Bolest kolena pri bicyklovani

O športe...
dunno
Star
Star

Bolest kolena pri bicyklovani

Príspevok od používateľa dunno »

Servus. Ked sa bicyklujem a hlavne ked slapem kopce tak ma boli koleno. Pritom som cital, ze vraj bicyklovanie je dobre na kolena. Cim to moze byt sposobene ?
tuti
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Bolest kolena pri bicyklovani

Príspevok od používateľa tuti »

tipujem ze zle nastavene sedadlo...alebo potom by som skusil poradit ze davat si lahsie prevody ;)
dunno
Star
Star

ta snazil som sa nastavit si sedadlo tak ako som sa docital, ze ked je pedal dolu tak noha ma byt len mierne pokrcena, no neviem ci to mam spravne, tazko povedat.

Co sa tyka prevodov, tak to by mohlo byt, zvykol som totiz chodievat na tazsich.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak ked mas sedadlo ok tak uz len najst idealne prevody, slapat mas tak, ze nemas citit ze slapes, nemas vyvijat namahu, nohy maju ist same do slapania, resp. neviem ako inak to napisat
dunno
Star
Star

No len ja chodim vela do kopcov, kedze byvam v takej kopcovitej oblasti, takze casto musim slapat do strmeho kopca .. to je teda zle na kolena ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie je to zle ale musis si najst idealny prevod, to ti neporadi nikto lebo kazdy ma ine nohy a inu kondicku, musis viac slapat do pedalov ako slapes, t.z. lahsi prevod
dunno
Star
Star

ok, skusim to teda takym stylom, ze budem viac slapat na lahsom prevode a nie menej na tazsom, ze co to spravi

//autoeditácia príspevku (21 Júl 2014, 11:02)
este jedna vec k tomu nastaveniu sedadla ... ked mam bicykel rovno, mam dotiahnut nohami na zem ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Špičkami by si sa mal dotknúť, avšak dôležitejšie je to mierne pokrčené koleno, keď je pedál úplne v dolnej polohe, pričom os pedálu a tvoje koleno by malo byť v jednej osy kolmej na zem.. a a vtedy by si tiež mal mať úplne vystretú nohu, keď dáš pätu na pedál.

A ešte ak sedíš, osku predného kolesa by Ti mali zakrývať riadidlá bicykla.. aspoň niekedy to tak bolo, teraz sú rôzne geometrie, možno to už nebude platiť.. hehe!
dunno
Star
Star

No včera som prešiel 40km a z toho polovica bolo mierne stúpanie a koleno ma nebolelo. Tak hádam to nezakríknem keď poviem, že mi to zvýšenie sedadla pomohlo. Akurát, že je hrozne tvrdé, strašne ma bolel na ňom zadok.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ci mas dociahnut nohou na zem alebo nie je otazne, kedze mas rozne velkosti kolies a urcite je rozdiel medzi 26 palcovymi a 29 palcovymi kolesami. Ked mas nohu na pedali, tak ako uz bolo spomenute, mala by byt mierne pokrcena. Ak tak, skus dat sedlo o centi vyssie, pripadne centi alebo aj dva nizsie, uvidis, ze co to spravi. Sedlo na bicykel ma byt tvrde, teda aspon na cestnych bicykloch s tym, ze sa jazdi v nohaviciach s gelovou vlozkou. Prave na tvrdom sedle neboli zadok. Na MTB su asi o nieco maksie sedla, kedze tam je tych pohybov po sedle daleko viac v terene, nez na cestnom bicykli na rovnej asfaltke.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dunno napísal:Servus. Ked sa bicyklujem a hlavne ked slapem kopce tak ma boli koleno. Pritom som cital, ze vraj bicyklovanie je dobre na kolena. Cim to moze byt sposobene ?
-prve priznaky staroby :D :)
skus pripravky na klby,mne to pomohlo,mal som rovnaky problem
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

skus si pohladat viac o "Iliotibial Band Syndrome"

existuju aj nejake strecingove cvicenia, ktore by pripadne mohli pomoct:
peter211
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa peter211 »

vyskúšaj želatínové cukríky, tie sú vraj lepšie na kĺby ako prípravky z lekárne ;-)
no keďže sa nemôžeš vyhnúť kopcom, nájdi si tú správnu polohu na sedenie, nastav si pre seba ideálny prevod a kolená zaťažuj rovomerne, radšej choď na bike 5x do týždňa na pol hoďku ako raz do týždňa na 5 hodín :D
opi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa opi »

caute no mna akurat zacalo pobolievat klb v kolone tak neviem co teraz.. mozno ze to je aj z toho pocka :?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

A co chces od nas, ci len si sa postazoval? Z tvojho popisu ti zial nikto nepomoze a ani neporadi.
Napísať odpoveď