Sklokermaciká vs. indukčná varná doska
Sklokermaciká vs. indukčná varná doska
Aký je medzi nimi rozdiel? V byte mám 220V, 380V nemám ani nebudem zapajáť, ktorá sa mi viac oplatí?
Keramické sú lacnejšie, indukčné je vrchol technológie ale nevyužijem to na 220 naplno. Keramika pôjde na 220V na plno?
Keramické sú lacnejšie, indukčné je vrchol technológie ale nevyužijem to na 220 naplno. Keramika pôjde na 220V na plno?
Re: Sklokermaciká vs. indukčná varná doska
Ked to slahnes na jednu fazu tak si obmedzeny v pocte zapnutych kruhov. To plati u oboch typoch dosky. Vykon samotneho kruhu to ale neovplyvni.
Netreba náhodou na indukčné aj špeciálne hrnce?
Samozrejme.
Az tak specialne nie su. Snad vsetky aktualne predavane sa daju pouzit na vsetky typy sporakov. Este k napatiu. Pri 220 budes moct pouzit najvyssi stupen len na 1-2 platniach zaroven. Co nie je problem.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Najlepsi je ajtak plyn, ak mozes. Ohen je ohen.
-
Stoporko
VIP
Fabo - až na to, že varenie na plyne nie je až tak zdravé
A hlavne to umyvanie...
-
pryja
Darca
Varenie na indukcii je super, mozem potvrdit. Hlavne, ked nieco vykypi, tak sa to len poutiera, netreba nic drhnut alebo skrabat. A voda zovrie bleskovo. Ja, odchovana na plyne
, som si dlho nevedela zvyknut na elektricke sporaky a v Nemecku sa plyn vobec nepouziva, len na kurenie.
Nechcem tresnúť sprostosť, ale babka zistila, že indukčná platňa s niektorými jej hrncami nefunguje. Dostal som za úlohu zistiť prečo. Nemá tam net, takže ostala len metóda pokus-omyl. Ňou som zistil, že to funguje len s magnetickými hrncami
Ak sa mýlim, opravte ma.
áno, je to najjednoduchšia metóda ako vyskúšať, či hrniec pôjde. Ak reaguje na magnet, tak pôjde.
Som zvedavá, prerábam kuchyňu, už mi došla, ešte je nerozbalená. Dali mi k nej aj hrnce, ale chýba mi panvica.
Niektoré hrnce na nej vraj pískajú. Mali by fungovať aj staré-smaltované.
Tiež sme nikdy nemali plyn. sporák. Doteraz sa ho bojím.
Keramická pôjde na 220V v pohode. Už vyrábajú také indukcie, ktoré pôjdu aj na 220V.
Niektoré hrnce na nej vraj pískajú. Mali by fungovať aj staré-smaltované.
Tiež sme nikdy nemali plyn. sporák. Doteraz sa ho bojím.
Keramická pôjde na 220V v pohode. Už vyrábajú také indukcie, ktoré pôjdu aj na 220V.
Indukčná doska bzučí, to mi je jasné. Ale mám pocit, že sa stále zapína-vypína.
Vydáva zvuky ako bzzzzzzzzzzzzz-cuk-ticho-cuk-bzzzzzzzzzzzzz... a tak dokola v pravidelných intervaloch. Je to normálne alebo na reklamáciu?
Vydáva zvuky ako bzzzzzzzzzzzzz-cuk-ticho-cuk-bzzzzzzzzzzzzz... a tak dokola v pravidelných intervaloch. Je to normálne alebo na reklamáciu?
teraz som varil na indukcnej a tiez za vypinala a zapinala a porobila podobne zvuky ako si opisal, takze tipujem ze je to normalne
óóooooo ďakujem veľmi pekne za ukľudnenie
ono to funguje parádne, len ten pocit, že sa to vypína zapína... ale tak je to magnetická indukcia, tak predpokladám, že ako sa tam ten magnet točí tak indukuje v nejakom cykle 1-0-1-0-1... a čím vyšší stupeň zapnem tým rýchlejšie to robí, až to splynie do súvislého zvuku 
Veru, aj napr mikrovlnku mas tak. Priamy vykon nereguluje, leguluje len cetnostou zopinania.
presne, dalo sa to pozorovat aj na variacej sa vode, proste chvilku bubliny, potom tik tik, chvilku pauza a znova zacala vriet .. az ked som to dal naplno tak to bolo plynule 
Aj mne to robí - škrípe, je to divné.
A keď sa zníži/zvýši stupeň, hneď reaguje, super. Nie ako Sklo-keramic.
// škrípanie už nejako zmizlo.
Môže sa niečo dávať do toho šuflíka pod doskou? (žufanky a pod.) Keď to otvorím ide z neho trocha teplo a hučí.
A keď sa zníži/zvýši stupeň, hneď reaguje, super. Nie ako Sklo-keramic.
// škrípanie už nejako zmizlo.
Môže sa niečo dávať do toho šuflíka pod doskou? (žufanky a pod.) Keď to otvorím ide z neho trocha teplo a hučí.