Porblem s internetom

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Zookee
Expert
Expert

Porblem s internetom

Príspevok od používateľa Zookee »

Dobry den potreboval by som poradit co sa tyka internetu.

Co sa tyka prace byvam u babky na dedine kde je zavedeny T-com. Spociatku som tam bol na wifine ktora obcas vypadla bola odomna vzdialena jednu stenu, ale nebral som to nejak vaze . Natiahol som si kabel , lenze problem je v tom ze ked napr zahrmi alebo prsi tak internet vypadava , co sa tyka som napojeny na tu ciernu skrinku ktoru dava t-com ..Niesom si presne isty ci je to router , ale da sa k tomu router napojit co sa tyka internetu je tam len 5Mb , neviem ci je tam mozna optika , ale nato nezalezi ten internet aj nevypadne je v pohode som spokojny ...moc nestahujem.

Zaujimalo by ma ci je chyba u mna , alebo mam skusit zavolat providerovi a popytat sa kde je problem .

Mozne je problem u mna naozaj netusim mozno to tak uz ma t-com spravene ze lepsie to nebude , ale budem rad za pripadne kazdu radu :)
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Porblem s internetom

Príspevok od používateľa typek61 »

ver mi, ze lepsie to nebude na tej posahanej linke od telekomu.ja som mal toto iste,same vypadky :? potom znizili rychlost na 2 :mrgreen: teraz som si zriadil net od ineho provideru a pohoda.hrmi,blesku padaju a nic.internet fici ako sa patri :wink: vela stastia a trpezlivosti :?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Problémy zvykne robiť splitter ,ak je zapojený.Pozri či pri výpadku svieti alebo bliká led ADSL.
Zookee
Expert
Expert

Dakujem vam za odpoved.

No praveze ja mam s telekomom velmi dobre skusenosti ..nikdy som sa nestazoval.

Splitter je presne co prosim ta pekne ?

Ak by robil problemy da sa to nejako riesit ? :)
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Nevieš napísať do uja googla splitter.
https://www.google.sk/search?q=splitter ... B300%3B300
Zookee
Expert
Expert

Viem :) ale to som zatial nenasiel :D Kde to maju ulozene ...ak by s tym bol problem ako postupovat potom ?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak ide kábel z prípojky priamo do modemu ,tak to zrejme nemáš zapojené.Aký máš modem?Bliká alebo svieti pri výpadku LED ADSL.
Zookee
Expert
Expert

Ahoj diki za odpoved.

Vec sa ma takto konecne som nasiel to co maju doma a je to toto

https://www.telekom.sk/katalog-zariaden ... 41r#detail

Normalne som natiahol kabel zo svojho ntb do tohto.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Mňa zaujíma skôr opačna strana.Ako je zapojený router na linku od telekom.Nikekedy stačí nahodiť novší firmware na router.https://www.telekom.sk/osobne/pomoc-a-p ... dsl-2641r/
Zookee
Expert
Expert

No je tam aj splitter akurat ze ma tam telefon a dsl , ale ziadne diody tam niesu asi starsi tip.

No pocitam ze to asi zapajali pani z t-comu.

Inak keby nakuknem do toho routra pozriem sa co tam je nastavene ?

Ospravedlnujem sa za svoju neschopnost , ale taketo veci riesim 1x nikdy som s tym nemal problem

Edit" Pozeral som sa do nastaveni routra , je tam nastavena bezdrotova siet , ale neviem ako to spravit tak aby som nebol na wifine , ale normalne cez kabel ..lebo ako som pisal kabel mam natiahnuty, ale ci to nejako pomohlo. Naozaj netusim... mam pocit akoby som bol stale na wifine
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Veď tá dioda ADSL je na modeme D-Link.Dole v pravo na hlavnej lište zobrazuje tip pripojenia.Väčšinou PC uprednostní kábel aj keď je pripojené súčastne aj wifi.Pri pripojení cez kábel sa zobrazí ikonka monitor.
Zookee
Expert
Expert

Ano to vsetko sedi , ale vravim zacne burka a vypadne ..je mozne ze je to asi dostupnostou internetu , alebo netusim ci to moze byt nejaka zavada u mna popripade zle nastavenie routra.

Mal by som sa skusit ist opytat do telekomu ?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako som už spomínal,treba sledovať kontrolu ADSL.Ak beriem to že router je v poriadku,tak ak led ADSL bliká je problém smerom von k poskytovateľovi.Najskôr treba skontrolovať verziu firmware v routri,ak je staršia sko T-Com ponúka ,tak treba aktualizovať.Ak to nepomôže ,tak treba skúsiť aj iný splitter.Tam zvykne blbnúť kondenzátor a ten prerušuje spojenie.Prípadne skúsiť iný modem s ADSL.Zrejme to sám nemáš ako vyskúšať ,tak zavolaj a reklamuj spojenie.
Zookee
Expert
Expert

Ked to zase vypadne pojdem pozriet tu kontrolku ...a dam vediet :)

//autoeditácia príspevku (21 Júl 2014, 20:44)
Tak dnes burka a dazd..Co sa tyka internetu len to trosku lagovalo a bolo to spomalene..

Aktualne prsi jak blazen internet ide v pohode ..Dioda dsl svieti dioda na internet blikala v intervaloch cca kazdu sekundu az dve.

Pripojenie mojho pc nato je tam tiez diodka ..to preblikava. :)
Napísať odpoveď