Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
To si mal aky den chrbat/triceps? Daj 4 serie po 10 opakovani a uvidis ze sa ti trening predlzi. A na kazdu partiu 4 cviky. Prestavku medzi seriami 60-90s
pinco popravde áno očakával som tom.. že napíšem a problém "solved" ale asi nie..
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 15:51)
keby niekto s tým mal problém a tepmi a inými vecami tak tu je to stručne vysvetlene a jednoducho
http://www.radsvetla.inky.sk/novic/aero ... valost.htm
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 15:51)
keby niekto s tým mal problém a tepmi a inými vecami tak tu je to stručne vysvetlene a jednoducho
http://www.radsvetla.inky.sk/novic/aero ... valost.htm
ano mal som chrbat a tricepsArkaz napísal:To si mal aky den chrbat/triceps? Daj 4 serie po 10 opakovani a uvidis ze sa ti trening predlzi. A na kazdu partiu 4 cviky. Prestavku medzi seriami 60-90s
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 15:53)
ale zase chcem ísť z večšími váhami ked dam 10 opakovani tak to budu o dosť menšie váhy
Ešte nedávno si písal, že cvičíš fullbody. Prečo si to zmenil?
-
Arkaz
Addict
Ak chces robit objem tak po kazdej serii svysuj vahu aj na ukor menej opakovani napr. 1 seria 45kg 10 op. 2 seria 55kg 8 op 3 seria 60kg 6 opakovani 4 seria 70kg 4op. Vahyvsi musis stanovit podla seba staci aj ked zdvihnes o 2.5kg a hned to citis
fullbody som zmenik kvoli tomu ze sa mi tak necvici dobre nesedi mi to
na každú partiu 4 cviky je zbytočne veľa, na veľký sval (prsia, nohy, chrbát) 3 až 4 cviky a na malý sval (biceps,lýtka) 2 až 3 cviky.. čo sa týka tricepsu a ramien tiež tak 3 cviky ale pozor aby si zaťažil v obydvoch prípadoch všetky 3 hlavy.
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 16:35)
a k tej dĺžke tréningu, dobrý tréning by mal trvať tak hodinku ale je to individuálne. Sám musíš vedieť či si tie svaly zničil dostatočne alebo im ešte treba
ale ak ešte treba odporúčam pridávať váhy/opakovania a nie cviky.
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 16:38)
dúfam že posledný edit.. čo sa týka tohto
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 16:35)
a k tej dĺžke tréningu, dobrý tréning by mal trvať tak hodinku ale je to individuálne. Sám musíš vedieť či si tie svaly zničil dostatočne alebo im ešte treba
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 16:38)
dúfam že posledný edit.. čo sa týka tohto
tak je to buď na pipík myslené alebo len zle napísané. Ak chceš robiť objem tak drž opakovania nad 8.. keď dáš pod 8 opakovaní budeš pracovať na sile, ale viac ako takých 12/15 opakovaní nedávaj.Ak chces robit objem tak po kazdej serii svysuj vahu aj na ukor menej opakovani napr. 1 seria 45kg 10 op. 2 seria 55kg 8 op 3 seria 60kg 6 opakovani 4 seria 70kg 4op. Vahyvsi musis stanovit podla seba staci aj ked zdvihnes o 2.5kg a hned to citis
Ja keď niekde počujem, že "zničiť sval" tak ma ide poraziť. To kde si na to prišiel, prosím ťa? Ja sa stavím, že toto pochádza kdesi z časopisu Muscle & Fitness v článku Arnoldove rady na cvičenie.
ja pokial viem uplne staci na velky sval 3 cviky a na mali max 2
pinco skôr tvoje rady nemajú hlavu ani pätu, ja osobne niesom bodybuilder ale pohybujem sa kruhu ludí ktorý majú takéto veci v malíčku. Muscle and fitness čítam pre pobavenie po tréningu v posilke. Nenavážaj sa keď má niekto iný názor ako ty, ja som tiež nenapísal že píšeš ****.
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 21:52)
a ako inak by si to povedal ako ho zničiť? poštekliť ho? môžme to zameniť za "precítiť" ak to lepšie uľahodí tvojmu slovníku. Ospravedlnujem sa za agresívnu reakciu ale tvoj príspevok mi krátkodobo zvýšil tlak.
//autoeditácia príspevku (17 Júl 2014, 21:52)
a ako inak by si to povedal ako ho zničiť? poštekliť ho? môžme to zameniť za "precítiť" ak to lepšie uľahodí tvojmu slovníku. Ospravedlnujem sa za agresívnu reakciu ale tvoj príspevok mi krátkodobo zvýšil tlak.
Veď kľudne, opäť ďalší, ktorý má kamarátov, čo to majú v malíčku. Vykašli sa na kamarátov a maj svoju hlavu. Tu nejde o môj alebo tvoj názor, ale to, že radíš zle iným. V pohode si cvič, ako chceš, mne je to jedno 
Radím tak ako viem a mám odskúšané, zaujímalo by ma ktorý fakt sa ti nepáči. To že na velkú partiu 4 cviky a na malú 3? alebo počet opakovaní pre objem od 8 do 15? Povedz a ja ti sem nahádžem toľko článkov ktoré ti to potvrdia koľko si zapýtaš. Ty môžeš postnúť tie ktoré tvrdia opak. Nehádame sa tu o niakych detailoch ako presná strava alebo technika cvikov, toto sú základné fakty ktoré ovláda každý.
Rozdelenie počtu opakovaní na to, že menej je na silu, stredný počet na objem a vysoký na rysovanie, je jeden veľký mýtus. Neviem, aké články mi tu chceš dať, aby si mi to vyvrátil. Kľudne daj, možno ťa to donúti si niečo prečítať a zistíš, že je to blbosť. A to netvrdím len ja.
