dnes ma napadla taká zaujímavá vecička...poznáme to...máme klávesnice/myšky, ktoré majú nejaké extra tlačidlá, teda nejaké nadštandardné, takže napríklad sa pozrime tu: máme tu zaujímavé extra klávesy označované ako M1-M8, ktoré sú rovnako ako rôzne G1-G5/G6 (väčšinou vedľa hlavnej klávesovej časti) extra klávesy, ktoré nie sú defaultne pokryté a teda, či vo windowse, či pri hre ich stláčanie nevyvolá žiadnu reakciu
tu prichádza na scénu driver/soft od výrobcu, kde máme možnosť pridať im funkcie - mediálne funkcie, nejaké systémové funkcie, skratky,...no čo nás zaujíma je priradenie týmto extra klávesám inú klávesu - teda napríklad M1-M3 (pod medzerníkom) nabindujeme ako 1,2,3 z numerickej klávesnice a takto, ak ich chceme využiť v hrách, tak ich stláčanie je to isté, akoby sme stláčali priradenú klávesu
toto nie je nič nové a všetci to poznáme...no čo by som chcel docieliť ja ? dať im priamo v registry kláves a znakov vo windowse extra znak...t.j. žiadny nutný software a priradzovanie existujúcej klávesy, no vytvorenie novej klávesy, ktorú windows naučíme a bude to brať ako osobitnú klávesu
je to užitočné ? pre väčšinu ľudí nie - no pre mňa v tejto situácii áno - mám danú gamdias hermes, kde máme nejaké extra tlačidlá, no pridá sa k tomu myška Logitech G600, ktorá ako môžte vidieť...má tak trošku mnoho mnoho tlačidiel a teraz skúste nabindovať tých 12 tlačidiel na myške, tilt na koliesku, tlačidlo pod prsteníkom a niektoré z extra kláves z klávesnice a dostaneme koľko...20 kláves, ktoré musíme nabindovať ? fujky...
neviete niekto, či je možné takto vytvoriť priamo vo windowse kódy pre tieto klávesy ? dúfam, že je jasné, čo chcem docieliť