Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Kolega v praci kupil Swifta ked sa ozenil, do roka mali syna a doteraz hresi aky bol kok, ze kupil take mrnave auto. Do kufra mu podvozok od kocika vosiel len na stojaka, takze vsade kam chodil mu v zadnom okne trcali kolieska. Moj svagor ma Golfa VI a kolieska mu vojdu na lezato do kufra len ltt. Kamarat v Ceede detto. Do nasej Fabie ich dam len sikmo. Nehovoriac o tom, ze ked s dietatom niekam ides potrebujes dalsiu velku tasku s oblecenim, potravinami a hrackami. Este som nevidel kocik, z ktoreho vanicky sa da spravit autosedacka...Neraz som riesil tuto dilemu ked som viezol svagra alebo kamarata s dietatom a musel veci skladat do auta ako puzzle len aby vsetko voslo. Neraz som musel piate dvere doslova natlacit aby sa zavreli. Preto kombi alebo vacsi sedan, hodis to do kufra ako chces a nestaras sa ze mas spinave kolieska tak na to nemozes dat vanicku alebo ze na nakup musis ist bez nich a vyniest ich do bytu a na druhy den naspat...Clovek nepochopi kym nezazije 
Noooo sam mam sedan a napr nakladacia hrana je taka biedna a neviem preco, pod rodinnym autom si predstavujem take ze pod milacik ideme kupit do skrinu no a to auto tu skrinu musi odviest, ja som nadaval ked som si kupil tlaciaren a nemal som ju ako narvat do auta lebo na vysku som ju nevrazil do kufru, hoci kufor ako taky je dost priestornyNoobsz DJ napísal:Hegy čo sa ti nezdá na tom, že aj sedan môže byť rodinným autom? Ak má dostatočne veľký kufor a dosť miesta na zadných sedadlách, tak môže byť také auto aj rodinné.
vauxhall nenapísal si, čo konkrétne vyžaduješ od auta. Či má byť úplne nové, poprípade jazdené. Ak jazdené, ako staré by malo byť, počet kilometrov atď. Preto som vybral zopár, čo sa mne ako tak pozdávajú.
CITROEN C5 2.2 HDI toto sa mi pozdáva najviac zo všetkých.
FORD MONDEO ani tento Ford nie je na zahodenie.
OPEL VECTRA 1.9 CDTI
PEUGEOT 607 2.0 HDI
Vybrať sa dá, len potrebuješ vedieť, čo vôbec chceš.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Juicy: jasne ze svista nie, to je moc male
ja len, ze kupovat auto podla kocika mi pride jaksi... naopak. A sedanov s velkym kufrom nie je malo...
Hegy: Asi si ju bral nespravnym autom, mne fokus zhltol zatial vsetko, az som bol prekvapeny
Hegy: Asi si ju bral nespravnym autom, mne fokus zhltol zatial vsetko, az som bol prekvapeny
Paradoxne, do focusa (hatchback) by som to hodil lavou zadnou, pre tlaciaren som vsak bol s Mondeom s dojmom vsak vacsi kufor
skoncil som tupo stojjac pri kufri s tlaciarnou v rukach uvazujuc, ze co teraz 
-
Fabo
Hardcore addict
Ved hovorim ze si isiel s nespravnym autom, mal si ist fokusom 
-
Arkaz
Addict
Mozte mi prosim pozret po nejakom schopnom benzinovom fokuse? Rozpocet max 2200e. Musi byt benzin a preferujem hatchback. Momentalne slapem v adrspachu a nemam cas googlit vdaka 
Pri sedane je rozhodujuca nakladacia hrana, niektore sedany ju maju biedne malu, niektore tak velku, ze veko kufra spristupni polovicu batozinoveho priestoru. Ja som nastastie ten druhy pripad a nikdy som nemal problem cokolvek nalozit. ☺
-
Fabo
Hardcore addict
Inak teda... niekto by vedel poradit?
Fabo napísal:K teme: Mate niekto skusenosti s Volvami? Je to kde rozumne servisovat, daju sa zohnat diely? Konkretnejsie S60, ku koncu prvej generacie, pripadne keby vystrelila motyka, C70 zo zaciatku druhej generacie.
Zdravím, poraďte auto do max. 6000 €, nie staršie ako 2008/2009, ideálne najazdené do 100000km.
Ročne najazdené max. 15000 km, také mestské a okresné približovadlo, dlhé trasy možno 1-2x do roka.
Pozeral som po nejakých Fábiách a Astrách, no kľudne môže byť aj niečo iné, vôbec v tom nemám prehľad.
Len tak narýchlo:
http://www.autobazar.sk/5423314/skoda-f ... 8-1-4-16v/
http://www.autobazar.sk/5475656/skoda-octavia-combi/
http://www.autobazar.sk/5281729/opel-as ... 16v-enjoy/
Dik vopred za každú radu.
Ročne najazdené max. 15000 km, také mestské a okresné približovadlo, dlhé trasy možno 1-2x do roka.
Pozeral som po nejakých Fábiách a Astrách, no kľudne môže byť aj niečo iné, vôbec v tom nemám prehľad.
Len tak narýchlo:
http://www.autobazar.sk/5423314/skoda-f ... 8-1-4-16v/
http://www.autobazar.sk/5475656/skoda-octavia-combi/
http://www.autobazar.sk/5281729/opel-as ... 16v-enjoy/
Dik vopred za každú radu.
