Real Car Simulator

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
pettre232
Amateur
Amateur

Real Car Simulator

Príspevok od používateľa pettre232 »

Ahoj, pred istým časom som narazil na video kde si chlap normálne postavil vlastný kokpit auta v dome.
Nebolo to kryté nejakou strechou. Pozrite sa

Je tam toho dosť celá palubka plus budíky-nefunkčné no počul som že novšie autá ako Fabia I majú už elektrické budíky a že dá sa to tam nejako zapojiť.

O čo mi ide ? : O to že chcel by som si niečo podobné zostrojiť doma nie presne so všetkým čo je vo videu. Myslím tým bez dverí
tlmením svetla atď....

Chcel by som sa opýtať koľko by to podľa vás stálo A nejak podrobnejšie vysvetliť čo kde pozapájať a tak.

Miesto na to mám len nejaký materiál chýba. Rám a steny kokpitu s tými by sme si vedeli poradiť ja so strýkom s takým materiálom nemáme problém.

Tak zatiaľ. :D
EmTeK
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Real Car Simulator

Príspevok od používateľa EmTeK »

kolko by to stálo tak neviem či máš nejaký ten volant už, poriadny volant logitech G25 - G27 ak teda chceš zo spojkou čo predpokladám že chceš
a dalej interier auta a tá cena sa môže pohybovať od zadarmo po +++€ , to je už na tebe či si zohnáš interier zo škoda 120 alebo z BMW chápeš
na bazoši máš kopu búraných áut stačí si vybrať :)

budeš musieť predĺžiť tyč na volante a upraviť prevodovku čo nie je až také zložité

no žiadna veda to nie je, okrem tých budíkov no videl som už pár funkčných ale neviem ako fungujú

//sorry nejaký lag
pettre232
Amateur
Amateur

Zatiaľ díky 8)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Na funkčné budíky budeš určite potrebovať vedieť programovať a mať aspoň základné elektrotechnické znalosti.
Potrebuješ totiž niečo medzi počítačom a palubnou doskou, čo to bude riadiť.
Tiež to musí podporovať hra aby si z nej vedel potrebné data dostať, čo by pri simulátoroch a serióznejších hrách problém nemal byť.

//edit: pozrel som to video poriadne a on tam nemá funkčnú palubnú dosku. V takom prípade ti stačí zručnosť si niečo také poskladať doma v garáži. Nevidím ale význam v niečom takom bez "funkčného" interiéru.
pettre232
Amateur
Amateur

Čo sa týka toho programovania a kade akej techniky mám známych ktorí sa tým zaoberajú
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak potom kde je problém?

Strýko Ti zbastlí kokpit, známi ti to naprogramujú a máš vystarané, no nie? :-D

Osobne v tom ale nevidím nejaký extra zmysel, ak by si do toho šiel, tak by to podľa mňa stálo toľko peňazí a námahy, že ja by som si už radšej kúpil nejakú starú E36, ktorá by podľa mňa vyšla cenovo podobne a chodil by som šantiť naživo, nie doma pred stenou...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Sedacky zozenies na bazosi pomerne lacno, palubka moze byt horsia, ale da sa. Co sa tyka budikov, tak kasli na programovanie. Kazdy lepsi simulator poskytuje vystup pre telemetriu a s tym vedia pracovat na to urcene aplikacie. Na tu sa potom vies pripojit cez telefon/tablet s androidom a mas to.
Dalsia vec je ta, ze v simulatore ziskas omnoho lepsi dojem z jazdy pri pouziti troch monitorov a zobrazeni kokpitu z hry. Staci ze sa ti bude prekryvat volant a ze budes mat v spravnej polohe pedale a radiacu paku.
Tu su velmi dobre popisane principy spravneho nastavenia pre 3 monitory:
A tu to mozes vidiet v praxi:
Dalsia moznost je pockat na Oculus Rift, na ten je vela chvaly a hravo prekonava vsetko co bolo doteraz dostupne pre simracerov :)
A tu mas nieco na inspiraciu: http://www.assettocorsa.net/forum/index ... etup.4431/
Napísať odpoveď