Ake sluchadla?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
tomsk
Light Expert
Light Expert

Ake sluchadla?

Príspevok od používateľa tomsk »

Zdravim, chcel by som si kupit nove PC sluchadla s mikrofonom, okolo tych 60-70€. Medzi moje kriteria patri: ovladanie hlasitosti na sluchadlach alebo na kabli + mute mikrofonu, kvalitny mikrofon bez sumu, povedal by som ze kvalita mikrofonu je cennejsia ako kvalita zvuku --> natacanie videi... a nie nechcem externy mikrofon lebo by mi zavadzal na stole.

Povodne som rozmyslal nad SteelSeries Siberia V2 ale potom som si vypocul tieto videa:
https://www.youtube.com/watch?v=i_7Ng-wJjuc -- to akoze vazne kvalita mikrofonu Steelseries je taka ako keby som rozpraval zo zachoda? to moje sluchadla za 5€ maju kvalitnejsi mikrofon

https://www.youtube.com/watch?v=LbIBx5IK6gg -- kvalita je lepsia ako v predchodzom videu ale stale ten hlas je taky monotolny, nieje taky "zivy"

Po tychto videach som zacal hladat nieco ine a tak som nasiel Genius GX Gaming CAVIMANUS HS-G700V, zvuk zevraj maju ako siberia, a mikrofon mi pride na dost dobrej urovni ked som pozrel koniec tohto videa (je "zivsi" ako v siberia):
http://youtu.be/k8mLuVcVMtI?t=14m9s

Akurat neviem ako to je so znackou Genius, ma kvalitne sluchadla? Najprv som si myslel ze Steelseries budu top kedze to je znama znacka ale rozmyslam ci to nieje Shitseries, ze platite iba za znacku a vysledny produkt stoji za nic...

Ak mate nejake ine navrhy na sluchadla tak piste :)
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake sluchadla?

Príspevok od používateľa DropDead »

ej pixu...

nič lepšie ako toto nenájdeš..a nielen v danej cene ale dovolil by som si povedať, že toto môže byť najlepší headset na trhu - čo sa týka audio kvality
http://www.alza.sk/kingston-hyperx-clou ... 469962.htm

ZLACNELI Z 90€ ...ja nechápem ako to - sú to rebrandované skvelé QPADY QH-90 akurát v krajšom kabátiku - takže zvukovo na úrovni Takstar PRO80 a mic (ak nemáš integrovanú zvukovku) vyzerá na dosť solídnu kvalitu - a tu sa uplatňuje to, že na kvalitu nahrávky z micu dosť vplýva samotná zvukovka

menované sú všetky splašky
tomsk
Light Expert
Light Expert

podotykam mam intergrovanu zvukovku --> Realtek® ALC892 :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Externy mikrofon nemusis mat na stole, nie kazdy externy je stolovy. Existuju aj nalepovacie mikrofony ktore nalepis na sluchadla alebo stipcove ktore pripnes na kabel sluchadiel. A mas z toho headset.
A kupit zvlast poriadne sluchadla a zvlast mikrofon je neporovnatelne lepsie riesenie. Hlavne z pohladu kvality zvuku.

A pokial ide o kvalitu mikrofonu, mozes ho mat aj superskvely, ale pokial ti ten zvuk zprzni prevodnik v mizernej zvukovke, tak je ti nanic.
tomsk
Light Expert
Light Expert

pokial viem tak Realtek® ALC892 je v pohode zvukovka
Ryan Giggs
VIP
VIP

To bolo myslene vseobecne, nie na konkretnu zvukovku.

Kazdopadne, je otazka co povazujeme za "v pohode". Je to bezny zaklad, aby to hralo.
tomsk
Light Expert
Light Expert

pozrel som test mikrofonu na https://www.youtube.com/watch?v=27LQu5n7XiI tych HyperX a neviem si pomoct ten zvuk z tych Geniusiek mi prisiel lepsi
DropDead
Addict
Addict

áno, samozrejme...všetci si kúpme tie geniusy...

poviem ti to tak...tie kingstony ti dajú takú audio kvalitu ako Takstar PRO80 a to je už viac, než seriózne riešenie a k tomu taký mic ako na všetkých headsetoch, trošku ešte lepšíe a sám si videl, že 2 siberie a rozdielná kvalita nahrávky
záleží od zvukovky
Ryan Giggs
VIP
VIP

