Havaria letu MH17 na Ukrajine

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Havaria letu MH17 na Ukrajine

Príspevok od používateľa Steju »

Na kryte podvozku je RC, zostrelené bolo 9M-MRD, ktoré tam malo RD :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Som o tom trochu pocital, niekde tam je vidiet cislo. Zostrelene bolo 9M-MRD, toto je 9M-MRC.
Dalsia moznost bola, ze jednoducho na letisko odfotil ine lietadlo a doticna osoba bola v lietadle.
A posledna, ze nebol v tom lietadle, a ked si pripiji na net, caka ho prekvapenie.
Steju
King
King

Re: Protest na Ukrajine

skuki napísal:Nechápem prečo UA riadiaca veža neodklonila lietadlo z bojovej oblasti a nechali ho letieť v zóne ktorá bola vyhlásená za bezletovú UA stranou. Tu si môžte pozrieť predchádzajúce lety. Ani jeden nešiel tak ako ten posledný: http://flightaware.com/live/flight/MAS1 ... /EHAM/WMKK
Inak toto je tiež výmysel, lietadlo letelo v normálnom (neuzavretom) priestore, a tento let viedol mierne odlišnou cestou údajne kvôli búrkam na zvyčajnej trase (som na mobile takže sa mi to nechce overovať)
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Áno súhlasím. Mýlil som sa. Prebral som to info z iného fóra, kde to takisto vyvrátili.
Solo_Kamen
King
King

Re: Protest na Ukrajine

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Steju napísal: Inak toto je tiež výmysel, lietadlo letelo v normálnom (neuzavretom) priestore, a tento let viedol mierne odlišnou cestou údajne kvôli búrkam na zvyčajnej trase (som na mobile takže sa mi to nechce overovať)
Tiež som si všimol, že oproti väčšine letov mal tento inú trasu ale nechcel som nejak moc konšpirovať. Tu je aj možnost, že to bola fakt blbá zhoda náhod+omyl na niektorej strane.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

skuki napísal:jackb ja nie som žiaden špekulant. To video s výpoveďou sem nedám alebo ho zmazali z youtube. A ohľadom ich výzbroje a výcviku sem opäť pridám tento článok: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =eAQGBafTB ,
.
Beries osobny blog zastancu samozvaneho donbaskeho statu za zdroj? To je rovanko na milu kedves ako Vyzierac a Hlina. Skus najst na Al Jazeere, potom sa porozpravame :) keby to chalan pisal, ze tam bol, boli by tam jeho laicke fotky, tam som tisko. (lebo ja tak pisem o Kosove) lenze takto je to na nic
A povedz mi aké neskutočne zložité zbraňové systémy tí separatisti používajú ;)
ved prave mi slo o BUK, ako pises nizsie. Ance, stihacky a vrtulniky daju dole Iglami (ako tiez pises), alebo snad aj RPGckami
A k tomu lietadlu. To, že majú separatisti protilietadlový systém BUK ( http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=sk ) sa len špekuluje. Nebol ešte ani raz videný v kolóne separatistov. Rovnako žiaden vojak separatistov s ním nebol odfotený. Takisto nebol nikdy predtým použitý aj keď UA armáda zhadzovala vojakom zásoby. Ak separatisti niečo zostrelili bolo to s Iglami alebo niečím podobným. A kebyho zostrelil ten BUK tak trosky a telá by boli roztrúsené všade a nie na jednej kope ako je vidno na tomto videu:
no ale ak ho nemaju, a na tweeteri mali tri tyzdne podvrh, tak ho potom dali dole len Rusi. a to by bolo este horsie...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

K systemu BUK sa teraz na smecku vyjadril general Vojtek. Tvrdi, ze ak by bol takyto system pouzity, zostali by po raketach na oblohe jasne stopy trajektorie letu takejto rakety.

http://tv.sme.sk/v/30406/general-vojtek ... ml?ref=trz
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Nakoľko je dôverihodné neviem...no každopádne je tu odfotený odpaľovací sytém BUK tesne pre haváriou.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -MH17.html
jackb
Redeemer
Redeemer

butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

jackb napísal: ale oni tocili na juh, nie na sever ako pise tvoj zdroj... takze asi tolko.
a tema o lietadle je vo Volnej diskusii, kde ju GothaR presunul dnes rano http://www.hojko.com/havaria-letu-mh17- ... 88712.html
ok tak tu pokracujeme,
neviem ci mas krive okuliare, ale poriadne si pozri tu mapku
jackb
Redeemer
Redeemer

aha, tych 100km nad strednym Polskom kedy leteli na vychod. stale nie na sever ako pise Hlina :smt006

//autoeditácia príspevku (18 Júl 2014, 20:57)
Prílohy
balistika_A_letectvo.jpg
Steju
King
King

Hlavné je, že to nebol žiadny neobvyklý manéver, takže to vôbec nemá zmysel riešiť. Mimochodom v tom čase sa v rovnakom priestore (bližšie ako 30km) nachádzalo viacero dopravných lietadiel, takže stačila minúta hore dole a skočiť mohlo úplne iné lietadlo...

