Výber hernej myši

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Výber hernej myši

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Takto sa spýtam. Aký máš grip štýl, na akej sensitivite hráš a aké hry hráš? Zowie nezvažuješ? Sú to myšky navrhnuté samotnými hráčmi. Odporúčam pozrieť sa na novinku FK1 s doposiaľ (druhým po 3366) najlepším PMW3310H senzorom. Tu je recenzia: http://www.overclock.net/t/1500615/zowi ... iew-by-ino
(Tu je senzor list).

Majú Huano switches (tlačítka) ktoré sú oveľa kvalitnejšie ako "obyčajné" Omrons, ale zase trošičku ťažšie na stlačenie. Tie myšky sa preto odporúčajú skôr na FPS hry. Ale Zowie EC2 eVo aj napriek tomu, že má Huano tak oproti FK/FK1 sú tie tlačítka jemnejšie na stlačenie, takže nie je problém ani v MOBA / RTS hrách.

Naos tiež nie je zlá voľba, používa ten istý výborný senzor, ale je určený je čisto palm grip. Pre ostatné gripy / hybrid gripy je tu skôr Avior 7000. Hlavne neber 8200, pretože to je kus s nekvalitným senzorom.
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rocketter23 »

drop: g700s ma par nevyhod a to napriklad tuhy a tvrdy usb kabel, v bezdrotovom max mode vydrz 1~2 dni.. A skejty po par mesiacoch su uz celkom ojazdene.. pouzivam umelohmotnu rohoz. Neviem ci este corepad vyraba skejty ale ak ano asi jedne vezmem :) Kupoval som ju hlavne preto ze chcel som drahu mys bez blizsie specifikovaneho rozpoctu a nejak ani nebolo co vybrat a s logitech myskami som bol vzdy spokojny. Pred kupou som videl hlavne jedno marketingove video a nerozhodoval som sa mesiac ako ked kupujem nove auto s budgetom 200 000€ ako tak citam po kadejakych forach.. [emoji1]
Tiktakx
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Tiktakx »

Palm grip, dosť nízke Dpi. Jedine, kde tú myšku ako tak využijem bude BF4. Ináč iba playthroughs nových hier atď.
Ako som napísal už v prvom poste, nezvažujem nič iné okrem tých troch pokiaľ ma to nejako neosloví designom. Napríklad design tej logitech g502 a celkovo taký viac "future" design sa mi moc nepáči.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Ak to vyslovene musí byť niektorá z tých 3, tak ber Naos. Ale 7000, nie 8200.
Tiktakx
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Tiktakx »

Ok, vyskúšam ju teda, dúfam, že ten optický senzor bude normálne fičať na Qck.
Sensei si asi kúpim a zarámujem do steny :D
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

QCK funguje bez problémov v podstate so všetkými druhmi senzora. Ja s ňou mám len dobré skúsenosti.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

no u mňa sa reklamačná doba kráti (do soboty, t.j. 19.7), takže ak sa nemýlim, tak zo zákona ak mi do piatku nedajú vedieť, tak pondelok som tam, takže vopred už niečo vyberám a premýšľam premýšľam

tie zowie ako hovoríš by som si dal určite povedať, ak je pravda, čo hovoríš s tými senzormi - vždy poteší, ak jadro, teda senzory myšky je naozaj kvalitný, tiež vidno, že vzhľadom čisto steelseries, teda dosť minimalistický dizajn a sledujem, že to je presne myška s tvarom pre palm grip, ktorý mám pocit, že mám tiež, i keď na svojej M7 (gigabyte), ktorá je viac-menej na ten štýl ako steelseries/zowie...časť dlane, teda pod hánkami na ukazováku a prostredníku mám trošku vo vzduchu, pričom oblasť pod hánkami pod prsteníkom a malíčkom mám pekne priložený alebo až na podložke (v tomto mi celkom vyhovoval zeus), teda sledujem, že moje držanie je takým hybridom medzi palm/fingertip gripom...taktiež mi vyhovuje pritlačenie spodnej časte dlane ako má Claw grip, takže mám pocit, že pre mňa by bola najdokonalejšia myška dlhšia ako tá pri palm gripe a zadok myšky ako má claw grip

takže vhľadom na zadok myšky mám pocit, že by mi najviac vyhovovala myška s vystrčeným zadečkom ako majú napríklad tie mmo myšky ako G600, razer naga alebo roccat savu...nedajbože maximálne vytŕčený zadoček u madcatzoviek http://www.alza.sk/madcatz-cyborg-r-a-t-3-d183986.htm ale trošku dlhšiu ako napríklad steelseries :lol:

ešte zábery s aktuálnou gigabyte M7
takto vyzerá zboku
https://drive.google.com/file/d/0B9ComM ... sp=sharing

pri bežnom používaní mám ruku raz tak
a raz tak

a najradšej by som ju mal tak a na to by sa mi zišla tá s vypuklým zadkom, no tie mám pocit, že sú krátke a mal by som to tak ako na fotke, že by mi prsty trčali z myšky
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

