ASUS A9Rp - samovoľné prepínanie medzi baterkou a AC input
ASUS A9Rp - samovoľné prepínanie medzi baterkou a AC input
Zdar, už dlhšie mám taký problém, že sa mi notebook samovoľne prepína z nabíjačky na baterku. Spočiatku sa to stávalo iba sem tam, teraz to už je veľký problém, niekedy sa dokonca nedá zapnúť. Musím vybrať baterku, dať ju dnu a tak sa zapne. Nejde zapnúť ani keď je len na nabíjačke. Keď na kabel pritlačím, akoby sa zopol obvod a začne nabíjať, keď to pustím tak prestane.
Niekde som čítal, že sa mohol uvoľniť spoj na konektore napájania v notebooku
Kde môže byť problém?
Niekde som čítal, že sa mohol uvoľniť spoj na konektore napájania v notebooku
Kde môže byť problém?
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: ASUS A9Rp - samovoľné prepínanie medzi baterkou a AC inp
cital si spravne .... daj to pozret niekomu kto sa do toho vyzna.. alebo ak si trufas tak si to pozri sam a staci to potom len preletovat
-
hrban
Addict
skúšal si inú nabíjačku ? možno je len kábel v nabíjačke pri konektore zlomený, nemusí to byť v laptope priamo.
@hrban..skúšal som, to isté
Zvykne sa odpáliť konektor na doske.Čim skôr to opravíš tým lepšie.Ak sa už zničí aj plošný spoj ,tak to bude väčší problém.Niekedy stačí iba znovu prepájkovať konektor k doske.
-
hrban
Addict
ee to bude ten káblik s konektorom čo som aj ja menil už raz, stojí to asi 3-8€ a stačí rozobrať Laptop, odpojiť koncovku a pripojiť nový.
mrknem sa na obrázky nech máš predstavu ako to vyzerá.
u mňa to bolo toto (a vačšina notebookov to má tak isto) je možné, že to bude takto ale tomu neverím (tam treba pájkovať)
mrknem sa na obrázky nech máš predstavu ako to vyzerá.
u mňa to bolo toto (a vačšina notebookov to má tak isto) je možné, že to bude takto ale tomu neverím (tam treba pájkovať)
Konektor som menil na nabíjačke aj ja.Nakoniec to dopadlo tak,že z NTB mi ide von asi 20cm káblik ,na ktorom je konektor pre nabíjačku.
-
hrban
Addict
njn u teba je to ten druhý prípad, takže treba pájkovať no ... 
každopádne tá koncovka stojí okolo pár centov až pár eur, (podľa toho kde kúpiš) a stačí si nájsť niekoho v okolí čo vie pájkovať a mal by to spraviť. len ten asus sa pi***** rozoberá
každopádne tá koncovka stojí okolo pár centov až pár eur, (podľa toho kde kúpiš) a stačí si nájsť niekoho v okolí čo vie pájkovať a mal by to spraviť. len ten asus sa pi***** rozoberá
Presne tak ,mal som konektor priamo na doske.Pripájkoval som ten káblik za konektor priamo na dosku a vyviedol von.Ináč by som musel vybrať celú dosku von a ako píšeš rozoberať Asus sa mi nechcelo a už tak NTB funguje asi 3 roky.Možno by som taký presný typ konektora na dosku ani nekúpil.
-
hrban
Addict
na ebay, alebo priamo z číny a pošta zadara 
zoženieš všetko. na ebay sa to predáva ale za 50 násobok ceny v číne, ja som svoj kúpil za niečo pod 1€
zoženieš všetko. na ebay sa to predáva ale za 50 násobok ceny v číne, ja som svoj kúpil za niečo pod 1€
okej, bol som dnes v servise..povedali mi, že tak 2000 czk, ked to je konektor alebo 4000, ked to je nejaky cip...ja ho dnes rozoberiem a pozriem sa, ci tam je ten kablik, alebo to je priamo na doske..btw kde sa da kupit ten kablik, okrem ebay?
-
hrban
Addict
práve už som to pozeral, nie je tam ten káblik s koncovkou, ale je to treba napájkovať na dosku. ale 80€ by som za napájkovanie jedného konektoru nedal