
Ešte mi napadlo, spíš si zoznam
Ako tak bezne na nu nemyslim, z toho som sa uz dostal davno a pomohla mi presne tato metoda, ze som myslel casto na jej negativa. Ale ked uz riesim nejaku babu a nieco mi na nej nevyhovuje, tak hned si nejak podvedome spomeniem na byvalu a porovnavam.
Človeka si neposkladáš, ako sa ti hodí
Skús sa teda pre zmenu sústrediť na to, čo ti na danej babe vyhovuje, čo máte spoločné, na čom by sa dal postaviť vzťah. Na každom sa nájde niečo, čo ti nevyhovuje, už je len dôležité, či je to niečo podstatné (a pre vzťah s tebou nezlučiteľné), alebo to viete nejak skorigovať a nájsť kompromisy.
Ja mám momentálne podobný stav. Už je to pár mesiacov, čo sme sa rozišli, no neviem ju dostať z hlavy. Nemyslím už tak často na ňu, ale vždy sa pritrafí niečo a spomeniem si na ňu a začnem porovnávať. A potom už môže byť tá osoba, s ktorou som, akokoľvek úžasná, vždy ma napadne, že "tá moja bývalá by urobila toto" a spomeniem si na nejakú konkrétnu udalosť.
Ale ak aj mňa bude bývalá takto mátať 2 roky, tak amen, tma.
Ale ak aj mňa bude bývalá takto mátať 2 roky, tak amen, tma.
Je to normalka, ze nemas zaujem absolvovat vsetko znova. Preto hladaj taku, s ktorou mate podobne zaujmy a ktora sa na to pozera podobne. Ono vacsinou so skusenostami by mala ta doba balenia klesat a ludia sa uz nepotrebuju tolko balit a spoznavat, lebo maju lepsi odhad a jasnejsie definovane, co od partnera ocakavaju. Ale ak to vzdy stroskotalo na tebe, tak najskor nie si na vztah pripraveny a bojis sa prekrocit istu hranicu, lebo by to opat mohlo stroskotat. Na to asi neexistuje dobra rada, iba musis stretnut osobu, pri ktorej to budes chciet prekonat sam a bude ta k tomu sama motivovat, zena pri ktorej zabudnes na vsetko, co si musel absolvovat s byvalou a na to, aka bola byvala, lebo ta zaujme ovela viac ako byvala... Ale prve tyzdne/mesiace su vzdy o tom, ze porovnavas... Je to vlastnost, na zaklade ktorej sa clovek uci a rastie, vzdy budes vsetko porovnavat s predoslou skusenostou a podla toho sa rozhodovat.
Autor témy - tvoj vek?
No neporovnávaj ženy medzi sebou, pretože každá je niečim iným výnimočná, pekná fyzickou alebo duševnou stránkou.
Aspon že si uvedomuješ ze to kvôli sebe samému nemas ženu aj ked zopár by sa ich našlo na vzťah.
Uvedomuješ si dokonca aj to, že CHCES ženu ale NECHCE sa ti ist do vztahu, teraz si nerozhodný.
Na bývalú jedine tak zabudneš uplne, že sa budeš stýkať s inou ženou.
Ono je to naozaj tak, že klin sa klinom vybíja len neporovnávaj ich medzi sebou.
A čo máš robit?...no ísť medzi ženy a spoznávať ich, mať aj nejaké kamošky a aj potenciálne ženy na prípadný vztah.
No neporovnávaj ženy medzi sebou, pretože každá je niečim iným výnimočná, pekná fyzickou alebo duševnou stránkou.
Aspon že si uvedomuješ ze to kvôli sebe samému nemas ženu aj ked zopár by sa ich našlo na vzťah.
Uvedomuješ si dokonca aj to, že CHCES ženu ale NECHCE sa ti ist do vztahu, teraz si nerozhodný.
Na bývalú jedine tak zabudneš uplne, že sa budeš stýkať s inou ženou.
Ono je to naozaj tak, že klin sa klinom vybíja len neporovnávaj ich medzi sebou.
A čo máš robit?...no ísť medzi ženy a spoznávať ich, mať aj nejaké kamošky a aj potenciálne ženy na prípadný vztah.
Mám 24. Asi máte pravdu, skúsim sa s nejakými stretávať aj len tak, ako s kamoškami a ak by aj niektorá chcela niečo viac, tak sa tomu nebudem brániť a budem sa snažiť neporovnávať. Snáď sa mi to podarí, lebo doteraz som tiež nemal v pláne porovnávať, ale prišlo to vždy nejak samo.
Skusal si zmenu prostredia ? Skusit inu pracu v inom meste. Drzi ta nieco ? Studujes ? Ak studujes, uzivaj si zivot a neviaz sa.
Se s tim smiř
.