CITROEN C4 1.6 VTI CONFORT - benzín + plyn
OPEL CORSA 1.2 16V ENJOY
RENAULT CLIO 1.2 EXPRESSION
SEAT IBIZA 1.2I 12V REFERENCE
V tejto cene je toho na výber relatívne dosť. Záleží iba čisto na tebe, akú značku autá preferuješ, poprípade akú výbavu v aute mať chceš.
OPEL CORSA 1.2 16V ENJOY
RENAULT CLIO 1.2 EXPRESSION
SEAT IBIZA 1.2I 12V REFERENCE
V tejto cene je toho na výber relatívne dosť. Záleží iba čisto na tebe, akú značku autá preferuješ, poprípade akú výbavu v aute mať chceš.
Stará felícia umiera, tak hľadáme dôstojného nástupcu
Bude to rodinné auto, potešil by aj kombík.
Hlavne nech to nie je lenivé na ceste, no zasa nepotrebujem obiehať každú chvíľu, HTP a jemu podobné určite nie
podľa počtu km za rok predpokladám, že lepší bude benzín.
Z výbavy nech to má aspoň manuálnu klímu a nie puklice, nejaká elektronika k tomu bude len bonus.
Oco pozerá hlavne po fábiách, 1.4 16V, chcel kupovať fungeľ novú, no podľa mňa je to zbytočné, nič extra od auta nečaká, len nech to vydrží zopár rokov.
Hlavne nech to nie je lenivé na ceste, no zasa nepotrebujem obiehať každú chvíľu, HTP a jemu podobné určite nie
Z výbavy nech to má aspoň manuálnu klímu a nie puklice, nejaká elektronika k tomu bude len bonus.
Oco pozerá hlavne po fábiách, 1.4 16V, chcel kupovať fungeľ novú, no podľa mňa je to zbytočné, nič extra od auta nečaká, len nech to vydrží zopár rokov.
A rozpocet?schmeter napísal:Stará felícia umiera, tak hľadáme dôstojného nástupcuBude to rodinné auto, potešil by aj kombík.
Hlavne nech to nie je lenivé na ceste, no zasa nepotrebujem obiehať každú chvíľu, HTP a jemu podobné určite niepodľa počtu km za rok predpokladám, že lepší bude benzín.
//moja chyba, pardon, nevsimol som si. ☺
Písal som o post vyššie.
max. 6000 €, nie staršie ako 2008/2009, ideálne najazdené do 100000km.
max. 6000 €, nie staršie ako 2008/2009, ideálne najazdené do 100000km.
-
Fabo
Hardcore addict
Fabia sa IMHO neoplati, a ak, tak nie tu 1.4.
ja dam standartnu odpoved, fokus v kombajne, 1.6 by mohlo stacit. Problem je ze skoro vsetky kombiky su v nafte... ale aj hatch je dost velky, IMO. Najazdu okolo 150 tisic sa netreba bat, u atmobenzinu zvlast.
Astru by som tiez mohol kludne odporucit, ked pises ze kombik by potesil tak imho corsa bude mala. Rovnako ako pri fordoch, ludia co si kupuju kombiky su z nejakeho dovodu silne predisponovani kupit si diesel nech to stoji co to stoji, takze najst kombika v benzine je trochu tazsi oriesok.
ja dam standartnu odpoved, fokus v kombajne, 1.6 by mohlo stacit. Problem je ze skoro vsetky kombiky su v nafte... ale aj hatch je dost velky, IMO. Najazdu okolo 150 tisic sa netreba bat, u atmobenzinu zvlast.
Astru by som tiez mohol kludne odporucit, ked pises ze kombik by potesil tak imho corsa bude mala. Rovnako ako pri fordoch, ludia co si kupuju kombiky su z nejakeho dovodu silne predisponovani kupit si diesel nech to stoji co to stoji, takze najst kombika v benzine je trochu tazsi oriesok.
-
guess.whoo
Redeemer
ja by som bral to mondeo alebo aspon sa ist pozriet nan. za tu cenu velmi pekny kusok. pokial planujes vozit deti a potrebujes kufor tak ani nerozmyslaj nad focusmi (okrem kombi). ja som kupil pred rokom ibizu 6k2 a uz teraz lutujem. maly kufor, s kocikom problem..keby mozem tak hned by som vratil cas a kupil nieco vacsie 
-
Arkaz
Addict
popravde maly uz ma 3 roky kocik nepouzivam hladam nieco co bude mat najazd ani nie 5000-10 000km rocne. nieco spolahlive. par prispevkov vyssie som premyslal aj nad inym typom auta 6V automata pod no po zhliadnuti inzeratov som uvazil ze v mojom rozpocze sa nic take nenajde. preto radsej kupim nieco slabsie no jedina podmienka je klima. a najlepsie 5 dverak
-
guess.whoo
Redeemer
nikdy nevies ci sa nevyskytne dalsi maly 
-
Arkaz
Addict
no tiez pravda. este ako tak pozeram tie mondea aj toto sa mi zapacilo a je to V6
http://ford-mondeo.autobazar.eu/25-v6-g ... 70986.html
2500
http://ford-mondeo.autobazar.eu/25-v6-g ... 70986.html
2500
-
guess.whoo
Redeemer
ja som uvazoval nad tymto mondeom:
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-ghia-id4164304.html
viem, ze hladas nieco lacnejsie, ale toto je top podla mna. aj som s typkom volal a hovoril ze nic neskryva, moznost vyskusat u technika skontrolovat..a navyse tie km. len som musel dat peniaze inam
http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-ghia-id4164304.html
viem, ze hladas nieco lacnejsie, ale toto je top podla mna. aj som s typkom volal a hovoril ze nic neskryva, moznost vyskusat u technika skontrolovat..a navyse tie km. len som musel dat peniaze inam