virus-vymazane data
virus-vymazane data
Prosím vas chcem sa spýtať aká je pravdepdobnosť podla vás alebo šanca na obnovu dat ak data na disku vymaže virus? ja som sa z disku pokusal roznymi nastrojmi vytiahnut aspon nieco ale vsetko to boli subory ktore neboli pouzitelne alebo v RAW formate..
Re: virus-vymazane data
Ono je otázne, aký to bol vírus, akým spôsobom tie dáta mazal. Ak obyčajné delete, tak šanca je veľká, avšak ak boli už medzitým na ten disk zapisované iné dáta, prípadne sa jedná o systémový disk, kde si systém neustále dookola ukladá rôzne dočasné súbory, šanca je malá. Ak sa jedná o sofistikovanejší vírus, ktorý zmazané dáta prepíše nejakými nezmyslami, šanca na obnovu je mizivá.
Ideálne je naštudovať si správanie toho konkrétneho vírusu.
Ako sa ten vírus volal? V dnešnej dobe je takýto vírus dosť exotický, osobne som naposledy s niečim podobným stretol pred 20 rokmi, keď šarapatil One Half..
Ideálne je naštudovať si správanie toho konkrétneho vírusu.
Ako sa ten vírus volal? V dnešnej dobe je takýto vírus dosť exotický, osobne som naposledy s niečim podobným stretol pred 20 rokmi, keď šarapatil One Half..
absolutne netusim ako sa volal ten virus..ked s ami pc dostalo do ruky tak uz bol vymazany disk a zapisane bolo na anom v jednom adresari nejake nezmysly aj ten adresar mal nazov s jnejakych specialnych znakov preto som yvachdzal z toho ze ten virus bol natolko sofistikovany ze pri mazani prepisal sektory dsku este enjakymi kravinami a ano bol to systemovy disk..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
To mohlo byt prepisane utilitou, ktora pouzije rozne metody, aby nesli obnovit data, ci je to uz wipe format, Gutmannova metoda (35x prepisanie suboru)..., moznosti aj programov je vela.