Dialnicna znamka - zmena SPZ
-
Silmer
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Dialnicna znamka - zmena SPZ
Neviete ako je to s rocnou dialnicnou znamkou pri zmene spz na aute? . Treba kupovat novu znamku alebo staci preskrtnut na tom papieriku co ma byt v aute stare spz a napisat vedla nove?
Diky.
Diky.
-
RATZINGER666
Darca
Re: Dialnicna znamka - zmena SPZ
pri zmene spz sa povodna dialnicna stava neplatnou, musis kupit novu a nanovo vypisat kupon...
poradim ti vsak - este sa mi nikdy nestalo, ze by mi kupon kontrolovali... znamku by som teda novu nekupoval... pri kontrole kuponu by som sa pokusil odvolat na nevedomost a preukazal by som sa povodnou spz, ktora zostane zapisana napr. v kartickach od TK a EK... teoreticky by ich to mohlo presvedcit...
poradim ti vsak - este sa mi nikdy nestalo, ze by mi kupon kontrolovali... znamku by som teda novu nekupoval... pri kontrole kuponu by som sa pokusil odvolat na nevedomost a preukazal by som sa povodnou spz, ktora zostane zapisana napr. v kartickach od TK a EK... teoreticky by ich to mohlo presvedcit...
-
Silmer
Darca
no dufam, ze to bude tak jak pises, lebo platit dalsich 50e za novu znamku sa mi moc nechce. Lenze, jedna sa o nove auto. Cize zatial tam neni TK a EK. to by problem nebol?
-
RATZINGER666
Darca
pozri, ona nie je platna uz od momentu prihlasenia vozidla pod inou spz, nech urobis, co chces... ja Ti iba davam tip, co by mohlo na policajtov zabrat... ak su znali zakona, poznaju vyhlasku a nebudu sa chciet dohodnut, neurobis nic, lebo budu mat pravdu...
mozes si napr. nechat hodenu kupnopredajnu zmluvu v aute, prip. fotokopiu stareho TP... to je uz na Tebe... a popritom dufat, ze sa Ti to pri kontrole prepecie...
mozes si napr. nechat hodenu kupnopredajnu zmluvu v aute, prip. fotokopiu stareho TP... to je uz na Tebe... a popritom dufat, ze sa Ti to pri kontrole prepecie...
Fakticky to tam nechat, co sa tyka kontroly kontrolneho ustrizku - robia to minimum.. A ak nahodou, odvolat sa na stratu - stalo sa ze typek dostal pokutu 10€ a nechali ho ist dalej.
Akurat ze pokuta za jazdu bez znamky je 500 €. Stoji ti to za to? Je blbe kupovat rocnu znamku v juli, ale ked po dialniciach jazdis casto, tak by sa ti nemuselo oplatit riskovat. Aj ked je pravda, ze ustrizky sa velmi nekontroluju, no ked si uz dal par tisic za auto, tak sa cena novej znamky stratiSilmer napísal:no dufam, ze to bude tak jak pises, lebo platit dalsich 50e za novu znamku sa mi moc nechce. Lenze, jedna sa o nove auto. Cize zatial tam neni TK a EK. to by problem nebol?
Je to jednoznacne vina blbeho zakona, ale momentalne s tym nic nespravime.
-
RATZINGER666
Darca
...inak ta zadna strana je ciernobiela... tak si toto len vytlac na tlaciarni, odstrihni kuponovu cast, kupon nalep na to a vypis
to nemaju sancu zistit 
...alebo pouzit minulorocny
...alebo pouzit minulorocny
To konkretne co si dal asi nie kedze to je na r. 2011 
// pardon, na kupone rok nieje, takze beriem spat
len co ma este napadlo, nebude vadit ze na druhej strane bude chybat toto?
// pardon, na kupone rok nieje, takze beriem spat
len co ma este napadlo, nebude vadit ze na druhej strane bude chybat toto?
-
RATZINGER666
Darca
... ved nech je
to mam fakt ist teraz oskenovat aktualnu? 
// co tam bude chybat?
// co tam bude chybat?
On myslel tu cast nalepky, co je na kupone s ciarovym kodom. Chlape, to si mas prelepit. Inak nemusi byt kupon cely aj s tou castou, odkial sa odlepila znamka?
Nemusi, ved je tam aj naznacene "tu odstrihnite" a pise sa tam ze mas uschovat iba kontrolny kupon.
-
RATZINGER666
Darca
...ved prave 
nj, to som myslel... Tak nič, beriem späť 
K dialnicnej znamke by som sa chcel tiez nieco opytat. Je mozne dialnicnu znamku nalepit na priesvitnu lepiacu pasku a nasledne na sklo? Myslim ze nic sa tym neporusi. A nasledne sa da znamka aj s paskou odlepit a dat do ineho auta, ak to je ptorebne.
Na vypisanie kuponu odporucam gumovatelne pero. Pise na nerozoznanie od bezneho gulickoveho, akurat sa da 100% vygumovat a prepisanie ECV potom nie je najmensi problem. ☺
Na vypisanie kuponu odporucam gumovatelne pero. Pise na nerozoznanie od bezneho gulickoveho, akurat sa da 100% vygumovat a prepisanie ECV potom nie je najmensi problem. ☺
Alebo par krat nalepit a odlepit od sedacky. Nalepia sa na nu vlakna a potom ide zo skla lahko dole 
-
RATZINGER666
Darca
MFa: ano, takto to presne robime, nalepime na siroku lepiacu pasku, olepime parkrat o nohavice alebo tricko a vybavene... da sa to aj bez podlepenia, ale naco to kompikovat, ked sa pri chvili nepozornosti moze roztrhnut... a kuponov mame bud viac alebo vypisujeme atramentovym perom...
Presne pre to ta lepiaca paska - aby sa nahodou neroztrhla, lebo mne sa raz natrhla uz pri samotnom odlepovani z kuponu.
-
RATZINGER666
Darca
ak to prelepujes casto, poradim Ti este ochranne folie na displeje mobilov 
Vidim, ze pan je fajnsmeker (citaj kajnsmentke) na taketo huncutstva. 
-
PROCHY 603
Zablokovaný
RATZINGER666 napísal:pri zmene spz sa povodna dialnicna stava neplatnou, musis kupit novu a nanovo vypisat kupon...
Nepis sem aspon blbosti!!!
Pri zmene SPZ je stale platna dialnicna znamka!!!!
Dialnicnu znamku si kupujes na konkretne auto a nie na konkretnu SPZ!!!!
Povodnu spz preukazes fotokopiou povodneho technickeho preukazu.
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2014, 0:29)
MFa napísal:K dialnicnej znamke by som sa chcel tiez nieco opytat. Je mozne dialnicnu znamku nalepit na priesvitnu lepiacu pasku a nasledne na sklo? Myslim ze nic sa tym neporusi. A nasledne sa da znamka aj s paskou odlepit a dat do ineho auta, ak to je ptorebne.
TO NALEPENIE NA PASKU je podvod a znamka je neplatna!!!!
Tak isto ak je znamka natreta olejom a nalepena na sklo tiez je neplatna.
Poznam par ludi co na to dolpatili jak na SK tak aj v Rakusku. mastne pokuty.