Smite (Hi-Rez Studios)

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Natrezim
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Smite (Hi-Rez Studios)

Príspevok od používateľa Natrezim »

Zdravím,

Včera som našiel túto MOBA hru na nete. Líši sa od ostatných už len pohľadom. Pripomína mi to viacej MMO arénu alebo battleground.
(Prosím, nehádajme sa tu kvôli MOBA žánru, dôležité je, že všetci chápu čo tým myslím :) )

http://www.hirezstudios.com/smite

So spoločnosťou nemám žiadne skúsenosti a prvý krát o nej počujem. Chcem sa opýtať, Hojkáči, či niekto túto hru hrávate, že by ste mi vedeli dať nejaké info z prvej ruky.
Videí som si pozrel už dosť ale radšej by som počul, takú nejakú recenziu od hráča. (Také ako píšu na Steame hráči) Hlavne nejaké zápory ak ste spozorovali.

A zároveň aspoň ukazujem hru ostatným, nech tiež vyskúšajú :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Smite (Hi-Rez Studios)

Príspevok od používateľa Michaelo »

Čakal som kedy niekto založí na túto hru tému, nejako som sa na to chystal ja, že napíšem trochu dlhší článok, no nikdy som sa k tomu nedokopal :D
Hrám od Bety a veľmi sa mi páči (omnoho viac ako Dota či LoL).

Hra je super, nový boh pribudne každé 2 týždne, každý týždeň je nový patch. Momentálne sa tam nájde pár bugov, no nijako veľmi neovplyvňujú hru.
Hra nie je Pay2Win, keďže platíte jedine za prémiové skiny (sú aj obyčajné za in game menu) a voice packy + zmenu mena v hre.
Všetky základné útoky v hre sú skill shoty a celkovo pohľad tretej osoby tomu pridal viac na akčnosti ako majú ostatné hry.

Taktiež pridám pár linkov, ktoré rozhodne nesmiete minúť:
http://www.smitefire.com - web s buildami (fakt super, dosť ich používam z tade)
- on-line stream bežných hráčov a zamestnancov Hi-Rez (viac orientované na zábavu), hrajú takmer 24/7 (sobotu a nedeľu sú taktiež turnaje) a taktiež každú utorok o 22:00 tam ohlasujú nový patch a zmeny v ňom
- on-line stream TOP hráčov ligy v Smite.
- Random momenty zo Smitu
- Top 5 hier za týždeň v Smite (v oboch je dobre vidno ako sa hra za ten čas od Closed bety zmenila)

Ak by niekto chcel zahrať, meno v hre: MiChAeLoKGB
Jacobs322
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jacobs322 »

Tiež si občas zahrám. Je to super, zobrali tento žáner z úplne inej strany :P
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

Hrdinov mas od zaciatku vsetkych dostupnych? alebo je to grindfest a musis si ich kupovat za ingame prachy?
pepo191992
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepo191992 »

nie iba par a kazdy tyzden sa hrdinovia menia no vlastne bohovia lebo ta hra je o realnych bohoch :d ..zbieras favor to su akokeby goldy a zato si odomykas dalsych hero (bohov :D
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Hru som skúsil. Zatiaľ ma oslovila. Určite je to pekné vybočenie zo zabehnutých koľají po HoNku.
Croven - Bohov si musíš kupovať, ale myslím, že to nie je také strašné. Určite si nekúpiš do mesiaca všetkých ale vyzerá, že to pôjde rýchlo. Najdrahšieho čo som videl stál asi 5000 fp (fap ... favor point) :D
+ je tam možnosť za 23€ si kúpiť všetkých bohov. Ako starých tak aj všetkých čo do hry pribudnú. A to myslím, že nie je veľká suma, keď si vezmeš, že bežná hra stojí 50€. Do toho ale určite ešte nejdem.

Aby ste si mohli zahrať Normal Conquest mode (čo je klasika 5v5) musíte najprv prejsť tutorial, všetkých game módov. Nie, že by to zaručilo skill ale aspoň budete vedieť nakupovať a zorientujete sa v obchode. Toto sa mi páči, aspoň nemusíte hrať potom s niekým kto zisťuje, že klikaním myšou sa nepohybuje po mape.

No zatiaľ to vyzerá dobre, uvidíme čo povie čas. Určite odporúčam. Hlavne tým čo mali radi arény vo Wowku :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som si God pack kúpil ešte počas bety, hlavne mal byť beta exclusive alebo minimálne cena mala ísť hore, po skončení bety povedali, že ho ešte neodstránia ale cenu časom zvýšia, alebo ho odstránia.
Podľa mňa GodPack stojí za to, favor sa tak rýchlo nenahrabe. Ak hráš tak 10 hier denne, tak týždeň máš čo robiť aby si kúpil jeden skin (tie stoja ale 9500 favor).

Aby si mohol hrať nejaký mód malo by ti stačiť prejst len tutoriál daného módu.

Taktiež ak po prijatí zápasu v lobby odídeš, alebo pošas hry odídeš a do konca sa nevrátiš, tak ti to dropne GoodWill (dobrú vôľu :D) na 0% a máš ban (deserter) na 30 minút.
V normálnych módoch GoodWill nehrá rolu, ale v lige ju musíš mať na 100% aby si mohol hrať.