V prvom rade by som vôbec neodporúčal cvičiť split. Ale to už tu bolo rozoberané stokrát.
V prvom rade by som vôbec neodporúčal cvičiť split. Ale to už tu bolo rozoberané stokrát.
Ja som o rysovaní nepovedal ani slovo to je hlúpoť, narozdiel od 5 opakovaní a veľká váha= sila, 8/12 opakovaní a k tomu prislúchajúca menšia váha= objem, to je všeobecný fakt. A necvičiť split? Nesúhlasím s tým ale ja osobne tiež necvičím split a už vôbec nechápem čo to má s počtom opakovaní spoločné. Prosím pekne tu máš len prvých pár článkov ktoré mi strýko google ponúkol, pekné čítanie a vzdelávanie.
plus ešte všeobecný názor ludí z fóra: http://www.myfitnesspal.com/topics/show ... t-low-reps
a ešte článok najznámejšieho bodybuilding fóra na SK kde to máš aj pekne podložené faktami http://www.posilnovanie.sk/viewtopic.php?f=1&t=10019
Spoiler
a ešte článok najznámejšieho bodybuilding fóra na SK kde to máš aj pekne podložené faktami http://www.posilnovanie.sk/viewtopic.php?f=1&t=10019
Objemový tréning práveže spočíva vo vyšších váhach a menej opakovaní. Teda tak sa to tvrdilo. Je to však mýtus. 8-12 opakovaní a menšia váha? Tak toto som ešte nepočul. Rozhodne to však nie je žiadny fakt. Nájdeš o tom tu na fóre kopec, stačí pohľadať.
Hovoríme tu o % z maximálky a to je tak z toho dôvodu že keď naložíš 80% maxima tak s tým 8/12 opakovaní nespravíš a tak isto keď naložíš 60/70% príde ti 5 opakovaní málo. Stále si sem nepridal ani jeden jediný článok ktorý by podporoval to čo vravíš. Tá teória je logická, oskúšaná a potvrdená tak neviem čo sa tu rieši.
-
t0m4s3
Admin
Jednoducho, treningom. Ci cakas, ze cely cas schovavame tajomstvo zazracneho gombiku, ktory sposobi, ze zrazu zacnes "vladat" 2x tolko? Uvediem maly priklad ako som zacinal pred 3 rokmi. Daval som si na bicykli 2 koliecka - kratke 27km a dlhe 42km. To dlhe som ako blbec jazdil vo vysokych intenzitach a prisiel som domov spoteny ako pes. Kupil som si knihu od Vojtechovskeho, precital mnozstvo nazorov na bike forach, zmenil pristup a hlavne trenoval. Dnes mi nerobi problem davat par dni po sebe 100km (v miernom terene) a druhy den ma nohy nijak zasadne nebolia. Dlhodobu vytrvalost ziskas jedine dlhodobym treningomjapaja napísal:ano a problem je ako posunuť hranicu kedy mi nohy "vypnu" a už nevladzem
Na, študuj http://body-control.cz/cs/kategorie/30- ... osilovani/
A nebavme sa už ako dvaja kohúti na smetisku
Jednoducho ide od to, že počet opakovaní vôbec nehrá rolu v tom, či buduješ silu, alebo buduješ objem alebo rysuješ alebo ja neviem čo. Zvlášť nie u začiatočníka. Nech si každý cvik dá 3 série po 6-8 opakovaní a to mu stačí. S ničím iným si nemusí lámať hlavu.
A nebavme sa už ako dvaja kohúti na smetisku
Jednoducho ide od to, že počet opakovaní vôbec nehrá rolu v tom, či buduješ silu, alebo buduješ objem alebo rysuješ alebo ja neviem čo. Zvlášť nie u začiatočníka. Nech si každý cvik dá 3 série po 6-8 opakovaní a to mu stačí. S ničím iným si nemusí lámať hlavu.
je pravda že rysovanie začina vtedy keď telo cviči ako keby hladne? teda minie cukry mineraly a potom začne použivať tuk?
Rysovanie je vecou kalorickeho deficitu. Ked telo prijme menej ako vyda dostava sa do deficitu a znizuje hmotnost. Ako dojde k znizeniu je uz otazkom ostatnych faktorov. V pripade, ze su pocas deficitu svaly zatazovane - pouzivane a zaroven je v strave dostatok bielkovin telo si uchovava svaly a energiu cerpa primarne z tuku. V pripade, ak nie, tak do procesu nastupuje aj atrofia svalstva - ubytok svalovej hmoty, nakolko tato vyzaduje relativne vela zivin na udrzbu a je pre telo lepsiu jej mnozstvo znizovat.
Ci to, ze cvicis na lacno, ergo bez zasob glykogenu ma vplyv na odburanie tuku je otazne. su nazory, ze hej, a su nazory, ze ide o celkovy vydaj a celkovy prijem. Vseobecne uznavany trener a dietolog Chad Waterbury hovori, ze to ma vplyv a je to tak ako hovoris. No nakolko je to vyznamny vplyv je otazne. Zaklad je vyssie uvedene.
Ci to, ze cvicis na lacno, ergo bez zasob glykogenu ma vplyv na odburanie tuku je otazne. su nazory, ze hej, a su nazory, ze ide o celkovy vydaj a celkovy prijem. Vseobecne uznavany trener a dietolog Chad Waterbury hovori, ze to ma vplyv a je to tak ako hovoris. No nakolko je to vyznamny vplyv je otazne. Zaklad je vyssie uvedene.