Strain (serial 2014)
Strain (serial 2014)
Caute, pokukoval som po novom seriali co zacat pozerat a narazil som na "The Strain".
Nejake info napriklad tu: http://refresher.sk/16634-Upirsky-seria ... vy-trailer
Co na to hovorite? Mate nejake blizsie info? Ja som o nom prvykrat pocul az dnes + knihu som necital.
Nejake info napriklad tu: http://refresher.sk/16634-Upirsky-seria ... vy-trailer
Co na to hovorite? Mate nejake blizsie info? Ja som o nom prvykrat pocul az dnes + knihu som necital.
-
chipp12
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Strain (serial 2014)
čítal som knižky a ak to bude aspoň z polovice tak dobré ako som si to ja predstavil podľa knižiek rozhodne je sa na čo tešiť 
Prečo je k tomu obrázok z Doctora Who s Johnom Hurtom?
Inak, vyzerá to dosť dobre.
Inak, vyzerá to dosť dobre.
-
qwerty-xyz
sral som bobky, ..... zatial pecka, konecne je hlavne zlo take ako ma byt. a nie ako v tych debilnych serialoch typu upirske denniky. popripade ziaden fesacik ako vseriali dracula, tuna je to take fajne ....
Pilot vyzeral dobre, som zvedavý na ďalšie časti 
Pilot trocha predvídateľný, ale aj tak som mal husiu kožu, temná atmosféra, zatiahlo ma to do deja a som zvedavý, čo bude z tých všetkých načatých vecí čo nám prezradili. Pilotný diel by som hodnotil na takých 80-85%.
Takže do konca trilógie mi stačí dočítať "Epilóg", a zaujímal som sa aj o pozadie trilógie, skúsim sa vyjadriť.
Del Toro písal knihu primárne ako scenár a kniha tak aj vyzerá. To znamená, zďaleka to nie je žiadna pecka a je to skôr podpriemerná kniha, akurát upírov konečne opäť zaradila na správne miesto - t.j. žiadny sladučký Twilight, ale poriadne krvilačné monštrá.
To je tak asi všetko, kniha je plná logických chýb, ktoré si všimnete aj pri úplne povrchnom čítaní...
a) upíria krv je biela, bez špeciálnych vlastností, v druhej časti trilógie má odrazu liečivé účinky, v tretej je žieravá ako votrelecká..
b) vampirizmus ako nákaza, choroba prenášaná parazitmi dáva v prvej časti príbehu pomerne reálny základ, neskôr twist a sú to samé sračky s archanjelmi...
c) vampíri zo začiatku pôsobia ako krvilačný predátori ovládaný pudmi - proste zvery, ku koncu konajú viac-menej inteligentne (napr. riadia auto, vykonávajú SBS činnosť) myslím, že aj v seriály už začali nezrovnalosti, niektorí útočia hneď po premene, iný ešte komunikujú..
d) krvné červy sú takmer nepozorovateľné voľným okom, neskôr sú zrejme ako dážďovky, lebo si ich povyťahujete aj prstami takže v seriály ich urobili schopne od začiatku
e) keď sa jedná o bezvýznamnú postavu, tak sú vampíri uber-šelmy, s veľkou silou, rýchlosťou a inými schopnosťami, pokiaľ sa jedná o hlavných hrdinov - epidemiológa, deratizéra a staručkého profesora tak sú zo dňa na deň schopný poradiť si aj s nejakou tou presilou, čo vyznieva smiešne najmä pri profesorovi, ktorý má problémy so srdcom, artritídu, napriek tomu švihá mečom a behá po meste ako ... tak spravili ho ešte celkom zdravého
Neskôr Toro hádže prostredie, podľa toho, čo sa mu hodí...
To všetko samozrejme neznamená, že z toho nebude dobrý seriál, keďže Toro knihy písal práve s týmto zámerom.
EDIT: Pozrel som pilot.
Del Toro písal knihu primárne ako scenár a kniha tak aj vyzerá. To znamená, zďaleka to nie je žiadna pecka a je to skôr podpriemerná kniha, akurát upírov konečne opäť zaradila na správne miesto - t.j. žiadny sladučký Twilight, ale poriadne krvilačné monštrá.
To je tak asi všetko, kniha je plná logických chýb, ktoré si všimnete aj pri úplne povrchnom čítaní...
a) upíria krv je biela, bez špeciálnych vlastností, v druhej časti trilógie má odrazu liečivé účinky, v tretej je žieravá ako votrelecká..
b) vampirizmus ako nákaza, choroba prenášaná parazitmi dáva v prvej časti príbehu pomerne reálny základ, neskôr twist a sú to samé sračky s archanjelmi...
c) vampíri zo začiatku pôsobia ako krvilačný predátori ovládaný pudmi - proste zvery, ku koncu konajú viac-menej inteligentne (napr. riadia auto, vykonávajú SBS činnosť) myslím, že aj v seriály už začali nezrovnalosti, niektorí útočia hneď po premene, iný ešte komunikujú..
d) krvné červy sú takmer nepozorovateľné voľným okom, neskôr sú zrejme ako dážďovky, lebo si ich povyťahujete aj prstami takže v seriály ich urobili schopne od začiatku
e) keď sa jedná o bezvýznamnú postavu, tak sú vampíri uber-šelmy, s veľkou silou, rýchlosťou a inými schopnosťami, pokiaľ sa jedná o hlavných hrdinov - epidemiológa, deratizéra a staručkého profesora tak sú zo dňa na deň schopný poradiť si aj s nejakou tou presilou, čo vyznieva smiešne najmä pri profesorovi, ktorý má problémy so srdcom, artritídu, napriek tomu švihá mečom a behá po meste ako ... tak spravili ho ešte celkom zdravého
Neskôr Toro hádže prostredie, podľa toho, čo sa mu hodí...