Taktiež, aby si mohol hrať ligu, musíš mať level 30 a minimálne 14 bohov na leveli 1 (pre joust je ich potreba 12).

Osobne sa mi toto riešenie páči.

//autoeditácia príspevku (28 Apr 2014, 19:57)
Ako pozerám, Sector (jo ja viem....) spravil recenziu s ktorou náhodou vcelku súhlasím.
http://www.sector.sk/recenzia/30254/smite.htm
Nedisciplinovaných hráčov tam síce nájdete, no ak hráte ligu, tak tam ich toľko naozaj nebude. Skôr by som veril tomu že im padol internet (mne sa to stalo pár krát).

Ak nechcete čítať recenziu, proste hru stiahnite a skúste, neoľutujete.
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Neviem čo autor recenzie myslel tými nedisciplinovanými hráčmi (ešte som si recenziu neprečítal), ale asi nikdy nehral Lolko, Dotu, Honko. V každej jednej online hre sú takýto hráči. Dať to ako zápor hry do recenzie...

Ale súhlasím s tým zmätočným menu :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To hej, takých hráčov nájdeš všade, preto s tým tiež nesúhlasím.

No ja som hral od Bety a to menu sa viac krát zmenilo a ten najnovší design sa mi veľmi nepáčil oproti staršiemu, ale po pravde, čim ďalej tým viac si myslím že je lepšie ako bolo staré, len sa v ňom treba trochu zorientovať. Staré bolo viac First time player friendly, ale tak po 15 minútach v hre to menu by nemalo byť zmätočné pre nikoho.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja som to hraval, no prestal som to hrat koli imba a par buggom, hlavne vtedy boli nejake serverside problemy. Ja som dostal aj ban ked padol server a pod, prehral som hru lebo padol server, trosku ma to nasralo jednoducho som nevedel odpustit BETA problemy.
Inak dobra idea, aj tie mody, itemy su trosku oproti ostatnym konkurentom na horsej urovni imho inak to hodnotim tak na 6/10, mali by viac zamakat :P
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nová patch až na budúci týždeň, tento nebude nič, no vraj to bude niečo veľké (nový mód). úfam že opravia lagy pri 50 pingu.
http://smiteportal.cz/forum/viewtopic.php?f=1&t=1074
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Som zvedavý na ten Siege mód. Zatiaľ ma bavia všetky, čo sa moc pri hrách tohoto typu nestáva :D Dneska som mal čas odohral, som asi 6 arén a 2 assaulty. Každý z nich má niečo do seba, aj keď assault je väčšinou taký, že komu sa podarí prvý push tak ten vyhrá.

Hru som hral v parte 5 kamošov, takže hra bola príjemná. Zatiaľ sa tým len bavíme takže hráme len tak, bez nejakej extra taktiky a väčšinou aj bez supporta :D Zatiaľ veľmi pozitívne hodnotím.
Lagy, aspoň u mňa, som si nevšimol. Ani nikto zo známych sa nesťažoval.

A veľké plus pre mňa, konečne sa začínam orientovať v shope :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

JJ ten shop prerobili tesne pred ukoncenim bety, tiez mi trvalo preorientovat sa na novy styl, ale novy je trochu lepsi, takto mas jedne topanky a z nich idu moznosti, inak si mal viacero po obchode. Takto je to trosku prehladnejsie.

A tie lagy ma viacero ludi. Ked hravam s Isis tak vidim jej gule lietat na 2x niekedy co je dost otravne ked nevies ktora je lag a ktora je normalna :D

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2014, 6:32)
K tomu novému Siege módu. Toto je jedna z postáv ktorá tam bude. Podľa mňa to nie je nový boh, ale možno niečo ako máysky titán alebo veža (lukostrelci na vrchu).

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2014, 21:12)
Za pár minút začína Live stream s ukážkou nového Siege módu:
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

dik za tip... je to konecne hra ktora ma chytila.

este som nemal trolov teame tak som celkom vysmiaty.
- este by som povedal ze netreba sa dat odradit akou si neprehladnostou menu, tutorialov, ked si clovek zvykne ide to :)

co je super napr oproti LOL je moznost nastavenia si castu na konkretny spell.

ak chcete pridajte si ma Tharzulk, hram sem tam ked sa najde cas.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Recenzia od RE-Play:

Bacha, Ten camera lock v Smite sa DA VYPNUT! Kedysi to bolo odomknute, potom to dali ako moznost do menu a default to zamkli.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Co vravite na novy Curse Voice v Smite? Zatial som v EU nenarazil na vela ludi, ktori by ho pouzivali, v US to je vraj uplne novy zazitok z hry.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pouzil som ho len 2x. Raz mi vobec nesiel koli DX :D a druhy krat ho mal len jeden z nas ho teamu (nejaky chalan z Egypta).
Dalo sa s nim celkom dobre pokecat a slusna psolupraca, no osobne nerad kecam/pocuvam niekoho uplne neznameho.
No ma to velku vyhodu ak hras s kamaratmi. nepotrebujes ziaden TS3 atd.
Napísať odpoveď