Už do konca života budeš porovnávať ženy, ktoré stretneš medzi sebou, tomu sa nevyhne nikto. Ono to vôbec nie je na škodu, pokiaľ to neberieš príliš vážne, pretože baby, ktoré sa ti ľúbia budú v niektorých veciach podobné, v niektorých jedna prekoná druhú a v niektorých bude zase zaostávať, tak to je. Takže v podstate taká kvázi mapa, dôležitá hlavne, keď sa púšťaš do vzťahu s novou ženskou. No musíš si dávať bacha, pretože ex je len jedna, originál, ktorý bol taký a taký, tým a tým ťa vedel potešiť a tým a tým zase nasrať. Za ten čas, čo ste boli spolu si to na nej vychytal, takže ste sa dobre poznali a vedel si čo na ňu platí, ona vedela, čo platí na teba. Toto chce pri každej novej známosti čas, to oťukanie sa, aby ste sa naladili, jak to povedať "na jednu vlnu".
Ono mám taký pocit, že u teba nejde o nechuť, lebo novú p*čku by si v živote isto privítal, no je to o tvojej lenivosti, že skrátka nechceš, nechceš vstať, zistiť, že táto to nebude, padnúť a zase hľadať ďalej. No tak to je v živote chlapa, nič ti k nohám nespadne, niečo pre to urobiť musíš. Stretká fajn, všetko fajn, len si stratil záujem. Podľa mňa si to odpísal príliš rýchlo, nedal si možnosť nech sa predvedie trošku, nech sa oťukáte. Možno sa mýlim a boli to trubky, aj to je možné. Každopádne neseď na riti a hybaj si zháňať pich alebo manželku!
. Je to na tebe, čomu dáš prednosť, 24 je v klídku, ajaj, len čil si znechutený, tak to bereš tragicky, že tak je?!
Už do konca života budeš porovnávať ženy, ktoré stretneš medzi sebou, tomu sa nevyhne nikto. Ono to vôbec nie je na škodu, pokiaľ to neberieš príliš vážne, pretože baby, ktoré sa ti ľúbia budú v niektorých veciach podobné, v niektorých jedna prekoná druhú a v niektorých bude zase zaostávať, tak to je. Takže v podstate taká kvázi mapa, dôležitá hlavne, keď sa púšťaš do vzťahu s novou ženskou. No musíš si dávať bacha, pretože ex je len jedna, originál, ktorý bol taký a taký, tým a tým ťa vedel potešiť a tým a tým zase nasrať. Za ten čas, čo ste boli spolu si to na nej vychytal, takže ste sa dobre poznali a vedel si čo na ňu platí, ona vedela, čo platí na teba. Toto chce pri každej novej známosti čas, to oťukanie sa, aby ste sa naladili, jak to povedať "na jednu vlnu".
Ono mám taký pocit, že u teba nejde o nechuť, lebo novú p*čku by si v živote isto privítal, no je to o tvojej lenivosti, že skrátka nechceš, nechceš vstať, zistiť, že táto to nebude, padnúť a zase hľadať ďalej. No tak to je v živote chlapa, nič ti k nohám nespadne, niečo pre to urobiť musíš. Stretká fajn, všetko fajn, len si stratil záujem. Podľa mňa si to odpísal príliš rýchlo, nedal si možnosť nech sa predvedie trošku, nech sa oťukáte. Možno sa mýlim a boli to trubky, aj to je možné. Každopádne neseď na riti a hybaj si zháňať pich alebo manželku!
-
vonjose
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Mal som rovnaký problém ako ty. Netrvalo to síce tak dlho, ale celé som to nakoniec vyriešil tým, že som sa premohol a zbalil babu ktorá ma nejak ani nepriťahovala, ani sa mi nejak moc nepáčila (nebolo na nej v podstate nič lepšie ako na bývalej, spravil som to práve z toho dôvodu, aby som niekoho mal). Ja som to bral ako kamarátstvo s výhodami (ona asi nie), ale celý môj prístup sa razom zmenil, už som bol zrazu spokojný so životom, na bývalú som si ani nespomenul. A tu zrazu sa mi začali nové príležitosti vynárať pred očami ako na bežiacom páse, zrejme z toho dôvodu, že som prestal porovnávať všetky baby s bývalou. 
Ak to stále pretrváva tak navrhujem sa poriadne opiť aby ti na další den bolo zle, potom nebudeš myslieť na svoju bývalu ale na to ako ti je zle, potom skús ísť do spoločnosti s takto zresetovanou hlavou a upraveným zovnajškom a na bývalu by si v spoločnosti žien nemal myslieť už 
@Famine: Tak to tvoje vysvetlenie ma fakt pobavilo
To si moze rovno pripevnit stipce na nejaku citlivu cast tela a garantujem ti ze v tom momente tiez zrovna nebude mysliet na byvalu, ale na to ako mu je zle
A ani nemusi vyvalovat peniaze za chlast
Alkohol a s tým spojené poopičné stavy skôr vyvolávajú depresie a tie pocity sa viac prehlbujú a človek sa viac zamýšľa, takže neviem, či je dobré to riešiť takto. To už by som musel byť v bezvedomí, aby som na to nemyslel. Skôr by som povedal, že dobrá nálada, humor, zábava, odreagovanie, to je správny recept. Či myslíš, že alkohol je reset a na ďalší deň s premazanou hlavou nebude na ňu myslieť? Blbosť. Alkohol je len dočasné riešenie, keď si pod vplyvom. Potom sa to znovu vynorí naspäť.
bindo máš pravdu 
Famine, alkohol mi prd pomôže.
Famine, alkohol mi prd pomôže.