Spoiler
a) Zem je zdevastovaná atómovými hríbmi a slnko dokáže presvetliť Zem len na pár minút cez deň cez zvírený prach
b) upírska nákaza a svet ovládaný vampírmi
a do toho všetkého ľudia nevybočujú z bežnej rutiny - absolútne! Všetko je v pohode, chodia do práce, len niektorí sú v koncentračných táboroch a darúvajú krv...
b) upírska nákaza a svet ovládaný vampírmi
a do toho všetkého ľudia nevybočujú z bežnej rutiny - absolútne! Všetko je v pohode, chodia do práce, len niektorí sú v koncentračných táboroch a darúvajú krv...
To všetko samozrejme neznamená, že z toho nebude dobrý seriál, keďže Toro knihy písal práve s týmto zámerom.
EDIT: Pozrel som pilot.
Prvý diel nebol zlý, pár trošku gýčových momentov, ale ináč očakávam ďalší.
Druhý deň von. Pre mňa osobne sklamanie. Nazval by som druhú časť jedným slovom..nuda.. 
Po troch častiach zatial paráda, uvidíme ako to pôjde ďalej, dúfam že z toho nebude ďalší stereotypný nezmysel lebo to by bola škoda 
6.časť je vonku! wooooohoo!
Spoiler
Fajne sa to rozbieha, nakaza je uz von, "I have a new plan" .. fajne fajne 
-
Old Dirty Bastard
Guru
strašne sa to sračkuje tento seriál a potenciál tam určite bol 
zbytočné obkeci a filleri a nikam sa nehýbeme.
pochybujem, že vôbec spracujú druhú knihu a nie to ešte tretiu.
no uvidíme ako finále (posl. 3 epizódy)
btw, Master vyzerá total dementne, keď som ho 1krát videl odhaleného, tak som sa zasmial.. vôbec som si ho takto nepredstavoval, nevyzerá ako v knihe/komikse.
na druhú stranu, Mr. Quinlan vyzeral fantasticky.
zbytočné obkeci a filleri a nikam sa nehýbeme.
pochybujem, že vôbec spracujú druhú knihu a nie to ešte tretiu.
no uvidíme ako finále (posl. 3 epizódy)
btw, Master vyzerá total dementne, keď som ho 1krát videl odhaleného, tak som sa zasmial.. vôbec som si ho takto nepredstavoval, nevyzerá ako v knihe/komikse.
na druhú stranu, Mr. Quinlan vyzeral fantasticky.
-
qwerty-xyz
z mastera prislo smiesno aj mne, cakal osm top priseru, .... zatial pohoda, tie obkecavacky a podobne nebavia ani mna, akcia je ale pekna.
-
Old Dirty Bastard
Guru
haha, dnešná časť, nice touch.
http://en.wikipedia.org/wiki/Morley_(cigarette)
som ani nevedel, že sa to od čias X-Files použilo v iných programoch toľkokrát
//autoeditácia príspevku (25 Sep 2014, 16:20)
vraj už bola potvrdená aj druhá séria.
http://en.wikipedia.org/wiki/Morley_(cigarette)
som ani nevedel, že sa to od čias X-Files použilo v iných programoch toľkokrát
//autoeditácia príspevku (25 Sep 2014, 16:20)
vraj už bola potvrdená aj druhá séria.
-
Digital
Guru
Tak som dopozeral prvú sériu a mám zmiešané pocity. Zo začiatku namňa pôsobil seriál celkom seriózne, potom to rozbili tie "jednoduché" postavy. Hlavná postava doktorko Eph - dosť vtipný face, po pár častiach som ho nevedel brať vážne. Dedko Abraham mi príde tiež dosť odfláknutý, jednoduchý s tuctovými hláškamy. Mladý Zach mi trošku liezol na nervy tak isto ako mladý vo WD. Neviem prečo ale nebaví ma pozerať ani na Gusa - Mexičana, prehnaný VATO. Nora tak isto, komická postava. Ale dosť mínusov, Nemec - Eichorst perfektný, nechutný, sympaťák. Fet - Potkanolovič drsňák, bez citov, občas to preženú s drsnosťou ale v podstate dobrá postava, sympatický herec. Infikovaný spravený dosť strašidelno. Tých som im zožral aj s navijákom. Myslím, že celkom pozeratelná komédia / sci-fi / ?drama? , dávam 4/10 + 1bod za oči Ruty Gedmintas (Dutch) a za raketu Natalie Brown (Kelly).
// Zabudol som na Mastera, ktorý bol dosť napi... zlý bol.
// Zabudol som na Mastera, ktorý bol dosť napi... zlý bol.
Mne celý ten seriál prišiel úplne smiešny po tom ako som videl toho plastelinoveho Mastera 
prestal som to pozerat...zo zaciatku som tomu daval nadej, ale postupne to bolo horsie a horsie
-
aviceN
Guru
Ak ostali este nejaky fanusikovia, minuly tyzden vysla 1. cast 2. serie, vcera 2. cast. Just a reminder 
Pozeram to aj dalej, ale skor zo zotrvacnosti.
Ja sledujem tiež a celkom sa mi to páči. Odporúčam.