caute mam doma modem cisco 2100 v ktorom je zapojena pripojka internetu cez koaxial
Tento modem mam dalej prepojeny s routerom TP-Link TL-WR1043ND v2 cez LAN kabel (cat6)
V routery (TP-Link) mam potom zapojene vsetky PC ktore su s routerom prepojene tiez cez LAN kable (cat6)
Niekde som cital a mam to odskusane aj v praxi ze ked je v ramci LAN siete zapojeny nejaky aktivny sietovy prvok (cize PC, NTB, router, modem) v ktorom nie je gigabitova sietovka, tak rychlost celej siete sa prisposobi tomu najpomalsiemu aktivnemu sietovemu prvku.
Preto som do routera TP-Link) zapojil len tie PC ktore maju gigabitovu sietovku ale rychlost siete je aj tak nizka (cca 6MB/s).
Najskor mi napadlo, ze to moze byt tym ze prave modem (Cisco) asi nema 1Gbit LAN port, ale len 100Mbit port a prave preto moze spomalovat celu siet kedze je prepojeny s routerom, ktory ma vsetky LAN porty 1Gbit.
Potom som si ale uvedomil ze pri predchadzajucom nete som ako modem pouzival D-Link DSL-2641R a ten tiez nema gigabitove LAN porty a bol pripojeny k rovnakemu routeru a rychlost siete bola gigabitova (bol som limitovany rychlostou disku ale nie siete)
Preto sa Vas chcem teda spytat v com moze byt riesenie ked v popisovanej situacii mam v ramci LAN siete prenosovu rychlost len cca 6MB/s?
Nefunguje gigabitova siet
Re: Nefunguje gigabitova siet
Ked si mal DSLkovy modem tak LANka na routery (tp-link) ficala Gbit. DSL si vymenil za antenu a na tom istom routery ti uz nejde Gbit. Chapem to spravne? Lebo ak hej, tak to moc logiku nedava. Nieje dovod aby modem vo WAN routra ovplivnoval LANku.
chyba bude pravdepodobne v kably takze si zabezpecim novy a potom to vyskusam
Este sa chcem spytat: Rozmyslal som ze aj do tych PC v ktorych nemam 1Gbit sietovku by som kupil novu sietovku, ale nechcem kupovat internu pretoze by som musel vsetky PC otvarat a sietovky menit a to sa mi moc nechce a navyse niektore z tych PC su uz starsie.
Preto som uvazoval nad niecim takym ako externa USB 2.0 sietovka. Videl som ich viac ale napriklad tu je jedna: http://datacomp.sk/premiumcord-konverto ... 62245.html
ale rozmyslam ako podobny produkt moze fungovat kedze rychlost samotneho USB 2.0 radica je len 480Mbit/s preto nechapem ako tento radic moze cez takuto "redukciu" poskytnut rychlost 1Gbit.
Viete mi poradit?
Este sa chcem spytat: Rozmyslal som ze aj do tych PC v ktorych nemam 1Gbit sietovku by som kupil novu sietovku, ale nechcem kupovat internu pretoze by som musel vsetky PC otvarat a sietovky menit a to sa mi moc nechce a navyse niektore z tych PC su uz starsie.
Preto som uvazoval nad niecim takym ako externa USB 2.0 sietovka. Videl som ich viac ale napriklad tu je jedna: http://datacomp.sk/premiumcord-konverto ... 62245.html
ale rozmyslam ako podobny produkt moze fungovat kedze rychlost samotneho USB 2.0 radica je len 480Mbit/s preto nechapem ako tento radic moze cez takuto "redukciu" poskytnut rychlost 1Gbit.
Viete mi poradit?
480Mbit/s je teoreticka, prakticky to ide kusok nad polovicu cize ani zdaleka to nebude 1Gbit. Toto riesenie je sprostost na n-tu. Rozobrat PC, vlozit sietovku, zlozit PC je robota na 10 min max.
ok ja som sa len zo zaujimavosti pytal na tu USB sietovku kedze USB radic neposkytuje 1Gbit rychlost ale zaujimave je ze ak tie produkty nefunguju (je to preukazatelne technicky nemozne) tak ako je mozne ze je dovolene to predavat resp. vyrabat a deklarovat rychlost ktora nie je ani teoreticky mozna. Keby to bolo aspon teoreticky mozne (ako napr. pri rychlostiach USB) tak by som pochopil ze to uvadzaju ale ked to nie je mozne ani teoreticky tak to nechapem
-
Weblink
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Na aku dlhu vzdialenost tahas kable?