Uz samotna skutocnost vyberat headset podla kvality mikrofonu je absurdna. Hlavne ked za to ma clovek vyhodit 50+ eur. O to viac ze na nejake natacanie videi (neviem ani co presne si pod tym predstavit) nebude vhodny ziaden mikrofon z headsetu. Treba si uvedomit ze to je mikrofon na komunikaciu. A na hlas staci aby bol ten mikrak citlivy v uzkom pasme. Na ine zvuky to nie je.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

predpokladam ze chce nieco streamovat a aby ho posluchaci poculi cisto, to si myslim ze skor zabezpeci nejaka lepsia zvukovka ako mikrofon samotny
tomsk
Light Expert
Light Expert

Hegy napísal:predpokladam ze chce nieco streamovat a aby ho posluchaci poculi cisto, to si myslim ze skor zabezpeci nejaka lepsia zvukovka ako mikrofon samotny
hej vystihol si to, a este nechcem aby bol ten mikrofon nejaky tichy, lebo furt musim davat aspon +10db boots aby bola optimalna hlasitost... cize hovoris ze aj ked zoberem nejaku "sra*ku" od ShitSeries a budem mat dobru zvukovu kartu tak ten zvuk bude kvalitny?
DropDead
Addict
Addict

tom ?
ja neviem, či používaš internet prvý deň, no pozri si niečo na cloudy...

z hľadiska audiokvality nie je lepšieho gaming headsetu (jedine ak by boli založené na serióznych slúchadlách, ktorých veľa nie je) a mikrofón ? ako bolo spomenuté vyššie - dosť to záleží od zvukovky...napríklad ja mám Xonar DG (25€) a nemám problém s kvalitou micu (RockingResidence OneMoon za 12,5€ založené na maxell retro dj a blá blá blá) - minimálny distortion efekt - len netreba zabúdať, že niektoré aplikácie a hry (neviem ako) degradujú tento "mikrofónový prenos"
tomsk
Light Expert
Light Expert

tieto videa som uz videl a sami povedali ze kvalita mikrofonu mohla byt lepsia a sam som pocul sum v tom videu ked bol mic test, ano zavisi to od zvukovky cize hovoris ze nejaky recezenti ktory robia recenzie na audio systemy pouzivaju intergrovanu zvukovku?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hodnotit mikrofon ci nejake repro resp. cokolvek na zaklade videa na youtube je uplne zcestne. Podla toho nezistis absolutne nic.
tomsk
Light Expert
Light Expert

je mi jasne ze youtube si upravuje tok dat, kvalitu a podobne na videach, ale tak ako mam zistovat co by mi vyhovovalo? ukaz mi obchod kde by som mohol "vyskusat" vsetky tieto sluchadla, ja taky nepoznam
Ryan Giggs
VIP
VIP

Všetky na kope nemaju asi nikde, hodnotiť to ale podľa youtube je horšie ako to kupiť naslepo.
tomsk
Light Expert
Light Expert

proste chcem take v ktorych ma mikrofon cisty zvuk (bez sumu), aby bol citlivy (doterajsich headsetoch som musel davat microphone boost aby ma bolo normalne pocut a pri microphone booste sa zvysuje sum tak sa mu chcem vyhybat) a samozrejme aby ten zvuk bol normalny ludsky nie skresleny :) myslim si ze ked ma nejaky headset takto kvalitny mikrofon ako ja popisujem tak automaticky bude mat uz aj kvalitny zvuk :) (maybe)

Ako povedal Hegy chcem ho pouzivat na streamovanie a aby ma ludia poculi cisto

len cisto teoreticka otazka: co hovorite na ASUS Orion PRO?

a este mam zopar otazok bol by som rad keby mi ich niekto objasnil:

1. Je nejaky rozdiel USB medzi 3.5mm jack? A ked ano aky?

2. Ked mam USB sluchadka tak ovplnivnuje ich kvalitu zvukova karta?, kedze su zapojene v USB a nie v jacku ktory je na zvukovke
DropDead
Addict
Addict

takže ak tak ti záleží na kvalite mikrofónu, tak si kúp osobitne poriadny mic...
Ryan Giggs
VIP
VIP

1. rozdiel je veľky,
2. pri zapojeni cez usb to so zvukovkou v PC nema nič spoločne. Ta sa vtedy nepouživa keďže sluchadla pripojene cez usb maju zvukovku vlastnu. Taka zvukovka ale nestoji za nič.
3. ako už bolo povedane ak chceš riešiť kvalitu mikrofonu, tak rieš externy.
tomsk
Light Expert
Light Expert

DropDead napísal:takže ak tak ti záleží na kvalite mikrofónu, tak si kúp osobitne poriadny mic...
uz som sa k tomu vyjadroval, nemam moc miesta na mikrofon, po dalsie ano existuju mikrofony ktore sa daju pripnut na kabel, hmm podla mna kvalita tychto mikrofonov nemoze byt nejaka uzasna kedze to su nejake tie malinke mikrofony podobne v headsetoch
Napísať odpoveď