Jackb: hehe, obrázok trefný
butthead
Darca
Darca

jackb napísal:aha, tych 100km nad strednym Polskom kedy leteli na vychod. stale nie na sever ako pise Hlina :smt006
este raz a uz to nebudem opakovat, nauc sa citat, radsej ti to zvyraznim "manéver, ktorým sa stočil viac na sever a smeroval priamo nad Donbass." mozno to autor mohol inak interpretovat, ale asi to mal menej chapavim nakreslit na obrazok, podstate by si mal pravdu vtedy, ak by k tomu nenapisal "smeroval priamo nad Donbass", cize na sever par kilometrov a opat zatocil trosku na juh na donbass, takze akurat si sa trochu strapnil

ta kresba je uplne mimo, clanok obsahuje plno nezodpovedanych otaznikov :arrow: pre tych, ktori nevedia o co sa jedna http://www.zemavek.sk/articles/view/ota ... -letu-mh17
jackb
Redeemer
Redeemer

lenze nad Polskom netocil na sever!!!

pozri si obrazok z vlastneho linku na FlightAware

nad Polsko vstupil na kurze "East by South" (100°). niekde v strede Polska tocil na "East by North" (80°) aby sa o asi 100km tocil na "East-SouthEast" (110°)

tocit o viac ako 90°, teda na sever na 100km pri rychlosti 905-950km/h a spat tak sa cestujuci kapitanovi vrucne podakuju
Prílohy
kurz_mh17.PNG
duhovy_kompas.png
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

jackb povedz mi co by mohol mat z toho Putin? Komu (by) to prospelo? Ja som zo zaciatku myslel, ze povstalci to asi fakt pokaslali a zostrelili nieco co nechceli. Lenze ono to zacina vyzerat tak, ze UA mala dobre dovody nieco take spravit. Rusko je momentalne vykreslene ako stat podporujuci terorizmus a to samozrejme zapadu a UA vyhovuje. Je smiesne ako vsetky media informovali par minut po pade, ze ho zostrelili rebeli... To su ti novinari jasnovidci alebo nejaki supervysetrovatelia leteckych nehod?

//

A inak ak tu B777 zostrelili omylom rebeli, tak je tam velka spoluucast UA vlady a tiez ICAO, ze nedokazali zabezpecit bezpecnost letov nad ukrajinou.
butthead
Darca
Darca

pozri, zbytocne sa chytas za slovicka, stocit smerom nahor moze hoci aj o 1 stupen, a smer hore= smer sever, nasledne smer dole=juh, chapando ?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

inak teraz aj suhlasim so zrusenim diskusii na SME. Tolko odbornikov co by sa tam urcite vyrojilo a ich teorii. HAARP, pripadne USA tam poslali to lietadlo naschval, sami ho zostrelili, naschval zabili tych odbornikov na AIDS aby neprisli na to ako sa lieci!...a podobne perly mi rozhodne nebudu chybat :lol:
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

jackb napísal:Beries osobny blog zastancu samozvaneho donbaskeho statu za zdroj? To je rovanko na milu kedves ako Vyzierac a Hlina. Skus najst na Al Jazeere, potom sa porozpravame :) keby to chalan pisal, ze tam bol, boli by tam jeho laicke fotky, tam som tisko. (lebo ja tak pisem o Kosove) lenze takto je to na nic
Čítal si ten článok? Pozeral si to video? Tá udalosť sa stala v priamom prenose na Ukrajinskej televíznej stanici. Ten bloger už len prekladal čo sa tam dialo. Nič si tam nevymyslel. V téme Protest na Ukrajine som dal video z bojovej akcie separatistov. Vyzerajú tam ako profesionálni vojaci?

A akože BUK UA armáda nemá, že to mohli byť iba separatisti alebo Rusko? Práve, že UA armáda ho má a samozrejme má aj k tomu vycvičený personál keďže BUK majú vo výzbroji. A to že to mali na twitteri neznamená, že ho aj vedeli ovládať, poprípade to môže byť hocijaká fotka z inej doby len aby vzbudili strach u UA armády ;) Ja nevytváram závery. Mohli to byť Ukrajinci ( čo sa im už mimochodom raz podarilo dať dole civilné lietadlo ) alebo separatisti. Neviem načo by Rusi v tomto prípade zasiahli. Pre nich z toho nevyplývajú žiadne pozitíva. Z tvojich príspevkov mám dojem, že ty už máš v tomto jasno ;)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Vsak nechceli zostrelit to ukrajinske lietadlo? To by mali pozitivum.
Napísať odpoveď