DropDead
Addict
Addict

všetky, čo si linkol sú na steelseries/zowie dizajn aj tá mionix 7000 nemá absolútne zadok ako G600/naga/R.A.T, či len sa mi to zdá ?
roccat nepustím do svojho obydlia...v podstate rovnako razer u mňa nikdy, pretože ja ten blbý synapse 2.0 odmietam

G600 má to bruško asi vo výške 39mm, teda toto miesto a 7000ka dokonca v tom mieste 35-36mm?
g600.png
no bohužiaľ je krátka, pozrel som review od linusa a on s tou mini ručičkou ju mal úplne dokonalo v ruke, takže neviem neviem, či zase ma nezaujme možnosť o riadok nižšie

mám pocit, že najviac by mi vyhovovala (bohužiaľ :( ) naga..tam je ten bod vo výške asi 42mm
http://assets.razerzone.com/eeimages/pr ... ght-02.png

i keď tu je ešte jedna divná vec, najviyššie miesto na mojej je 41mm vysoké no v tom prípade tie myšky nie sú tak vysoké ako som myslel, i keď taktiež môj zeus je až 43mm vysoký a celkovo mi prišiel ako väčšia myška...ach, už mám šalátis v hlavis

taktiež sa mi zídu 3-4 tlačidlá, zeus mal nad palcom rovno 4 a síce často sa to ťažko využíva, no niekedy vedia byť užitočné - i keď 12 tlačidiel je samozrejme šialenosť a neviem si predstaviť, kto dokáže všetky využiť a nerobiť miss-clicky
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Máte niekto skúsenosti s Func MS-3 ?
DropDead
Addict
Addict

podľa mňa pri takom tvare by bola vhodnejšia vyššie spomenutá
http://www.originalky.cz/sk/PC-hry-a-he ... directed=1
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ja som sa nepýtal na to, čo je lepšie, ale na to, či ju niekto vlastní/vlastnil :wink:
DropDead
Addict
Addict

predpokladal som, že tým pádom uvažuješ o nej a tak som len prebehol recenziu na pct a všimol si ten odsek o senzore, takže som si hneď spomenul na unfeila a pri pohľade na tvar ms3 na danú mionix naos 7000, ktorá podľa všetkého má vynikajúci senzor a taktiež tvarom je mimoriadne podobná, takže bral som to tak ako bral a skúsil ti hneď navrhnúť (podľa tých recenzií a všetkých info na nete) lepšiu alternatívu
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jasné, veď ja Ti samozrejme ďakujem za názor. Recenzie mám prelúskané, chcel som nejaké reálne skúsenosti..
DropDead
Addict
Addict

ja len doplním k môjmu rozhodovaniu vyššie, že nakoniec som si uvedomil, že ísť do razeru...je konina
G600 je mojou voľbou a zistenie, že "opierka" pod prsteníkom skrýva tlačidlo ma dorazila - mimoriadne funkčné a užitočné
riešenie tlačidiel pod palcom je veľmi dobré a celkovo je to logitech kvalita; samozrejme povrchovú kvalitu nemôžem spochybňovať, viem presne, aký má význam tá hydrofóbna (ak som neskomolil názov) vrstva - taká M7 Thor, ktorú som používal kedysi nemala a tak to potom aj vyzeralo - z matného povrchu na miestach, kde som mal prsty na pravom a ľavom tlačidlu ostali vyšúchané (do leskla) miesta, takže konečne...
možnosť podsvietenia (rôzne farby taktiež) tých 12 tlačidiel ma potešila, dúfam, že minimálna hodnota jasu ma nebude rušiť, ináč to vypnem - čo by som pri nage...musel vypnúť, lebo to logo, keď by som napríklad pozeral film by ma strašne rušilo - rovnako som už pred niekoľkými mesiacmi vypol podsvietenie na mojej hermeske (gamdias), lebo aj na najnižšom jase to v noci proste ruší a človek si aj tak veľmi rýchlo zvykne a nepozerá, čo kliká (aspoň ja som taký) a potom už len píšem, že ak by som bol na cintoríne, tak pri mx blue asi prebudím všetkých mrtvých :lol:
rozhodnutie padlo pred pár hodinami, keď sa obchod neozval s reklamačkou, takže v pondelok tam idem a rovno pýtam peniaze...a hlavne 20€ ušetrím s G600 oproti Nage...nevidím absolútne žiadny zmysel si priplatiť - hlavne, ak si pomyslím na Synapse -_-
Napísať odpoveď