Zdravim, nedavno som mal prednasku na skole od nejakeho pana, ktory hovoril o tom, kolko penazi a na co mozme ziskat od statu. Jedna z veci bola, ze ako vysokoskolak mozem od statu dostat az 7000€ na 5 rokov (700€ kazdy semester). Pan ale hovoril dost nejasne a na moju otazku, ci ked pridem niekde s nejakym papierom, tak mi daju 7000€ mi odpovedal, ze pokial viem s akym papierom a kde, tak ze ano (potom presiel na dalsie temy ako 60000€ pre rodinu, nieco ohladom dani, atd). Ako buduceho vysokoskolaka ma to celkom zaujima, akurat som nedokazal nic viac o tom zistit/vygooglit.
Pan mal celkom dobre argumenty a celkom slusne to odprezentoval, moja chyba, ze som si neprepisal jeho mail a nekontaktoval ho.
Vie niekto z vas nieco o tomto? Alebo je to len nejaka blbost?
7000€ od statu pre vysokoskolaka
Re: 7000€ od statu pre vysokoskolaka
Tiež som o tom niečo počul ale len tak isto ako ty tak ak niekto niečo o tom vie tak prosím dajte dáke informácie
A nerobili by to všetci, keby to štát dával len tak? Ja som mal na strednej prezentáciu od pána, ktorý prakticky hovoril, že na základe nejakých ezoterických sra*iek môžeš byť milionár, nebol to ten istý? 
K veci: Môžeš požiadať o študentskú pôžičku, až do 3.000 na akademický rok, splácaš s nízkym úrokom keď (akokoľvek) skončíš štúdium. Ďalej máš štipendiá, sociálne, prospechové, atď... A určite ešte niečo, na čo som zabudol.
Ale ak sa mýlim, opravte ma. Veľmi rád uvidím 700€ od štátu len tak.

K veci: Môžeš požiadať o študentskú pôžičku, až do 3.000 na akademický rok, splácaš s nízkym úrokom keď (akokoľvek) skončíš štúdium. Ďalej máš štipendiá, sociálne, prospechové, atď... A určite ešte niečo, na čo som zabudol.
Ale ak sa mýlim, opravte ma. Veľmi rád uvidím 700€ od štátu len tak.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ja radsej tych 60k pre rodinu