Zdravim, mam tu jeden firemny novy pc. Chcem tam nainstalovat jeden soft pomocou originalneho CD ale nech robim co kolvek, cd mi nenacita. Tento pocitac ani nevidi ze tam nejaka cd romka je. ked vlozim CD tak mechanika v PC zablika, cize mala by byt zapojena.
Uz som tu nedavno instaloval tlaciaren pomocou CD takze malo by to fungovat.
Aktualne neviem kde je problem, viete mi pomoct?
Dakujem
Mechanika nefunguje / nenacita CD
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Mechanika nefunguje / nenacita CD
...skús CD načítať inde, skopírovať jeho obsah na USB a z USB inštalovať...
to je dobre, ale alternativne riesenie, docasne.. potrebujem ju normalne zfunkcnit aby fungovala tak ako ma, aby ked tam clovek hocikedy dal cd taka aby to fungovalo.
Ak počítač nevidí ani samotnú CD romku ,tak skontroluj káble.Prípadne sa pozri či ju vidí bios,správca zariadení.Skús CD v inom PC na mechanike.Ak tam bude CD v poriadku ,tak možno mechanika doslúžila,vymeň ju za novú alebo inú.
PC Je firemny, je zablombovany...
Ten bios este pozriem. Ale bol tam nejaky novy, nie ten standartny modry, moc som sa do neho nevyznal.
Ten bios este pozriem. Ale bol tam nejaky novy, nie ten standartny modry, moc som sa do neho nevyznal.
Podľa mňa to bude hw problém, ktorý bez otvorenia nevyriešiš.
Podobný problém som mal aj ja, som myslel, že odišla mechanika, kúpil som novú, ale robilo to isté (zablikala, dvierka sa vysúvali, ale nič nenačítala).. nakoniec problém bol v tom, že na tej istej vetve zo zdroja, kde bola napojená CD mechanika, som mal napojených asi 5-6 ventilátorov. Po ich odpojení mi zrazu všetko načítalo.
Na Tvojom mieste by som ako prvé skúsil prehodiť káble. Kontaktuj informatika, prípadne servis, ak je komp v záruke, ak už nie je, kľudne to otvor..

Podobný problém som mal aj ja, som myslel, že odišla mechanika, kúpil som novú, ale robilo to isté (zablikala, dvierka sa vysúvali, ale nič nenačítala).. nakoniec problém bol v tom, že na tej istej vetve zo zdroja, kde bola napojená CD mechanika, som mal napojených asi 5-6 ventilátorov. Po ich odpojení mi zrazu všetko načítalo.
Na Tvojom mieste by som ako prvé skúsil prehodiť káble. Kontaktuj informatika, prípadne servis, ak je komp v záruke, ak už nie je, kľudne to otvor..