Takže sa tu chcem s niekym z okolia dohodnúť ze napr. vtedy a vtedy sa skusime spojit na tom a tom kanali a vyskúšame spojenie a mozme aj trochu pokecat. Lebo mam pocit ze to tu dosť vymiera a není to tu už to čo bývalo.
PMR vysielačky / vysielanie v okolí Košíc
-
Megaplayer
Novice
PMR vysielačky / vysielanie v okolí Košíc
Tak zdravím všetkých rádioamatérov aj neamatérov, chcel by som sa spýtať či by sa nedalo z niekým pokecať v okolí košickej kotliny cez PMR vysielacku, uz som sa pokusal nadviazat rozhovor viackrát ale ale väčšinou ma asi nepoculi pretoze na vysielacke nemam kodovanie teda nepodporuje ziadne subkanaly len tých 8 základných. Lebo pred par rokmi tu vysielalo viac ľudí napr. nejaky teenageri sa tu bavili a keď nie tak aspon nejake deti a teraz tu nevisiela takmer nikto, musim vyjst na balkon aby som vobec dačo chytil aj to len nejaku morzevku raz za pol hodinu. Vcera pršalo tak som sa nudil a isiel som k strešnému oknu a tam som chytil len asi nejakých robosov a nejaky rozhovor cez "papagája" a ked som niečo povedal tak ma nepoculi lebo nemam kódovanie. Chcem povedať že pred par rokmi to tu bolo živšie a teraz pred domom ani v zahrade neviem nič chytiť a je to tu akoby vymreté. Aj som skusal nadviazat rozhovor na roznych kanaloch ale nikto sa neozyval, no raz sa mi zdalo ze sa aj chce niekto ozval ale bol som daleko aby som ho pocl, pocul som len to take pipnutie ked konci vysielania
.
Takže sa tu chcem s niekym z okolia dohodnúť ze napr. vtedy a vtedy sa skusime spojit na tom a tom kanali a vyskúšame spojenie a mozme aj trochu pokecat. Lebo mam pocit ze to tu dosť vymiera a není to tu už to čo bývalo.